21 Temmuz 2017, Cuma 15:01:11

Dikey kalkış yapabilen elektrikli jet testi başarıyla geçti

Dünyanın ilk elektrikle çalışan ve dikey kalkış yapabilen jet uçağı test uçuşunu başarıyla tamamladı. İki kişilik bu prototip uçak, ilk test uçuşunda manevralar da yaptı.
  • Yayinlamiyorsunuz yorumlarimi küfür yok hakaret yok sadece gerçekler
  • elektrik li jet olmaz...yükledigi enerjiyi sahib oldugu elektrik motorlarina veren,elektrik li ucak olur.Jet ise tamamen farkli,bir sistemdir..Bu ayni,,bir zamanlar medyamizin dilinden düsmeyen ,,ANKA yerine,,Yerli HERON misali,,,.
  • Belki yapanda muslumandir.Ne biliyorsunuz ?
  • Adamlar nelerle ugrasiyor.darisi basimiza diyelim
  • Bizi kıskanmaya devam ediyorlar.
  • Cahil müslümanlar deve üstünde sevişmek oruc bozar mı? Bu önemli soruya cevap aramakla meşkul.

Dünyanın ilk elektrikle çalışan ve dikey kalkış yapabilen jet uçağı test uçuşunu başarıyla tamamladı.

Alman şirketi Lilium tarafından geliştirilen bu özel jetin başarısının ardından, şirket şimdi bu uçağın 5 kişilik olan daha genişi üzerinde çalışmalara başladı.

Uçağın 5 kişilik olanı da başarılı bir şekilde test uçuşlarını gerçekleştirirse, bu kez ticari faaliyetlere geçilmesi ve araç kiralama uygulamaları ve hava taksi gibi yöntemlerle kiralanması planlanıyor.

Saatte 300 km hız yapabilen uçağın en önemli özelliği ise bir helikopter gibi diklemesine kalkış yapabilmesi. Test uçuşlarını insansız yapan uçak, pilotla insanlı uçuş testini de önümüzdeki günlerde gerçekleştirecek.

Uçak, kanatlara yerleştirilen elektrikli motorlarla hareket ediyor. Toplamda uçakta 36 motor yer alıyor. Şirketin CEO’su Daniel Wiegand, bu tipte elektrikli bir jet motora sahip uçağın ilk kez uçuş yaptığını kaydetti.

Lilium Jet 300 km menzile sahip ve 300 km/h'a ulaşabiliyor. Tamamen elektrikle çalışan sistemlere sahip olan jet bir motorsikletten daha az gürültülü çalışıyor.

Dikey kalkış yapabilen elektrikli jet testi başarıyla geçti

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Neden ~ 7 yıl önce
Yayinlamiyorsunuz yorumlarimi küfür yok hakaret yok sadece gerçekler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
can aker ~ 7 yıl önce
elektrik li jet olmaz...yükledigi enerjiyi sahib oldugu elektrik motorlarina veren,elektrik li ucak olur.Jet ise tamamen farkli,bir sistemdir..Bu ayni,,bir zamanlar medyamizin dilinden düsmeyen ,,ANKA yerine,,Yerli HERON misali,,,.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Deha ~ 7 yıl önce
Belki yapanda muslumandir.Ne biliyorsunuz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vvv ~ 7 yıl önce
Adamlar nelerle ugrasiyor.darisi basimiza diyelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kıskanıyorlar ~ 7 yıl önce
Bizi kıskanmaya devam ediyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bizim işimiz olmaz ~ 7 yıl önce
Cahil müslümanlar deve üstünde sevişmek oruc bozar mı? Bu önemli soruya cevap aramakla meşkul.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dengesize cevap ~ 7 yıl önce
Olayı nasıl Müslümanlara bağladın dengesiz
Meşkul değil ~ 7 yıl önce
Meşgul olacak.
Model bu ~ 7 yıl önce
Bu model uçak yahu. 5 kişilik uçak yapılması da saçma. Ben bu haberden bir şey anladıysam Arap olayım.
hyr ~ 7 yıl önce
milli ucak bu sen anlamamıssın!
Cahili cuvela ~ 7 yıl önce
Kendini müslüman saymiyorsun heralde
Sen nasıl bağlayamıyorsun, ~ 7 yıl önce
Dengesiz sensin. Bir tane üreten, icat eden, bilimle ugraşan batıya gebe olmayan müslüman ülke göster bana ben dengesizliğimi kabul edeyim. Ama yok arkadaşım. Çünkü müslümanlar birbirlerini kesmekle katletmekle meşkul. Rabbimin indirdiği güzel dini mahvetmişler napayım? Sizin gibi şeyh eteği mi öpeyim?
Devriniz bitti ~ 7 yıl önce
90 yıldır bu Müslüman ülkede at kosturdunuz. Soyadınızı türk yaptınız Atatürk'ün arkasına saklandiniz . Kin ve nefretiniz o kadar büyüktü ki alimleri astiniz ezani Türkçe yaptınız . İslam adına ne varsa ingiliz lordlarinizdan aldığınız emirle hepsini yok etmeye çalıştınız. Yıllardır bu ülkenin en iyi makamlarında en iyi yerlerinde oldunuz. Ama artık sizin devriniz bitti hala nefes alabiliyorsunuz Mevlana'nın hoşgörüsu sayesinde belki hidayete erersiniz diye. Merak etme artık Yeni bir Türkiye var. Şaha kalkmış kendi savunma sanayisinden dev projeleri ile müslüman alemine güven veren yeniden süper güç olma yolunda ilerleyen Yeni Osmanlı geliyor. Editör sadece gerçekleri söyledim yayınla lütfen!!!
Cahil ~ 7 yıl önce
Muslumanlarla uğraşan cahiller yüzünden biz suan bu durumdayız. Başörtüsü meselesini daha yeni Reis sayesinde atlattık. Engeller çıkaran zihniyetler yüzünden bugün bu durumdayız.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000