09 Eylül 2016, Cuma 17:05:47

Do&Co'da işten çıkarmalar sürüyor

İkram şirketi Do&co'da işten çıkarma furyası devam ediyor. Bir süre önce 50 kişiyi işten çıkaran Do&Co şimdi de bir grup çalışanın işine son verdi.
  • Do&Co işçileri bu denli sömüren bir firma daha yoktur. Almanyada bir zamanlar Türklere köpek muamelesi yapılırdı az para çok iş hakaret aşağılama verilen maaştan çeşitli nedenlerle kesinti işte aynı uygulama docoda hangi konumu olursa oldun mutfak paketleme servis hepsin berbat Allah orada mecbur çalışanlara yardım etsin.
  • Çıkış için yazı asıyorlar isteyen çıkabilir diye biz dilekçe yazıyoruz çıkmak için ama olmaz diyorlar böyle boktan işmi olur Allah düşmanımı Antalya do&co ya düşürmesin orayı müdürler değil yalakalar yönetiyor
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • yoneticileri Allaha havale ediyorum
  • Zamanında yazdık. Eşe dosta iş çıksın diye sen lokantacıya uçak ikramı yaptırırsan olacağı budur. Neden uluslararası şirketlere iş bilenlere bu işleri vermezsiniz. Bari kebapçıya verseydiniz.
  • Düşünsene herkesin beddua ederek konuştuğu Bi adamsın ve hala yaşıyorsun. Krb artık Defol git olur mu. Defol.
  • işten atılanların allah yardımcısı olsun umarım şirkette yakında zararını kapatır
  • Nasil thy kisin 40 ucagini yerde birakicakmis hala anlamis degilim bi taraftanda ozel ucak alim yapicagini yayinliyor ve thy rekora gidiyor diye haber yapiyorlar docoda durumlar cok kotu diyor
  • Keske birlik beraberlik olsa magdurlar toplanip bisey yapabilsek
  • Bu sirkette hic bir sey adil degil kontrollukte iki tane samimi oldugun insan olsun istedigin ucusu istedigin gun raporunu veya ucusunu erteletebiliyorsun

Türk Hava Yolları ikram şirketi Do&co, Mart ayından sonra iş başı yapan 6 ayını doldurmamış çok sayıda çalışanın işine son verdi. 6 aylık deneme sürecinin sonunda tazminat hakkı bulunmayan 55, 56 ve 57. dönem uçan şeflerin şirketle ilişiği kesildi.

Bir süre önce 50 çalışanı işten çıkaran Do&co'nun ekonomik gerekçelerle işten çıkarmalar yaptığı öğrenildi. THY'nin kapasite düşürmesi ve uçan şef sayısında kısıtlamaya gitmesi sonrasında ortaya çıkan fazla personelle yolları ayıran Do&co'nun önümüzdeki günlerde işten çıkarmalara devam edeceği belirtildi.

THY'nin birçok uçuş noktasını kapatması ve bir kısım uçağı da operasyon dışı bırakması olasılığına karşı Do&Co'nun şimdiden hazırlık yaptığı, bazı uçuş görevi olmayan uçan şeflerin de mutfakta görevlendirildiği ve böylece tasarruf yapmaya çalıştığı kaydedildi.

Bilindiği gibi Do&co, ikram servisinde kısıtlamaya gitmiş, piknik kutusu yerine sıcak sandviçe dönmüş, portakal suyu ve lokum ikramını kaldırmıştı.

©AirportHaber

Do&Co'da işten çıkarmalar sürüyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (118)

Amko ~ 7 yıl önce
Do&Co işçileri bu denli sömüren bir firma daha yoktur. Almanyada bir zamanlar Türklere köpek muamelesi yapılırdı az para çok iş hakaret aşağılama verilen maaştan çeşitli nedenlerle kesinti işte aynı uygulama docoda hangi konumu olursa oldun mutfak paketleme servis hepsin berbat Allah orada mecbur çalışanlara yardım etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Antalya do&co ~ 7 yıl önce
Çıkış için yazı asıyorlar isteyen çıkabilir diye biz dilekçe yazıyoruz çıkmak için ama olmaz diyorlar böyle boktan işmi olur Allah düşmanımı Antalya do&co ya düşürmesin orayı müdürler değil yalakalar yönetiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahmet Bugra ~ 8 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
beveraj ~ 8 yıl önce
yoneticileri Allaha havale ediyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zamanında yazdık ~ 8 yıl önce
Zamanında yazdık. Eşe dosta iş çıksın diye sen lokantacıya uçak ikramı yaptırırsan olacağı budur. Neden uluslararası şirketlere iş bilenlere bu işleri vermezsiniz. Bari kebapçıya verseydiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beyin bedava ~ 8 yıl önce
Ne alaka ey insanoglu? Ne manasiz bir yorum oyle? Keske lokantaci kadar olabilsen. En azindan onun altin bilezigi var, senin neyin var? Isten atilsan kim alcak seni bu yastan sonra? Bu korelmislikten sonra? Size de gelirse sira bir gun o zaman lokantaciyla ayni duygulari yasarsin! KESER DONER SAP DONER GUN GELIR HESAP DONER unutma ;)
Hazimsizlik ~ 8 yıl önce
Hazimsizlik gercekten cok zor bi sey. Biliyoruz kuyruk acin var ama iki de bir gelip sacma sapan yorumlar yapip komik duruma dusme bari. Ac bak doconun gecmisine thyden once nerde ne yapmis. Sadece uluslararasi docoda 5bin calisani var bu sirketin. Eziksin.
Bedava beyin var kullan ~ 8 yıl önce
Senin neyine hazimsizlik yapcam be ne komiksin! Kendini cok ciddiye aliosun herlde sen :D tk nin docosuz bi cacik olamadigini gorduk, iletisim odullerinde kacinci siralarda geldigini gorduk! Doconun tarihini cok biliosun ya sozum ona! Bi ac bak iyice oku, yolun viyanaya dusunce bi gez dolas bakalim gozun gonlun acilsin. Tarih nasil yazilirmis cahil kalma istersen gor ogren! Ezik olma snra bi fikrin olsun;)
~ 8 yıl önce
lokantacı dediklerin en az bir üniversite mezunu birkaç dil konuşan çoğu yurtdışı eğitimli insanlar. sen kimsin de bunu yazabiliyorsun allahın eziği!
Anlatsana biraz... ~ 8 yıl önce
Hadi seni ciddiye alıp sorayım.Bana do&co ikamesi bir firma ismi söylesene.Sancakla falan gelme ama.Bir de do&co'nun sadece THY ikram tedarikçisi olmadığını bildiğini varsayarak ciddiye aldım onu da belirteyim.Sahi bu kadar muhteşem öngörüye sahip olan şahsın mesleğini merak etmekteyim.YILDIZLI EMERCANSİGİLLERDENMİSİN?
Pijamayla evde otur sen ~ 8 yıl önce
Canisi; senin gitmeyi hayal ettigin can attigin o yurtidisindaki buyuk etkinlikler var ya formula 1 ler euro 2016 lar gibi biz onlarin organizasyonlarini yapiyoruz. Bide bedava izleyip o atmosferi yasayp ustune para aliyoruz;) sen evde otur anca hayal kur pijamanla :D canim biz en iyi organizasyonlari yapan dunyanin en iyi organizasyon sirketiyiz. Organizasyon deyincede senin gbi cahil insanlara anlatayim; yemeginden sunumuna menusunden sandalyesine kadar a dan z ye herseyi biz yapiyoruz. Senn hayal edemedigin yerlerde kisilerle ayni platformda yer aliyoruz. Sen pijamanla hayal kur :) bi ingilizce almanca (ki onu bile konusabildigini anlayabildigini asla sanmiyorum) oku arastir docoyu. Doco thy ile olmadi. Ondan oncede vardi ondan snrada var olacak. Bizim organizasyonlara katil bi diycemde sende o parada yok kulturde be canisi :) neyse sen sor biz anlatiriz sana atmsferi, geri cahil kalma bari :D uzuldum be canisi sana :D
Çıkan şef ~ 8 yıl önce
Yorum yapan arkadaş'a itafen, Yazıyı ben yazmadım.Fakat şu yorumunu şu üslubunu gördüm sessiz kalamayacağım. 1) Türkiyenin en iyi Turizm ve Otel işletmeciliği bölümü olan en saygın okullarından birinden mezunum(google aracılığı ile araştır ama sen o meşhur genel kültürün sayesinde az çok tahmin ediyorsundur.) Aranızda 5 ay kadar bulundum.O bahsettiğin organizasyonlardan hangi birini senin yaptığını çok merak ediyor cevabını dört gözle bekliyorum ama bunu okumaya bile üşeneceğinden adım kadar eminim. 2) Kimsenin Kapasitesini, tarzını, geçmişini, ingilizcesini sorgulama hakkına sahip değilsin haddinde değil.Aranızda bulunduğum sürede ingilizce seviyeleri hakkında az çok fikir sahibi oldum."What are the ingrediants that include?" Sorusuna "yes" cevabı verenler mi? Yoksa ananasın ingilizcesini mango sananların ingilizcesinden mi bahsediyorsun? Ya da bahsettiklerin 57. Grubun iki aylık ingilizce eğitimi almış kesiminden mi bahsediyorsun? 2 ay dile kolay ne kadar yeterli değil mi ? Onlar kaldı biz gittik şimdi o komik ifadeni kullanıyorsundur ( :D ) seni gidi genel kültür cahili. 3) THY nın Do & Co ya olan bir katkısı olmadığını mı düşünüyorsun? Cahilin daniskası sensin.Sana şirkette izletilen videoları geç gerçek hayata dön ve oku. 4) Bizleri bu yüzden çıkarttılar işte 57. Grubu bilmem tanımıyorum ama 55 ve 56. Gruptaki bütün bireyler senin gibi insanları hor gören terbiyesizlere haddini bildiriyor diye. 5) Eski şefler yenilere sahip çıksaydı " Ulan bu insanlar neyi var neyi yok geride bıraktı, bir kamyon dolusu borca girdi bugün onlar yarın biz, ya birimiz ya hepimiz deseydi bugün birçok insanın işi olacaktı ama eski şefler yeterki 200 lira fazla kazansın değil mi ? Cahiliye dönemi düşüncelerinden kurtulman dileklerim ile
FlyingChef ~ 8 yıl önce
Amirim tuvaletler ok
Gerçek doco ~ 8 yıl önce
Buraya yazanlar şirketi korumaya çalışmış. Bence Doco aşırı derecede ah alan bir yönetim anlayışına sahip. Çalışanına da ofis kısmı hariç çok deger vermedıklerını dusunuyorum. Kabın ekıplerı ıle doco fsc lerini karsılastırırsak yatıydı vs daha cok calıstırıyorlar ve herhangı bır tk raporlamasında çalışanına sahip çıkmıyor. ucaga gıden musterı temsilcilerini gunde 11-12 saat calıstırdıklarını biliyorum. soförler keza tam gun mesai yapıyorlar ama bu kadar calısmaya siz bu emek sahiplerine sahip çıkmıyorsunuz. Kusura bakmayın ama gate gourmet zamanı ya da usaş zamanı bu şirket daha güzeldi. şimdi yoneticiler bonus alacak diye siz çalışanlarınızı işten çıkarıyorsunuz evet bu kebapçılıktır. kurumsal bir firmada uluslararası bir firmada olmaması gerekenler. doco guzeldir avusturya da cunku işçi hakkı var çünkü kafa farklı. bizimki turkish doco işte ne çalışan hakkı savunulur ne sahiplenilir.bir kaç yalaka insan burdan şirketi toz pembe göstermeye çalışır okadar. yazık
Hazimsizliga iyi gelen sebzeleri acikliyorum:) ~ 8 yıl önce
Bunca zaman docodan para kazandiniz ekmek yediniz!. Zamaninda calistiginiz sirketi bu kadar kotulemek akillara cok yerinde bir atasozunu getiriyor ;) ha buarada hazimsizlik yapmayin be bukadar :D canlarim siz gidiyorken biz 3 kere gidip donuyorduk. Bi arastirin bakalim doconun organizasyonlarini.ama siz bilmezsiniz. Eskiler nasil kaliteli bunuda tekrar burada gormus olduk hakli cikarttiniz beni tisikkurler sipirmenler :)
Turkishi ~ 8 yıl önce
Degerli arkadaşım hazımsızlığa iyi gelen sebzeleri sen ancak google bakarak söylersin. Kendini yırtmanı anlıyorum. Korkuyorsun rahatım gider diye eh tabi senin şu İq seviyenle aldığın parayı sana başka bir şirket vermez :) şirkette senden o kadar çok var ki ... Neyse herşey para değil öncelikle bunu öğren. İnsanlık, dürüstlük, doğruluk gibi daha önemli değerler var. Doco nun kalitesini bildiğimizi zaten söylüyoruz. Senin anlamadığın kısım Turkish doco da aynı kalitenin olmaması. Kaliteden kasıt sadece yemekler değil. Çalışanına verdiği değerdir. Çinli köleler gibi insanların çalıştırıldığını, işten çıkarılıp dava açan insanların haklılığını iş mahkemeleri çok iyi biliyor. Doco ya açılan dava sayısına da bir bakmanızı tavsiye ederim sayın yöneticiler. Şimdi kalın sağlıcakla. Umarım herşey düzelir.
LOKANTACI ~ 8 yıl önce
Docoya lokantacı diyen tek şahıs HBO dur ifşa olunur
nurgul ~ 7 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
Eskişef ~ 8 yıl önce
Düşünsene herkesin beddua ederek konuştuğu Bi adamsın ve hala yaşıyorsun. Krb artık Defol git olur mu. Defol.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mtu ~ 8 yıl önce
Allah aşkına krb sana ne yaptı? Hiç gastronomi okudun mu yada hiç aşçılık geçmişin var mı? Gerçekten ezmek için söylemiyorum eğer varsa sen gerçekten de kötü niyetli bir insansın. Bir insan sana eğitim verdiğinde onun yaşına değil geçmişi ve yaptığı işlerle saygı göstericeksin. Eğer bunu bir iş değil de 20.000 lira para verip bu eğitimi almak için tutuşsaydın işte ozaman sana batmazdı. Ben 20.000 lira okula senelik para veriyordum. Her ne söylerlerse de mecburyapıyordum . Disiplin gereğinden fazla ezmek, pskolojik baskı en dipte. Mezun olunca da aynı disiplin ile yoluna devam ediosun. Ben de bu adamın hemen hemen aynı zorlukları yaşadığına eminim. Ben şahsi fikrim olarak sağdan Soldan çıkma paralarla yapılan turizmokullarından mezun olup böyle insanlara laf söylemek ne haddin nede gücün var. Keşke bizim okulda ki hocalardan bir tanesi bile bu derslere girseydi ozaman anlardın krb nasıl bir adammış. Şirkete gelicek olursak evet hiç gözünün yaşına bakmıyor beni de çok üzdüler yardımcı olmadılar sonunda da işten çıktım ama en azından bence çıkarıldınız diye bu kadar da tek bir bireyin üstünden bu kadar laf söylenemez.
ghj ~ 8 yıl önce
işten atılanların allah yardımcısı olsun umarım şirkette yakında zararını kapatır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 8 yıl önce
Nasil thy kisin 40 ucagini yerde birakicakmis hala anlamis degilim bi taraftanda ozel ucak alim yapicagini yayinliyor ve thy rekora gidiyor diye haber yapiyorlar docoda durumlar cok kotu diyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Magdur ~ 8 yıl önce
Keske birlik beraberlik olsa magdurlar toplanip bisey yapabilsek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sef ~ 8 yıl önce
Bu sirkette hic bir sey adil degil kontrollukte iki tane samimi oldugun insan olsun istedigin ucusu istedigin gun raporunu veya ucusunu erteletebiliyorsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
P.G ~ 8 yıl önce
P.G mi mesela...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000