11 Ekim 2010, Pazartesi 16:18:35

DİKKAT! UÇUŞ ROTASINDAKİLER RİSK ALTINDA...

Uçakların rotası altındaki bölgelerde yaşamanın kalbe zararlı olabileceği bildirildi.
  • İstanbulda havaalnının tam güneyinde park yapanlar ve bu parklarda çocuklarını oynatanlar bunun farkında mı acaba.
  • AYT havalimanına yakın bir yerde oturuyorum, tüm uçakların sesi kabul edilebilir ölçüde ama Allah aşkına şu rus uçakları yasaklansın.. Bırakın sesten rahatsız olmayı insanın iç organları oynuyor, meydana gelen rezonans uzun vadede bu bölgedeki yapılarda ve insanlarda ne gibi etkiler bırakır düşünmek bile istemiyorum.
  • İsviçre'nin nüfusu yaklaşık 7.8 milyon kişi. Yetişkin nüfus toplamın %60'ı olsa tüm yetişkinleri kullanmışlar araştırmada. Ah bu İsviçreli bilimadamları ah.
  • Bu haberi okuyunca bir an icin TR ile karsilastirma istegi duydum ama TR'de maruz kaldigimiz hayat standardi aklima gelince hemen bu fikrimden vazgectim.Eger arastirma dogru ise,icinde yasadigimiz hava kirliligi,normal trafik icindeki ses kirliligi (kornalar,acik egsozlar,vs.) dikkate alindihinda kalp krizi ihtimali yuksek demek yanlis olur,kesin garanti demek lazim.Motor sesini sevenler ise sesi kaydedip iPod'larindan istediklerinde dinleyebilir.Siz cok meraklisiniz diye herkes ayni eziyete katlanmak zorunda degil.Once yasanabilir standart isteyin,sonra isterseniz evinizde kayittan istediginiz yukseklikte motor sesi ya da benzeri gurultuyu kendiniz dinleyin...
  • Hava Kirliliği konusunda birşey diyemem de o motor sesi bana şarkı gibi gelir, aşık olduğum sestir, kalp krizi geçirmek bir yana dursun ömrüme ömür katar o ses.
  • O ses insana melodi gibi gelir. Onu duyan rahatlar. Kim demiş öldürüyor diye. Arızasınız siz sanırım.
  • Uçak sesi ilaç gibidir. İki gün duymayayım uyuyamam... Bu sevda başka sevda...
  • Aynı araştırmayı İstanbul Sefaköy veya Beşyol Mh.civarında yapsınlar birde.

İsviçre'de 4.6 milyon yetişkinin katılımıyla yapılan araştırma, uçak sesine artan bir şekilde maruz kalan kişilerde kalp krizinden ölümlere daha çok rastlandığını ortaya koydu.

Bern Üniversitesinden Matthias Egger, Reuters Health'e “bu etkinin özellikle gerçekten yüksek seviyede sese maruz kalan kişilerde aşikar ve bu kişilerin söz konusu gürültülü yerlerde ne kadar uzun süre yaşadığına bağlı olduğunu” açıkladı.

Araştırma çerçevesinde, katılımcıların eğitim seviyeleri ve gelirlerinin hesaba katıldığı 15 yıllık dönemin ele alındığı, bu sürede kişilerin uçak gürültüsü ve hava kirliliğine ne ölçüde maruz kaldığı ve bunların etkileri incelendi.

Uçak gürültüsünün seviyesi ve süresi arttıkça ölümcül kalp krizi olasılığının yükseldiğini gösteren ve sonuçları Epidemiology dergisinde yayımlanan araştırma, günde ortalama en az 60 desibel gürültüye maruz kalan kişilerin 45 desibelden azına maruz kalanlara oranla kalp krizinden ölme olasılığının yüzde 30 daha fazla olduğunu ortaya koydu.

Araştırmada, ayrıca, yüksek desibelde gürültüye 15 yıl veya daha uzun süre maruz kalanlarda kalp krizi geçirme olasılığının yüzde 50 oranında daha fazla olduğu gözlendi.

İsviçreli araştırmacılar, bir otobanın 100 metre civarında yaşamanın da kalp krizi riskini artırabileceğini söyledi. (Hürriyet)
 

DİKKAT! UÇUŞ ROTASINDAKİLER RİSK ALTINDA...

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 14 yıl önce
İstanbulda havaalnının tam güneyinde park yapanlar ve bu parklarda çocuklarını oynatanlar bunun farkında mı acaba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
AYT havalimanına yakın bir yerde oturuyorum, tüm uçakların sesi kabul edilebilir ölçüde ama Allah aşkına şu rus uçakları yasaklansın.. Bırakın sesten rahatsız olmayı insanın iç organları oynuyor, meydana gelen rezonans uzun vadede bu bölgedeki yapılarda ve insanlarda ne gibi etkiler bırakır düşünmek bile istemiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İsviçre'nin nüfusu yaklaşık 7.8 milyon kişi. Yetişkin nüfus toplamın %60'ı olsa tüm yetişkinleri kullanmışlar araştırmada. Ah bu İsviçreli bilimadamları ah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu haberi okuyunca bir an icin TR ile karsilastirma istegi duydum ama TR'de maruz kaldigimiz hayat standardi aklima gelince hemen bu fikrimden vazgectim.Eger arastirma dogru ise,icinde yasadigimiz hava kirliligi,normal trafik icindeki ses kirliligi (kornalar,acik egsozlar,vs.) dikkate alindihinda kalp krizi ihtimali yuksek demek yanlis olur,kesin garanti demek lazim.Motor sesini sevenler ise sesi kaydedip iPod'larindan istediklerinde dinleyebilir.Siz cok meraklisiniz diye herkes ayni eziyete katlanmak zorunda degil.Once yasanabilir standart isteyin,sonra isterseniz evinizde kayittan istediginiz yukseklikte motor sesi ya da benzeri gurultuyu kendiniz dinleyin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hava Kirliliği konusunda birşey diyemem de o motor sesi bana şarkı gibi gelir, aşık olduğum sestir, kalp krizi geçirmek bir yana dursun ömrüme ömür katar o ses.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
O ses insana melodi gibi gelir. Onu duyan rahatlar. Kim demiş öldürüyor diye. Arızasınız siz sanırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Uçak sesi ilaç gibidir. İki gün duymayayım uyuyamam... Bu sevda başka sevda...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Aynı araştırmayı İstanbul Sefaköy veya Beşyol Mh.civarında yapsınlar birde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000