14 Haziran 2009, Pazar 07:59:46

"Direkt uçuş olmazsa turistin gelmesi imkânsız"

ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel, 'Çeşme'ye direkt uçuş olmazsa turistin gelmesi imkânsız gibi' ifadesini kullandı...
  • Dogal olarak cok güzel birsey,amma özenlenen ulasim sistemlerini oraya uygulamakta zorluk cekilmeside,bir o kadar dogaldir.Doganin dokusuna enaz zararla ulasimi karsilamakla hizmeti vermek en sagliklisidir.Cesme ve yarimadanin turizm konusunda ki yeri de,saglik olduguna göre,Yarimadayi sevenler ve bilenler zaten buna hazirdirlar.

Sezon öncesi hazırlıklarını tamamlayan Çeşmeli turizmciler, dünyadaki ekonomik kriz, domuz gribi ve ramazan ayının ağustos ayında başlayacak olmasına rağmen umutlu.

Çeşme Turist Otelciler Birliği Başkanı Veysi Öncel, tüm bu olumsuzluklara rağmen geçen yılki rakamları tutturmanın en büyük hedefleri olduğunu söyledi. Beş yıldızlı otellerin genel müdürleri ise her şeye rağmen güzel bir sezon geçirmeyi beklediklerini açıkladı. Turizmi olumsuz yönde etkileyen ekonomik kriz ve domuz gribine rağmen Türkiye’nin rakipleri İspanya ve Yunanistan’a oranla biraz daha şanslı olduğunu belirten Öncel, “Türkiye’ye geçen yıl gelen turist rakamı 22 milyon kişi idi. Türkiye bu sezonda bunun altına inmeyecektir. Çeşme olarak da bu sayılar doğrultusunda geçen yıl ki turist sayısına ulaşmak en büyük hedefimiz. Ön rezervasyon sistemi halen Çeşme’de istediğimiz yoğunlukta değil. Bunun kaymağını Antalya bölgesi yiyor” dedi.

Dış pazara önem veriyoruz

Destination İzmir Grubu temsilcisi ve Sisus Oteli’nin sahiplerinden Bülent Tercan, üç yıldan fazla bir süredir Çeşme’yi uluslar arası fuarlarda tanıtım ve pazarlamasını yaptıklarını belirterek, “Bu işe üç yıl önce başlarken beş yıllık bir perspektif belirlemiştik. Çeşme’nin pazarlanması derinlik içerisinde ilerliyor. Ön rezervasyonlarımızda yüzde 20’lik bir rakama ulaştık. Dış pazardan gelecek yabancı turist için özellikle Sun Express’in direk olarak uçtuğu şehir ve ülkelere odaklandık. Pazarlamamızı buna göre belirliyoruz. 1 Nisan ile 30 Ekim arasında Çeşme’ye sürekli olarak yabancı turist akışını sağlamayı başardık. Direk uçuş olmadan Çeşme’ye turist gelmesi imkansız gibi. Dış pazara büyük önem veriyoruz” diye konuştu. Tercan, iç pazarın Temmuz ayının ilk haftasından Ağustos ayının 25’ine kadar süren bir periyodu olduğunu vurguladı.

OTELCİLERİN GÖRÜŞÜ

Çeşme sezonun bölgede yabancı turistin olmayışı, çevresel faktörler gibi nedenlerden dolayı kısa süreli olduğuna dikkat çeken Grand Hotel Çeşme Genel Müdürü Gökçe Kesikçiler şunları söyledi: “Gelecekten umutluyuz. Ramazanı geçirmek içinde uygun bir bölgedir Çeşme. İç pazar misafirlerimize de şöyle seslenmek istiyorum; Tatillerini dışarıda yapmasınlar.”

Altın Yunus Resort & Thermal Hotel Genel Müdürü Tayfun Başkurt: “İç pazarın erken rezervasyon sistemine alışmaya başlaması ve periyodunun daha önce başlaması sebebi ile geçtiğimiz senelere oranla yaklaşık iki katı artış sağlanmıştır. Çeşme’de okulların kapanmasıyla hareketlilik başlayacaktır. Mayıs ayına kadar olan periyot oldukça sıkıntılı idi.”

Çeşme Sheraton Oteli Genel Müdürü Mesut Güven: “Ramazan ayının bu yıl erken başlayacak olması ve bayram tatilinin kısa olması nedeniyle maalesef  beklentilerimiz azalmakta ve hareketli geçeceğini düşünmüyorum. Çeşme’de iç pazar iki ay sürüyor, dış pazar ise fazla otel ve tur operatörlerinin olmayışı sebebi ile pek fazla etkili değil. Asla pes etmiyoruz.”

Bodrum’u gölgede bırakacak

Çeşme’de yüzde 10’luk bir ön rezervasyon hareketliliği olduğunu söyleyen Öncel, “Temmuz ve Ağustos aylarında yüzde yüz doluluk oranına ulaşacağımıza inanıyoruz. Bu sezon başta Radison SAS olmak üzere irili ufaklı otellerle yatak sayımız 2 bin daha arttı. Toplamda ise 8 bini nitelikli 17 bin 500 yatak sayısına ulaştık. Çeşme için yeterli bir rakam değil. Çeşme ve Alaçatı’nın butik otellerle donatılması, marka otellerin gelmesi gerekiyor. Çeşme bu yılda gözde olacak. Özellikle İstanbul sosyetesinin uğrak yeri olmaya aday. Restoranlarıyla Alaçatı, gece kulüpleri ve beach clublarıyla Çeşme, Kuşadası ve Bodrum’u gölgede bırakacak” dedi.

"Direkt uçuş olmazsa turistin gelmesi imkânsız"

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Dogal olarak cok güzel birsey,amma özenlenen ulasim sistemlerini oraya uygulamakta zorluk cekilmeside,bir o kadar dogaldir.Doganin dokusuna enaz zararla ulasimi karsilamakla hizmeti vermek en sagliklisidir.Cesme ve yarimadanin turizm konusunda ki yeri de,saglik olduguna göre,Yarimadayi sevenler ve bilenler zaten buna hazirdirlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000