05 Ekim 2017, Perşembe 15:10:33

Do&CO'ya mahkemeden şok karar!

Türk Hava Yolları’nın ikram şirketi Turkish Do&Co’da işten çıkarılan 19 çalışanın sendikal faaliyetlerle işten atıldığı tespit edildi, mahkeme, 4 net 12 brüt maaş tazminata hükmetti.
  • Hakkaımızı yedin yıllarca kabin 15 bin aylık alıyor biz bakıyoruz
  • Oh oh suyundan da
  • Beter ol doco
  • Arkadaşlar en sonunda adalet yerini bulacak allah yardimciniz olsun Allahü teale kimseyi aç bırakmaz herkesin yaptığı yanına kalmaz herkesin yolu açık olsun aynı şey başlarına gelsinde onlar dava acmasinlar görelim haklarını aramasinlar1gecede işsiz kaldılar
  • Sendikadan dolayı atılan ve davalarını kazanan tüm arkadaşları tebrik ederim. Yıllarca insanları sivil havacılık kurallarına aykırı uçur. İnsanlar bir araya gelsin haklarını aramak için sen direnişi kırmak için ilk fırsatta hepsini işten at. Öyle bir dünya yok. Korktukları için böyle bir adıma başvurdular. Ya uçan şef pozisyonu tamamen kaldırın veya bu insanları havacı statüsünde uçurun. Yazıktır günahtır. Havaişe almak çok mu zor! Sivil havacılığa tabi tutmak çok mu zor!
  • dogtu mantiksal ve şirket zorunluluğu sebeplerinden dolayi anladikta..bir suru imsan yazik gunah bu insanlarinda haklari vardir evlerine çoluklarina ekmek goturuyorlar..anladik işten çikaracaksin ekonomik kriz varda o zaman haklarini verirsin helalleşirsin..biter..vermez isende mahkeme adaleti sağlar..
  • Insanlarin haklarını araması bozgunculuk mu oluyor 1gecede işsiz kaldılar kötü ve art niyetle dava açmadilar sadece islerini istediler herkes kendi kafasına göre konuşur siz aynı durumda olsanız aynısını yapardınız hakkınızı aradiniz allah dogrunun yanında işallah adalet yerini bulur
  • Sendika sebebiyle atılan ise geri alındı helal olsun bozgunculuk yapan 280 kişi ise sadece belki 10 maaş yani 20000 tl daha alır. Ama bir ömür boyu thy ile uçmalarını engellediler. Bu arada dava açmayıp onurlu bir şekilde ayrılıp tekrar ise alınan arkadaşlarımıza selam olsun.
  • ananızın ak sütü gibi helal olsun değerli insanlar ve mesai arkadaşlarım son günlerin en güzel haberleri arasına girdi:)))
  • Hakeden bütün chef arkadaşlarma helali hoş olsun,.insanlar kış günü löp diye işsiz bırakmak neymiş gorsunler.catur çatur yiyin paralarını doconun

Türk Hava Yolları’nın ikram şirketi Turkish Do&Co’da işten çıkarılan 19 çalışanın sendikal faaliyetlerle işten atıldığı tespit edildi, mahkeme, 4 net 12 brüt maaş tazminata hükmetti.

Turkish Do&Co’da geçen yıl Kasım ayında işten çıkarılan 122 uçan aşçıdan 19’u, sendikal sebeplerle işten atıldığını ıspatlayınca sendikal tazminat almaya hak kazandı. Bakırköy 25. İş Mahkemesi’nde görülen dava sonucunda, işten çıkarılan 16 uçan aşçıya, 4 net ve 12 brüt olmak üzere 16 maaş sendikal tazminat verilmesi karara bağlandı.

12 Kasım 2016 tarihinde işletmesel gereklilikler gerekçe gösterilerek işten çıkarılan uçan aşçıların büyük bölümü işe iade davası açarken, 19 çalışan işe iadenin yanı sıra sendikal faaliyetlerde bulundukları gerekçesiyle işten atıldıklarını iddia ederek dava açtı. Yaklaşık bir yıl süren dava geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. 19 davacının vekili Avukat Cihan Can, işveren Turkish Do&Co’nun işletmesel sebeplerle işten çıkarılma gerekçesine karşılık, müvekkillerinin sendikaya üye olduklarından dolayı işten çıkarıldıklarını iddia ederek sendikal tazminat talebinde bulunduklarını bildirdi.

Turkish Do&Co’nun, hali hazırda kendi çalışanlarının üye olduğu bir sendikaları bulunduğunu ve uçan aşçıların sendika üyesi olmalarından dolayı işten çıkarılmalarının söz konusu olmadığını iddia etmesine karşılık davacı avukatı Can, uçan aşçıların mavi yaka olarak bilinen diğer çalışanların üye olduğu sendikaya üye yapılmadıklarını ve bunun üzerine Dev Turizm İş Sendikası’na üye olduklarını, üye olduktan 10 gün sonra da hepsinin toplu olarak işten atıldıklarını öne sürdü. Can, " Uçan aşçılar sendika kapsamında değil. Do&Co'nun diğer çalışanlarının üye olduğu sendikaya kabul edilmediler onlar da Dev Turizm İş Sendikası'na üye oldular. İşveren "bizim zaten sendikamız var neden sendika üyelerini atalım" dedi. Ancak biz mahkemede işverenin zaten sendika var tezini çürüttük. Çünkü işten atılanlardan 80'i Dev Turizm İş Sendikası'na üye olduktan kısa süre sonra işten atıldı" dedi. 

Karşılıklı iddiaların sonrasında mahkeme, 19 çalışanın işe iadesine, 4 net ve 12 brüt maaş olmak üzere 16 maaş sendikal tazminat ödenmesine hükmetti.

Öte yandan, 31 Aralık 2016 tarihinde işten çıkarılan 280 uçan aşçının tamamına yakını da işe iade davasını kazandı.

©AirportHaber

Do&CO'ya mahkemeden şok karar!

Yorumlar Tüm Yorumlar (56)

Yatıcak yerin yok atilla doğudan ~ 6 yıl önce
Hakkaımızı yedin yıllarca kabin 15 bin aylık alıyor biz bakıyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cem ceminay ~ 6 yıl önce
Oh oh suyundan da

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ex şef ~ 6 yıl önce
Beter ol doco

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Garip ~ 7 yıl önce
Arkadaşlar en sonunda adalet yerini bulacak allah yardimciniz olsun Allahü teale kimseyi aç bırakmaz herkesin yaptığı yanına kalmaz herkesin yolu açık olsun aynı şey başlarına gelsinde onlar dava acmasinlar görelim haklarını aramasinlar1gecede işsiz kaldılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ucanbişi ~ 7 yıl önce
Sendikadan dolayı atılan ve davalarını kazanan tüm arkadaşları tebrik ederim. Yıllarca insanları sivil havacılık kurallarına aykırı uçur. İnsanlar bir araya gelsin haklarını aramak için sen direnişi kırmak için ilk fırsatta hepsini işten at. Öyle bir dünya yok. Korktukları için böyle bir adıma başvurdular. Ya uçan şef pozisyonu tamamen kaldırın veya bu insanları havacı statüsünde uçurun. Yazıktır günahtır. Havaişe almak çok mu zor! Sivil havacılığa tabi tutmak çok mu zor!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camarot ~ 7 yıl önce
dogtu mantiksal ve şirket zorunluluğu sebeplerinden dolayi anladikta..bir suru imsan yazik gunah bu insanlarinda haklari vardir evlerine çoluklarina ekmek goturuyorlar..anladik işten çikaracaksin ekonomik kriz varda o zaman haklarini verirsin helalleşirsin..biter..vermez isende mahkeme adaleti sağlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
garip ~ 7 yıl önce
Insanlarin haklarını araması bozgunculuk mu oluyor 1gecede işsiz kaldılar kötü ve art niyetle dava açmadilar sadece islerini istediler herkes kendi kafasına göre konuşur siz aynı durumda olsanız aynısını yapardınız hakkınızı aradiniz allah dogrunun yanında işallah adalet yerini bulur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ben mi yanlış anlıyorum ~ 7 yıl önce
Sendika sebebiyle atılan ise geri alındı helal olsun bozgunculuk yapan 280 kişi ise sadece belki 10 maaş yani 20000 tl daha alır. Ama bir ömür boyu thy ile uçmalarını engellediler. Bu arada dava açmayıp onurlu bir şekilde ayrılıp tekrar ise alınan arkadaşlarımıza selam olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sen çok yanliş anlamişşsım ~ 7 yıl önce
Cık
Tertemiz beyin ~ 7 yıl önce
Arkadaş bu ne kullanıyorsa aynın dan bize de verin. Tertemiz sahibinden az kullanılmış bir beyin
Elcevap ~ 7 yıl önce
İse iade davası kazanıldığında 4 brüt 4 net maaş alırsın. Bunu hesaplamak için fsc maaşını bilmen gerekiyor. Bu da toplam 20000 yapmıyor. İkinci ise işinden atıldığında sakın dava açma ve durumu kabullen kardeşim tamam mı.
Christianascibasi ~ 7 yıl önce
Her Doco haberinde bu adamın fotosunu kullanmayı kesin bence. Tüm şefleri başına ne olduğu belli olmayan bir adam koymuşlar. Tüm ekmeği kaymağı bu adam yiyor. Balkız işi bıraktığında üzüntü maili atan adam işten atılan onca şeften sonra bir mail paylaşmamış üstüne üstlük yeni yıl maili atmıştır ve yeni yılını kutlamıştır. T-Doco da herşey şov. Diğer şovmen de kendini biliyor.
Sorgulama, yargilama, hakkini arama ~ 7 yıl önce
Cok pardon ama sen kim oluyorsun bizim onurumuza laf uzatabiliyorsun? Dava acmayan herkes onurlu dava acanlar onursuz mu? Hak aramak nezaman onursuzluk oldu? Ayrica dava acmadan tekrar ise donen arkadaslara bir bak bakalim isten cikartilirken kac maas ikramiye verilerek cikartildilar? Neyin ne oldugunu bilmeden buradan ahkam kesmek kolay. Umarim birgun senin basina boyle bir olay gelir ve sen dava acmazsin:)) Ayrica neyin nezaman ne olacagi belli olmaz bir bakarsin butun dengeler bianda degisi verir ve bi bakmissin hepimiz thy de ucmaya baslamisiz ;) sen o kucuk beynini bizim icin yorma git kolelik duzeniyle calismana devam et!!!!!
K/M ~ 7 yıl önce
ananızın ak sütü gibi helal olsun değerli insanlar ve mesai arkadaşlarım son günlerin en güzel haberleri arasına girdi:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 7 yıl önce
Hakeden bütün chef arkadaşlarma helali hoş olsun,.insanlar kış günü löp diye işsiz bırakmak neymiş gorsunler.catur çatur yiyin paralarını doconun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000