18 Eylül 2016, Pazar 13:28:11

Diyarbakır'da kulelere 'uçuş' ayarı!

Diyarbakır'da, 'uçuş mania kriterlerinde uçuşlar için risk taşıdığı' gerekçesiyle yapımı durdurulan 22 katlı ikiz kuleler, mahkeme kararı ile tıraşlanmaya başlandı.
  • ayda 3-4 d.bakır uçuşum oluyor gece veya gündüz bir sıkıntı yaşamadan iniyoruz gerek yok bence
  • baştan izin vermeselermiş traşlamak nedir ya berber koltuğunda mı oturuyr
  • Darısı Zeytinburnu kulelerinin başına. Ankara da kuleden geçilmez oldu, trafik nasıl etkilenir belediyenin umrunda deyil.
  • Traşlama dedinizde eyüpteki kuleler ne oldu ?
  • Imar izni veren belediye sonra binayı yapanı suçluyor. Ülkemde herşey ne kadar saçma işliyor.
  • Tabi ki pilotlatin
  • 16 yıl sonunda verilebilen bir karar..Çok şükür ciddi bir sıkıntı yaşanmadı da, yaşansaydı,suç kimin olacaktı? Ruhsat veren belediyede mi,geç gelen adalette mi?

Diyarbakır'da, 'uçuş mania kriterlerinde uçuşlar için risk taşıdığı' gerekçesiyle yapımı durdurulan 22 katlı ikiz kuleler, mahkeme kararı ile tıraşlanmaya başlandı.

Diyarbakır'ın Kayapınar İlçesi'nde 1998 yılında dönemin ilçe belediyesinden ruhsat alan Polat inşaat firması, 16 ve 22 katlı 8 binanın inşaatına başladı. Binaların yükselmeye başlaması ile birlikte Diyarbakır'da bulunan Hava Kuvvetleri 8'inci Ana Jet Üssü Komutanlığı'nın başvurusu üzerine, uçuş güvenliğini tespit için kalibrasyon uçağı ile 7 Kasım 2000 tarihinde kontrol yapıldı.
Kontrol sonucunda 'inşaatların belirlenen kriterden yüksek olduğu ve bunun uçuş güvenliğini tehdit ettiği' belirtilerek, durumun düzeltilmesi için Diyarbakır Valiliği'ne başvuruldu. Yapılan yazışmalar ve sonucu Milli Savunma Bakanlığı'nın da talebi üzerine Kayapınar Belediyesi, 2003 yılında encümen kararı ile imar planı değişikliğine giderek uyuşmazlık konusu yerdeki kat yüksekliğinin 63.50 metreden 34.90 metreye düşürdü ve Polat İnşaat Şirketi'ne verilen ruhsatı iptal etti.

HUKUKİ SÜREÇ YILLAR ALDI

Diyarbakır'ın 'ikiz kuleleri' olarak bilinen 22 katlı iki binayı yapan Polat İnşaat Şirketi, aldığı ruhsata göre inşaatı yaptığını belirterek Kayapınar Belediyesi'nin ruhsat iptal ve inşaatı mühürleme kararının kaldırılması için 2003'te Diyarbakır Bölge İdare Mahkemesi'nde dava açtı.

Mahkeme, inşaatın tamamlandığı gerekçesiyle Belediyenin mühürleme kararını iptal etti, inşaatın 34.90 metresinden yukarısının Belediye tarafından kamulaştırılarak yıkılmasına hükmetti. Kayapınar Belediyesi ve Milli Savunma Bakanlığı, Bölge İdare Mahkemesi'nin bu kararını temyiz etti. 13 yıl süren yargılama sonunda Dosyaya bakan Danıştay 6'ncı Dairesi, alanda belirlenen mania kriterlerine göre yapılacak binaların yüksekliğinin 34.90 metre yüksekliğini aşamayacağını, belediyenin bu nedenle imar planında yüksekliği 34.90 metreye indirdiğini, ayrıca yapı kullanma izni verilmediğini dikkatte aldı. Danıştay kararında şöyle denildi:

"Bu durumda, mania kriter hattını ihlal eden imar planı ile belirlenen yapı yüksekliğini aşan ve yapı kullanma izni alınmaması nedeniyle tamamlanmış sayılamayan yapıya yönelik yapı ruhsatının iptaline ilişkin işlemde hukuka aykırılık bulunmadığı sonucuna ulaşıldığından, aksi yöndeki İdare Mahkemesi kararında hukuki isabet görülmemiştir. Açıklanan nedenlerle İdare Mahkemesi'nin kararının bozulmasına ve mahkemeye gönderilmesine karar verilmiştir."

'TIRAŞLAMA 13 YIL SONRA BAŞLADI

Danıştay kararında 'Diyarbakır kulelerinin 34.90 metreden yukarıdaki katlarının Kayapınar Belediyesi tarafından değil, inşaatı yapan Polat İnşaat Şirketi tarafından yıkılmasına karar verirken, yapılan itirazı da reddetti. Diyarbakır'da bu yükseklikteki yapıda tıraşlama yapacak firma bulunmayınca çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Ankara'da açılan ihaleyi kazanan firma 13 yıl sonra binaları tıraşlamak için üsten yıkmaya başladı. Dev vinçlerin kullanıldığı tıraşlama işleminde Diyarbakır'ın ikiz kuleleri olarak bilinen binalar üstten beton parçalar blok halinde sökülerek tıraşlanacak.

Tıraşlama bedelinin Belediye tarafından ödeneceği ancak daha sonra Belediye'nin Danıştay'ın kararı ile bu bedeli inşaatı yapan firmadan tahsil etme yoluna gideceği belirtildi. (Hürriyet)

Diyarbakır'da kulelere 'uçuş' ayarı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

SUNEXPRESS F/O ~ 8 yıl önce
ayda 3-4 d.bakır uçuşum oluyor gece veya gündüz bir sıkıntı yaşamadan iniyoruz gerek yok bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ankara ~ 8 yıl önce
baştan izin vermeselermiş traşlamak nedir ya berber koltuğunda mı oturuyr

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 8 yıl önce
Darısı Zeytinburnu kulelerinin başına. Ankara da kuleden geçilmez oldu, trafik nasıl etkilenir belediyenin umrunda deyil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sheriff ~ 8 yıl önce
Traşlama dedinizde eyüpteki kuleler ne oldu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 8 yıl önce
Imar izni veren belediye sonra binayı yapanı suçluyor. Ülkemde herşey ne kadar saçma işliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
masraf ~ 8 yıl önce
bence inşaata onay veren de yıkın diyende resmi bir kurum sonra yıkım masrafını polat inş. dan tahsil edeceklermiş. Polat inş. izin almadan kaçakmı yapmış o katları.
Suc ~ 8 yıl önce
Tabi ki pilotlatin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 8 yıl önce
16 yıl sonunda verilebilen bir karar..Çok şükür ciddi bir sıkıntı yaşanmadı da, yaşansaydı,suç kimin olacaktı? Ruhsat veren belediyede mi,geç gelen adalette mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000