25 Ekim 2012, Perşembe 09:00:59

DİREKT UÇUŞ SIRASI AZERBAYCAN'DA

KKTC’den İran’ın başkenti Tahran’a gerçekleştirilen doğrudan uçuşların ardından şimdi de sıranın Azerbaycan’da olduğu iddia edildi.
  • ,rumların yaptğı girişim sonucu atlas jet ercan-tahran direk seferlerinden vaz geçtiğni açıkladı uçuşlar istanbul aktarmalı oalarak yapılacakmış.bakü ercan direk seferleride olmaycak.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Politis gazetesi: “Bakü’ye De Direkt Uçuş – Tahran’dan Sonra Azerbaycan’la Da Uçuşlar Ayarlanıyor” başlıkları altında verdiği haberinde, KKTC’den İran’ın başkenti Tahran’a gerçekleştirilen direkt uçuşların ardından Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye de direkt uçuş gerçekleştirilmesi hazırlığında olunduğunu iddia etti.

Gazete, KKTC’den elde ettiği bilgilere dayanarak, KKTC makamlarının Azerbaycan’la imzalanacak bir anlaşmayı duyurmaya çok yakın olduklarını, özel bir Türk havayolu şirketinin Bakü’ye ilk uçuşu gerçekleştirmesinin beklendiğini ileri sürdü.

TAHRAN’A UÇUŞLAR SÜRECEK

Gazete ayrıca, KKTC’den İran’a başlayan direkt uçuşlarla ilgilenen İran’ın “Marcopolo Iran Touring” isimli turizm şirketiyle temasa geçtiğini ve KKTC-İran uçuşlarının en azından Mart 2013 tarihine kadar süreceği bilgisini aldığını yazdı.

Habere göre söz konusu turizm şirketi, KKTC’den İran’a uçuşların “hem normal hem de charter şekilde sürdüğünü” vurguladı.

RUM KESİMİ ENGELLEMEK İSTİYOR

Rum hükümetinin söz konusu uçuşun yapıldığını öğrenir öğrenmez İran’a yönelik diplomatik girişim başlattığını ve İran’ın Lefkoşa Büyükelçisi’nden “böyle bir uçuşun gerçekleştirilmediği” cevabını aldığını belirten gazete, ancak İran’ın bu cevabına karşın daha sonra KKTC’nin Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’na gözlemci olarak katılmasına koyduğu vetoyu kaldırdığını hatırlattı.

DİREKT UÇUŞ SIRASI AZERBAYCAN'DA

Yorumlar

gerçek ~ 11 yıl önce
,rumların yaptğı girişim sonucu atlas jet ercan-tahran direk seferlerinden vaz geçtiğni açıkladı uçuşlar istanbul aktarmalı oalarak yapılacakmış.bakü ercan direk seferleride olmaycak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tahran ~ 11 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000