30 Ocak 2011, Pazar 08:50:32

DİNİ KURALLARI BOZDULAR, ÜLKEDEN KAÇTILAR

Mısır'daki sokak gösterilerinin artarak devam etmesi nedeniyle İsrail, Mısır'daki diplomatlarının ailelerinin de aralarında bulunduğu 200 kadar İsrailli'yi İsrail'e getirdi.
  • arkadasim bir turk yahudisi olarak sana cevap yazayim.senin genel kulturun egitim durumun oldukca dusuk seviyelerde anladigim kadariyla.israil laik bir devlet degildir.icki iciliyor olusu bir devletin laik oldugu analamina gelmez.bizim dinimizde alkol yasaklanmis degildir.
  • İsrail irticai bir din devletidir. Laik değildir. Seçimlerle bir meclis, bir hükümet kurulsa da, Hahamlar kendi aralarında ayrı bir seçimle kendi heyetlerini seçerler. Tüm kararlar bu Hahamlar tarafından onaylanır. Bunlar, askerlik yapmazlar, vergi vermezler, çalışmazlar, ortalıkta fötör şapkaları ile dolaşıp dururlar. İsrail din devletidir, Musevi irticası ile ayakta durmaktadır. Yani pilot ve hoste(z) lere saldıran arkadaşın Musevi tipidir. Sarhoşlar kovalasın seni.
  • arkadaşım sen nerde sarhoş pilot ve hoste(z) (doğrusunu da öğren bu arada: "hostes") gördün? görünce rapor et te (görebilirsen tabii) vatana memlekete faydan dokunsun.
  • istemiyorsan iran'a git burası LAIK TURKIYE CUMHURIYETI sen ve senin gibilerin dili cok uzadı,bizler TURKIYE CUMHURIYETI için canımızı veririz senin gibilere bırakmayız bu ulkeyi sana cok sey yazardım ama yayınlanmaz sen anladın onu...... guzel dinimizi de yorumlarına baslık etme
  • dini kurallara göre domuz ve içki servisi yasaktır. Türkiyedede ortadan kalkması lazım. Yetkililere sesleniyorum içki kaldırılsın!!! Sarhoş pilot ve hostez istemiyoruz
  • Dini kurallar mı önemli yoksa kişinin yaşamını sürdürebilmesi mi?
  • Laiklik dini kurallara uymak demek degildir, dini kurallar ile devlet yönetimini karıstırmamak demektir.
  • Eyvah, dini kuralları "bu seferlik" gözardı etmişler. Deme ki, İsrail'de de laiklik elden gidiyor. Neyse ki, siyasi partilerin şerefine içki içenler sayesinde bizde dimdik, laiklik...
  • israilde geri çektiyse durum ciddi çünkü mübarek onların adamıydı israil bile endişe ettiğine göre mübarek gidici demektir.
İsrail'de resmi tatil olan Şabat (Cumartesi) günü, dini kurallara da uyularak uçuş yapılmamasına karşın İsrail ulusal havayolu şirketi El Al'ın bir uçağı, özel olarak düzenlenen bir seferle Mısır'da bulunan İsrailli turistlerle iş adamları ve diplomatların ailelerini akşam saatlerinde Ben-Gurion Havalimanına getirdi.

Diplomatların ailelerinin getirilmesinin, Dışişleri Bakanlığının son iki gündür süren değerlendirmelerinin ardından kararlaştırıldığı belirtildi.

İsrail'in Kahire'deki Büyükelçisi Yitzhak Levanon ile diğer diplomatların ise Kahire'de kaldıkları bildirildi.

İsrail'in Kahire Büyükelçiliğinin gösterilerin başladığı günden bu yana kapalı olduğu ve yarın da kapalı kalacağı belirtiliyor.

DİNİ KURALLARI BOZDULAR, ÜLKEDEN KAÇTILAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 13 yıl önce
arkadasim bir turk yahudisi olarak sana cevap yazayim.senin genel kulturun egitim durumun oldukca dusuk seviyelerde anladigim kadariyla.israil laik bir devlet degildir.icki iciliyor olusu bir devletin laik oldugu analamina gelmez.bizim dinimizde alkol yasaklanmis degildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İsrail irticai bir din devletidir. Laik değildir. Seçimlerle bir meclis, bir hükümet kurulsa da, Hahamlar kendi aralarında ayrı bir seçimle kendi heyetlerini seçerler. Tüm kararlar bu Hahamlar tarafından onaylanır. Bunlar, askerlik yapmazlar, vergi vermezler, çalışmazlar, ortalıkta fötör şapkaları ile dolaşıp dururlar. İsrail din devletidir, Musevi irticası ile ayakta durmaktadır. Yani pilot ve hoste(z) lere saldıran arkadaşın Musevi tipidir. Sarhoşlar kovalasın seni.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
arkadaşım sen nerde sarhoş pilot ve hoste(z) (doğrusunu da öğren bu arada: "hostes") gördün? görünce rapor et te (görebilirsen tabii) vatana memlekete faydan dokunsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
istemiyorsan iran'a git burası LAIK TURKIYE CUMHURIYETI sen ve senin gibilerin dili cok uzadı,bizler TURKIYE CUMHURIYETI için canımızı veririz senin gibilere bırakmayız bu ulkeyi sana cok sey yazardım ama yayınlanmaz sen anladın onu...... guzel dinimizi de yorumlarına baslık etme

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
dini kurallara göre domuz ve içki servisi yasaktır. Türkiyedede ortadan kalkması lazım. Yetkililere sesleniyorum içki kaldırılsın!!! Sarhoş pilot ve hostez istemiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Dini kurallar mı önemli yoksa kişinin yaşamını sürdürebilmesi mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Laiklik dini kurallara uymak demek degildir, dini kurallar ile devlet yönetimini karıstırmamak demektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Eyvah, dini kuralları "bu seferlik" gözardı etmişler. Deme ki, İsrail'de de laiklik elden gidiyor. Neyse ki, siyasi partilerin şerefine içki içenler sayesinde bizde dimdik, laiklik...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
israilde geri çektiyse durum ciddi çünkü mübarek onların adamıydı israil bile endişe ettiğine göre mübarek gidici demektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000