19 Ocak 2010, Salı 12:19:05

DIVERT SEBEBİ TEKNİK Mİ, MADDİ Mİ?

Arnavutluk Havayolları’nın LV-226 sefer sayılı Tiran-Bologna uçuşunu yapan Boeing 737-300 uçağının teknik nedenlerden dolayı Bratislava Havaalanı’na divert ettiği belirtildi. Ancak ortada başka bir iddia da var...

Arnavutluk Havayolları’nın LV-226 sefer sayılı Tiran-Bologna uçağı, 110 yolcusuyla Bratislava Havaalanı’na divert etti. Dün 15:30’da yapılması planlanan uçuşa rötarlı başlayan ve saat 17:00'da Tiran'dan hareket eden Arnavutluk Havayolları uçağı, teknik nedenlerden dolayı Bratislava Havaalanı’na divert edince yolcular şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Yolcular aldıkları duyumları aktarırken, mürettebatın ödenmeyen maaşları nedeniyle uçuşu sabote ettikleri iddia ettiler.

2009 Kasım ayından beri Air Slovakia’dan kiraladığı uçaklarla uçuş yapan Arnavutluk Havayolları’nın bu zamana kadar ilk defa teknik bir sorunla karşılaştığını belirten Air Slovakia yetkilisi, açıklamalarına şöyle devam etti: “ Yaklaşık 3 aydır kiralama yaptığımız Arnavutluk Havayolları’ndan ilk kez teknik nedenle iniş yaptıklarını duyduk. Bu inişin zorunlu olduğunu söylemek isterim çünkü Bologna’da teknik ekibimiz mevcut değil. Bratislava bizim ana hangarımızın bulunduğu yer, tamir ve bakım için gerekli tüm ekipmanlara sahibiz. Uçak şu anda bakıma alındı. Pilotların yaptığı doğruydu. Sonuçta kimsenin uçakta bulunan yolcuları ve mürettebatı tehlikeye atmaya hakkı yoktu.”

Şirket, yaşanan olayın ardından Amsterdam Havayolları’ndan kiraladığı A320-200 tipi yolcu uçağıyla beklenen uçuşu gerçekleştirdi. Bologna’ya yapılan uçuş yaklaşık 24 saatlik bir gecikme sonrasında tamamlanabildi.

Slovakya Sivil Havacılık Dairesi de, divert sebebinin tam olarak anlaşılabilmesi için soruşturma başlattı.

ARNAVUTLUK HAVAYOLLARI’NI TÜRK İŞADAMI ALMIŞTI

Arnavutluk’un milli havayolu şirketi Albanian Airlines’ı geçtiğimiz aylarda Türk işadamı satın almıştı.

1962 Adana doğumlu olan ancak uzun yıllardır Azerbaycan’da birçok alanda faaliyet gösteren Ali Evsen’in Eagle Aviation Europe adlı havacılık şirketi de bulunuyor.

Evsen, Azerbaycan’da otomotivden, otel işletmeciliğine, leasing’den alışveriş merkezlerine kadar birçok alanda faaliyet gösteriyor.

©AirportHaber.com

DIVERT SEBEBİ TEKNİK Mİ, MADDİ Mİ?

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000