11 Aralık 2016, Pazar 09:51:29

Dışişleri Bakanlığı'ndan 14 Türk açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, spor turnuvası için Almanya'ya gittiğini söyleyen 14 Türk'ün, Almanya'nın Düsseldorf Havalimanı'nda bekletildiği yönündeki haberlere ilişkin açıklama yaptı.
  • şimdi biz boşu boşuna mı atarlandık. o kadar küfürü boşuna mı ettik? neyse artık olan olmuş. gaza gelip, almanya'nın kulaklarını çınlattık. meğer ki durum almanya'ya iltica etmek isteyen fetöcülerden ibaretmiş.
  • Arkadaşlar yurtdışına gitmek isteyipte gidrmeyenler iltica edebilirsiniz ülkede terör var ve gitticeginiz ülkeye bizi fetodan içeri aticaklar derseniz sizi alırlar şaka yapmıyorum çünkü gurbetçin çoğu böyle iltica etmiş zamanında şimdide feto var...
  • Ülke olarak suriyenin de altına düştük. Halimize bakın.
  • olay zaten bastan belliydi sporcu kafilesi deniyor ama coluk cocuk gidiyorlar,yorumcularda hemen gaza gelip kahrolsun almanya diye klavyelerine saldirmisti,sonuc yine rezil olduk.

Dışişleri Bakanlığı, spor turnuvası için Almanya'ya gittiğini söyleyen 14 Türk'ün, Almanya'nın Düsseldorf Havalimanı'nda bekletildiği yönündeki haberlere ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada ''Olayın insan kaçakçılığı olduğu anlaşılıyor. Almanya ile son günlerde yaşanan sorunlarla ilgisi yok'' denildi.

Almanya'ya giden 14 kişiyi Alman polisinin sorguladığı ve grupta bulunan bir kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
Olayla ilgili Dışişleri kaynaklarından da açıklama geldi.

Kafilenin bekletilmesinin Almanya ile son günlerde yaşanan sorunlarla ilgisi olmadığı belirtildi, "Olayın insan kaçakçılığıyla ilgili olduğu anlaşılıyor" denildi.

Diplomatik kaynaklar da bekletilen gruptaki kişilerden T.Ö.'nün, Almanya'ya yasa dışı bir şekilde insan sokmaya çalışmaktan gözaltına alındığını ve hakim karşısına çıkarılacağını aktardı.

8 yolcunun da iltica başvurusunda bulunduğu öğrenildi. 2 Türk ise Türkiye'ye dönmek istiyor.

Dışişleri Bakanlığı'ndan 14 Türk açıklaması

Yorumlar

aaa ~ 7 yıl önce
şimdi biz boşu boşuna mı atarlandık. o kadar küfürü boşuna mı ettik? neyse artık olan olmuş. gaza gelip, almanya'nın kulaklarını çınlattık. meğer ki durum almanya'ya iltica etmek isteyen fetöcülerden ibaretmiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
00 ~ 7 yıl önce
Arkadaşlar yurtdışına gitmek isteyipte gidrmeyenler iltica edebilirsiniz ülkede terör var ve gitticeginiz ülkeye bizi fetodan içeri aticaklar derseniz sizi alırlar şaka yapmıyorum çünkü gurbetçin çoğu böyle iltica etmiş zamanında şimdide feto var...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Suriye ~ 7 yıl önce
Ülke olarak suriyenin de altına düştük. Halimize bakın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SPORCU ~ 7 yıl önce
olay zaten bastan belliydi sporcu kafilesi deniyor ama coluk cocuk gidiyorlar,yorumcularda hemen gaza gelip kahrolsun almanya diye klavyelerine saldirmisti,sonuc yine rezil olduk.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000