18 Ağustos 2015, Salı 09:39:02

Dokuzuncu ATAK TSK'ya teslim edildi

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş(TUSAŞ), ATAK Programı kapsamında üretilen T129 ATAK Erken Duhul Helikopterlerinin dokuzuncu ve son helikopterini Türk Silahlı Kuvvetlerine başarıyla teslim ettiğini bildirdi.
  • http://www.milliyet.com.tr/tsk-dan-bir-ilk-gundem-2097097/ Bunun ileriye dönük faydasını göreceğiz müjhendilik bilgisi bile yeterli yapılabiliyormuş demekki.
  • Terörle mucadelenin kızıştığı şu günlerde,son teknoloji 9 tane taaruz helikopteri çok büyük nimet. 5 sene içinde üretip şu günler için yetiştirmeleri büyük isabet olmuş. Cobra iyi helikopter olabilir ama hem sayı bakımından yetersiz hemde teknolojisi artık eski....
  • Bu proje, çok uzun ve zahmetli bir süreçten sonra meyvelerini vermeye başladı nihayet. 30 yıldan fazla on binlerce insanın canına mal olan terörden alınan dersler ile tecrübeler üzerine üretilmiş bir saldırı helikopteri. Atacağı zıpkınlar bile Türk Mühendisliğinin eseri. Emeği geçen herkese binlerce teşekkür. Birincisi ikide bir canı isteyince ambargo koyan ABD nin dayatmasından kurtulacağız inşallah. İkincisi, yazılımını bizim geliştirdiğimiz bir savaş aracı. Tabi kullandıkça kullandıkça geliştirilecek. Her havaaracında olduğu gibi bunlarında riskleri yok değil. Herşeyden önce bundan gocunacak, rahatsız olacak yerden yere vurmaya çalışacak, baltalamaya çalışacak vatan hainleri her devirde olduğu gibi olacak. Ama Allahın izni ile bunların attığı zıpkınlardan onlarda payını alacak. Bu vatan kolay korunmuyor. Kahraman şehitler bu uğurda verilyor ise, bunların karşılığında binlerce hain de bu helikopterler sayesinde payına düşeni alacak.
  • ATAK PROJESİ ,adı ile ters düşen bir proje,bu proje başlıyalı neredeyse 2 nesil geçti,sonuçta ilk elemeye bile kalamayan,artık yılan hikayesine dönen bu projede ki platform seçildi.umarım yılları unutturacak başarılara imza atar,sabır ile bekliyoruz.
  • 9tane teslim edildi ama bu güne kadar duydunuz mu,hava harekatlarına katılanları.Hep gidenler KOBRALAR.
  • Duhul ne ka
  • Şaka gibisiniz ya Amerikan hurdası demiş, sor bakalım onu uçuranlara, fikirleri ne? Italyan mı, ispanyol mu, amerikan mı? 2. dünya savaşı ikonu P-51 mustang halen gıcır gıcır uçabiliyorsa, hurda kelimesi anlamsızdır. Bu arada umarım yeni modellerin CG sorunu düzgünce çözülmüş olsun, kuyruk içine balast koymadan.
  • TSK hayırlı olsun tüm pilotlara emniyetli ve kazasız uçuşlar
  • Hayırlı olsun. Pılotlarımız artık Amerıkan hurdaları ıle ucmaz inşallah.. Kazasız hayırlı görevler..
  • Heyyyt,savulun len geliyoruz,19 tane daha.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş(TUSAŞ), ATAK Programı kapsamında üretilen T129 ATAK Erken Duhul Helikopterlerinin dokuzuncu ve son helikopterini Türk Silahlı Kuvvetlerine başarıyla teslim ettiğini bildirdi.

TUSAŞ’dan yapılan açıklamada, sözleşme kapsamında tamamlanan ilk filonun, Türk Havacılık ve Savunma Sanayii adına önemli bir mihenk taşı olduğu belirtilerek, “Başta tedarik makamı Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve kullanıcı makam Türk Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın da katkılarıyla gerçekleştirilen proje dahilinde, son T129 ATAK EDH Helikopteri, 31 Temmuz 2015 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı (TSKGV) şirketlerinden TUSAŞ’ın Akıncı Tesisleri’nden havalanarak, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın envanterine giriş yapmıştır. T129 ATAK Helikopteri, üstün özellikleri, geniş görev yelpazesi, yüksek irtifa ve sıcaklıkta sergilediği üstün performansı sayesinde Türk Silahlı Kuvvetlerimizin görev sahasında etkin bir şekilde kullanılmaktadır” ifadeleri kullanıldı. 

Dokuzuncu ATAK TSK'ya teslim edildi

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

duyduk ~ 9 yıl önce
http://www.milliyet.com.tr/tsk-dan-bir-ilk-gundem-2097097/ Bunun ileriye dönük faydasını göreceğiz müjhendilik bilgisi bile yeterli yapılabiliyormuş demekki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İhtiyaç olduğu... ~ 9 yıl önce
Terörle mucadelenin kızıştığı şu günlerde,son teknoloji 9 tane taaruz helikopteri çok büyük nimet. 5 sene içinde üretip şu günler için yetiştirmeleri büyük isabet olmuş. Cobra iyi helikopter olabilir ama hem sayı bakımından yetersiz hemde teknolojisi artık eski....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATAK ~ 9 yıl önce
Bu proje, çok uzun ve zahmetli bir süreçten sonra meyvelerini vermeye başladı nihayet. 30 yıldan fazla on binlerce insanın canına mal olan terörden alınan dersler ile tecrübeler üzerine üretilmiş bir saldırı helikopteri. Atacağı zıpkınlar bile Türk Mühendisliğinin eseri. Emeği geçen herkese binlerce teşekkür. Birincisi ikide bir canı isteyince ambargo koyan ABD nin dayatmasından kurtulacağız inşallah. İkincisi, yazılımını bizim geliştirdiğimiz bir savaş aracı. Tabi kullandıkça kullandıkça geliştirilecek. Her havaaracında olduğu gibi bunlarında riskleri yok değil. Herşeyden önce bundan gocunacak, rahatsız olacak yerden yere vurmaya çalışacak, baltalamaya çalışacak vatan hainleri her devirde olduğu gibi olacak. Ama Allahın izni ile bunların attığı zıpkınlardan onlarda payını alacak. Bu vatan kolay korunmuyor. Kahraman şehitler bu uğurda verilyor ise, bunların karşılığında binlerce hain de bu helikopterler sayesinde payına düşeni alacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustafa ~ 9 yıl önce
ATAK PROJESİ ,adı ile ters düşen bir proje,bu proje başlıyalı neredeyse 2 nesil geçti,sonuçta ilk elemeye bile kalamayan,artık yılan hikayesine dönen bu projede ki platform seçildi.umarım yılları unutturacak başarılara imza atar,sabır ile bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustafa ~ 9 yıl önce
9tane teslim edildi ama bu güne kadar duydunuz mu,hava harekatlarına katılanları.Hep gidenler KOBRALAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Duhul ~ 9 yıl önce
Duhul ne ka

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Duhul ~ 9 yıl önce
Osmanlıca işte, dahil olmak anlamında. Merak etme, Sen anlamıyorsun ama Milli Eğitim Bakanının yeni eğitim politikası ile müfredata duhul edilen osmanlıca ile anlayabilir hale geleceksin. Hem bu tipitipler erken duhul yerine ERKEN TESLİM terimini kullansalar olmazmıydı acaba. Kime, neye hizmet ediyorlarsa artık. El ileri ileri gider, bizdekiler geri akıllı.
Amerikan hurdası ~ 9 yıl önce
Şaka gibisiniz ya Amerikan hurdası demiş, sor bakalım onu uçuranlara, fikirleri ne? Italyan mı, ispanyol mu, amerikan mı? 2. dünya savaşı ikonu P-51 mustang halen gıcır gıcır uçabiliyorsa, hurda kelimesi anlamsızdır. Bu arada umarım yeni modellerin CG sorunu düzgünce çözülmüş olsun, kuyruk içine balast koymadan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GençPilot ~ 9 yıl önce
TSK hayırlı olsun tüm pilotlara emniyetli ve kazasız uçuşlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
Hayırlı olsun. Pılotlarımız artık Amerıkan hurdaları ıle ucmaz inşallah.. Kazasız hayırlı görevler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anti Keko ~ 9 yıl önce
Heyyyt,savulun len geliyoruz,19 tane daha.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000