12 Ocak 2018, Cuma 10:46:30

Dışişleri Bakanlığı'ndan flaş ABD uyarısı!

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, ABD'ye gidecek Türk vatandaşları için uyarı yayınladı. ABD, Türkiye'yi güvenlik açısından 3. kategori riskli ülkeler arasında göstermiş ve Türkiye'ye gideceklere 'Yeniden düşünün' uyarısı yapmıştı.
  • Yani abd kendi vatandaşını uyarınca mı bizimkiler bizi hatırlayıp uyardı, tesadüfen yaşıyoruz resmen, önceden akılları nerdeymiş?
  • O yüzden mi vize sorunu bitsin diye bir yerlerinizi yırttınız, törenle onlardan uçak aldınız ey mütekabiliyet yaptık diye övünen ve onları övenler ?
  • Buraya ABD den büyük bir kasırga gelecek. Bunlar onun ilk esintileri. ABD Türkiyenin fişini çekti. Kimse 2019 da seçimler olacak falan diye beklemesin. Akıllı olursak Akşener düzlüğe çıkarır ülkeyi.
  • Kore kırmızı ya basacak istihbaratı mı ? Var yoksa abd çok mükemmel bir yer diyenlere uyarı falan yapmayın hepsini gönderin gitsin yahu abd ve yalaka arabları yokolsa dünya barış dolu bir yer olurdu herhalde
  • Türkiyedeki terörün sebebi olan abd’ye en iyi cevabı verdik. İşte gerçek güçlü ve tam bağımsız Türkiye bu!
  • Zaytung haberleri gibi trajikomik...
  • Şu yorumculara hayret ediyorum.. Ne kadar omurgasız ve onursuz adamsınız.. Dışişlerini mutakabiliyet esasına uygun bir şekilde bu özgüvenden ve kararından dolayı kutlamak yerine eleştirmek ne hadsizlik.. hainlik milletin kanına işlemiş..
  • Madem bu kadar tehlikeli, neden abd nin aciklama yapmasini beklediniz yaw, bize bu bilgilendirmeyi neden once yapmiyorsunuz bizde tatil planimizi degistirseydik. Hic olmadi dis isleri bakanligi
  • Onun için mi ABD seferlerl overbook ?
  • YAPMA YAA ABD VATANDAŞLIĞINDAN ÇIKIYORUM O ZAMAN

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, ABD'ye gidecek Türk vatandaşları için uyarı yayınladı. ABD, Türkiye'yi güvenlik açısından 3. kategori riskli ülkeler arasında göstermiş ve Türkiye'ye gideceklere 'Yeniden düşünün' uyarısı yapmıştı.

Dışişleri Bakanlığı ABD için seyahat uyarısı yayınladı. Uyarıda şu ifadeler yer alıyor:

"ABD’de yaşanan terör saldırıları ve şiddet olaylarında son zamanlarda artış olduğu gözlenmektedir. Bombalı veya silahlı terör eylemlerinin yanısıra, araçların kalabalık üzerine sürülmesi suretiyle gerçekleştirilen saldırıların, şehir merkezleri ile kültürel etkinlikleri, metro istasyonlarını, kamu binalarını, ibadet yerlerini hatta okul kampüslerini hedef almaya devam etmesi muhtemeldir.

Ohio Üniversite Kampüsünde, Forth Lauderdale-Hollywood Havalimanında, Minnesota’da Dar Al-Farooq Camiinde, Teksas’taki bir kilisede düzenlenen saldırılar, Charlottesville ve New York’ta araçların kalabalığa sürülmesi suretiyle gerçekleştirilen saldırılar ve son olarak da New York metrosundaki bombalı saldırı, ABD’de yaşanan terörizme ve/veya aşırı sağcı/ırkçı eylemlere örnek teşkil etmektedir.

Ayrıca, resmi görevle ABD’ye seyahat eden kamu görevlisi vatandaşlarımız dahil Türk vatandaşları, muteber olmayan kaynakların ifadelerine dayanılarak keyfi tutuklamalara maruz kalmakta; vatandaşlarımıza yönelik olarak açılan davalarda, FETÖ terör örgütü mensubu ya da sempatizanı tanıkların önceden kurgulanmış asılsız iddialarına ve iftiralarına itimat edilmek suretiyle vatandaşlarımız hakkında adli kararlar verilebilmektedir.

Bu şartlarda, ABD’ye seyahat edecek olan vatandaşlarımızın seyahat planlarını gözden geçirmelerinde ve seyahat etmeleri durumunda tedbirli olmalarında fayda görülmektedir."

ABD, yurtdışına gitmeyi planlayan vatandaşları için yeni uygulamaya koyduğu seyahat danışma dizininde, Türkiye’yi Sudan ve Venezuela gibi güvenlik açısından 3’üncü kategori riskli ülkeler arasında göstermiş ve Türkiye’ye gideceklere “Yeniden düşünün” uyarısını yapmıştı. Bu yeni planın Washington’da açıklanmasının hemen ardından ABD’nin Ankara Büyükelçilik Maslahatgüzarı Philip Kosnett Dışişleri Bakanlığı’na çağrılmış ve Ankara’nın rahatsızlığı iletilmişti.

Dışişleri Bakanlığı'ndan flaş ABD uyarısı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

? ~ 6 yıl önce
Yani abd kendi vatandaşını uyarınca mı bizimkiler bizi hatırlayıp uyardı, tesadüfen yaşıyoruz resmen, önceden akılları nerdeymiş?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Herşeyiniz palavra ! ~ 6 yıl önce
O yüzden mi vize sorunu bitsin diye bir yerlerinizi yırttınız, törenle onlardan uçak aldınız ey mütekabiliyet yaptık diye övünen ve onları övenler ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cormoran ~ 6 yıl önce
Buraya ABD den büyük bir kasırga gelecek. Bunlar onun ilk esintileri. ABD Türkiyenin fişini çekti. Kimse 2019 da seçimler olacak falan diye beklemesin. Akıllı olursak Akşener düzlüğe çıkarır ülkeyi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kuzey ~ 6 yıl önce
Kore kırmızı ya basacak istihbaratı mı ? Var yoksa abd çok mükemmel bir yer diyenlere uyarı falan yapmayın hepsini gönderin gitsin yahu abd ve yalaka arabları yokolsa dünya barış dolu bir yer olurdu herhalde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türkiyem 1071 antibizans ~ 6 yıl önce
Türkiyedeki terörün sebebi olan abd’ye en iyi cevabı verdik. İşte gerçek güçlü ve tam bağımsız Türkiye bu!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Görüş açısı. ~ 6 yıl önce
Çok güçlü, bağımsızlık anlayışınız bu olduğu için mi bu hallere düştük. Pasaportu sallayarak bir sene önce vizesiz gidebileceğimiz ülkelere nerede ise vizeli bile zor gidiliyor. Amerika bırakın vizeyi vize sırası bile vermiyor. Ekonomisi bitmiş Yunanistan a bile gidemiyorsun. Yurtdışından gelenlerin bavulları et ve içki dolu. Yarın sebze meyve dolacak. Neden biliyor musun. Senin gibiler yüzünden. Gerçek güçlü Türkiyeyi bu hale düşürenler yüzünden.
Abd ye cevap verdik diyen dusunur!!! ~ 6 yıl önce
Arkadasim lutfen yapma, ne kistasi, ne dersini vermesi daha gecen boeing ile ucak anlasmasi imzaladin, abd ye daha fazla gitmek icin.. lutfen sadece turk basini izlemeyin, uluslarasi basini izleyin, bizim yaptigimizin bir kistas olmasi icin once dunya ekonomisi, gelismisligi ve yasam refah seviyesine bakalim, sonra kistasa kistas yapalim yada komik olmadan oyle bir tehlike varsa once aciklayalim, yoksa gecekten cok komik oluyoruz. Ic siyasete yonelik islerden biktik, bak cok kisaca sunu diyim sadece abd ucaklara laptop gibi seyler su ulkelerden gelirken alinmiycak dendi, bizi acaip etkiledi.. sen dusunebikiyon mi abd turkiye ile ucus anlasmalarini durduruyorum dedigini.. bazen bazi seyleri kabul etmek zorundayiz, aci da olsa, kuru milliyetcilik yapmadan once, yerine konumuna bakaraktan. 200 sene sonra biz de bazilarin takmak zorunda oldugu bir toplum ve ulke olabiliriz ama maalesef suan degil ve bagirmak cagirmak komik karsiliklar vermekle olmadigi gibi, gulmek bile icimizden gelmiyor artik..
Zaytung Gibi ~ 6 yıl önce
Zaytung haberleri gibi trajikomik...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yerli ve milli ~ 6 yıl önce
Şu yorumculara hayret ediyorum.. Ne kadar omurgasız ve onursuz adamsınız.. Dışişlerini mutakabiliyet esasına uygun bir şekilde bu özgüvenden ve kararından dolayı kutlamak yerine eleştirmek ne hadsizlik.. hainlik milletin kanına işlemiş..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mütekabiliyet ! ~ 6 yıl önce
Aleyhimize ne varsa yapanları hala ülkemize ya kimlikle ya kapıda vizeyle ya da vizesiz sokup, ihaleleri onlara verip onlardan boyuna uçak, araba vs alanlar, onlarla ortak projeler yapanlar yerli ve milli olabilir mi peki ?
Hain ~ 6 yıl önce
Hain bu ülkeyi dünyaya bu kadar rezil edenler ve yalakalarıdır.
Apron Kartı ~ 6 yıl önce
Bize emniyet apron kartı alabilmek için her iki yılda bir güvenlik eğitimi veriyor. Özel güvenlikçiler bu eğitimden geçmiyor mu? Eğitimi veren emniyet hiç denetim yapmıyor mu? Bir gün Mısır’daki Metrojet olayı gibi bir rezaletle karşılaşırsak hapı yutarız.
Türk ~ 6 yıl önce
Onlar içimizde gerçek kimliklerini gizleyip yaşayan bizans tohumları
Hayret ~ 6 yıl önce
Ben de insanlari bir cirpida hain ilan eden senin gibilere hayret ediyorum.Mutakabiyet esasi falan... Birak bu isleri ABD ucaklari full cekiyor.Kimse de seyahatini ertelemiyor ya da iptal etmiyor.Hmm tamam takdir ettik.Yeter ki elestirenleri hain belleme.Cins ! Elestiren herkesi hain ilan etmek de son yillarin modasi oldu.Ama moda olan seyler démodé olabiliyor zaman icinde hatirlatirim.
Hedef 2023 ~ 6 yıl önce
Bizi bu hale getirenler dusunsun,
Güldürme ~ 6 yıl önce
Bu kadar mütekabiliyet düşkünüsün madem yazaydın ya biz Amerikalılara kapıda vizeye hayır diye, onlar bize vize vermek için elli tane evrak isteyip yüzlerce dolar alıp Ankara veya istanbula konsoloslukta görüşmeye çağırıyor, çoğu zamanda buna rağmen vize vermiyor. Madem mütekabiliyet istiyorsun yazsana şuraya aynısını biz neden yapmıyoruzda kapıda her gelen amerikalıya vizeyi basıyoruz diye azıcık eleştirsene.
Once soyleseydiniz ya ~ 6 yıl önce
Madem bu kadar tehlikeli, neden abd nin aciklama yapmasini beklediniz yaw, bize bu bilgilendirmeyi neden once yapmiyorsunuz bizde tatil planimizi degistirseydik. Hic olmadi dis isleri bakanligi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kemal ~ 6 yıl önce
Onun için mi ABD seferlerl overbook ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
08 ~ 6 yıl önce
YAPMA YAA ABD VATANDAŞLIĞINDAN ÇIKIYORUM O ZAMAN

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000