31 Ağustos 2009, Pazartesi 07:58:28

"Doğrudan uçuşlar başlamalı"

İzmir Enternasyonal Fuarı için İzmir’e gelen Bangladeş Sanayi Bakanı Dilip Barua, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ı makamında ziyaret etti. Yorgancılar, doğrudan uçuşların bir an önce başlaması gerektiğini ifade etti.
  • Bangladesh mi yok kalsin ....
  • Bir kaç yılımı orada geçirdim. Rüşvet, hırsızlık her seviyeye yayılmış durumda. Bilgi transferi yaparız. Havayolları ihaleleri de çok ilginçtir. Biman sayesinde yeni işler öğreniriz.
  • THY Bangladese sefer yapmak istedigini daha once soylemisti. Ancak tarih verilmedi. Tahmin ediyorum artan filoya gore bir tarih belirlerler.

Enternasyonal Fuarı için İzmir’e gelen Bangladeş Sanayi Bakanı Dilip Barua, Türk işadamlarını, özellikle de İzmirli yatırımcıları Bangladeş’e beklediklerini söyledi.

Doğrudan uçuş şart

Yorgancılar, ziyarette yaptığı konuşmada, Barua ve beraberindeki heyetin  ilk kez İzmir’e geldiğini belirterek, Konuk Bakan’a, İzmir’deki organize sanayi  bölgeleri ve serbest bölgeler ile ikili işbirliği olanakları hakkında bilgi verdi. İki ülke arasında doğrudan uçuşların olmamasının, ticaret hacminin düşük seyretmesine yol açtığını ifade eden Yorgancılar, işbirliğinin ve ticaretin  gelişmesi için EBSO olarak ellerinden gelen gayreti göstermeye hazır olduklarını dile getirdi.

İşbirliğine hazırız

İki ülke arasındaki ticaretin zayıf kaldığına dikkat çeken Yorgancılar, İzmir ile Bangladeş arasında 2008 yılında 8 milyon dolar ihracatın, 8.2 milyon dolar da ithalatın gerçekleştirildiğini söyledi. Yorgancılar, Bangladeş’te seramik, hazır giyim, aydınlatma ve gemi inşaat sektörlerinin geliştiğini belirterek, Bangladeş ile her türlü işbirliğine hazır olduklarını vurguladı.

(Hürriyet)

"Doğrudan uçuşlar başlamalı"

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Bangladesh mi yok kalsin ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bir kaç yılımı orada geçirdim. Rüşvet, hırsızlık her seviyeye yayılmış durumda. Bilgi transferi yaparız. Havayolları ihaleleri de çok ilginçtir. Biman sayesinde yeni işler öğreniriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY Bangladese sefer yapmak istedigini daha once soylemisti. Ancak tarih verilmedi. Tahmin ediyorum artan filoya gore bir tarih belirlerler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000