18 Kasım 2011, Cuma 16:35:29

"DİĞER PİLOTLAR KLİPSLER AÇIK DEDİ"

Muğla’nın Fethiye ilçesinde 2 ay önce meydana gelen ve Caner Güler’in ölümüyle sonuçlanan yamaç paraşütü kazasının ilk duruşması yapıldı. Duruşmada, pilot Murat Sait Yeşilbaçar kendini savunarak emniyet kilitlerinin kalkış anında kapalı olduğunu söyledi...
  • MİRAY HANIM BAŞINIZ SAĞOLSUN..YAMAÇ PARAŞÜTÜ HAVA SPORU OLARAOP 1990 LI YILLARDA THK ENVANTERİNE GİRDİ.ÇOK İYİ USTA SERBEST PARAŞÜTÇÜLER TARAFINDAN YAPILDI.AMA DAHA SONRA BİR YOLU BULUNUP İŞ DENETİMSİZ ŞEKİLDE TİCARETE DÖKÜLÜNCE BU GÜNLERE GELİNDİ..THK NIN DIŞINDAN SHGM NİN ASLİ GÖREVLERİ ARASINDA OLAN DENETİM UZUN YILLAR PERSONEL EKSİKLİĞİ NEDENİYLE YAPILAMADI YAPILAMAZDA.PİLOT DENEN BU KİŞİ YE KİMLER NE DİYE PİLOT DİYE HİTAP EDİYOR ANLAMIŞ DEĞİLİM.BU UCUZ BİR AMATÖR PARAŞÜTÇÜ.PARA KAZANMAYA ÇALIŞAN BİRİSİ.SERBEST PROFESYÖNEL PARAŞÜTÇÜ DEĞİL YAN..DEVLETİ KUSURU BÜYÜKTÜR İNSAN HAKLARI MAHKEMESİNE KADAR GİDİN..
  • bu yaz aynı yerde o adamlardan birisiyle uçtum. afedersiniz hepsi sanayide bisiklet kiralamacısı gibilerdi. uçak teknisyeni olduğumu söylememe rağmen. dertleri kazanacakları para sadece. denetimleri falan olduğunu düşünmüyorum. aralarında lisanssız olarak uçanlar da varmış. çok güzel bir spor. ama sonuçta havacılık ve kurallara uymak şart. ne olursa olsun hangi dalı olursa olsun. ihmalkarlıgı olduğu kesin işte. iyi halden yırtmak için takım elbise giyip traş olmakla olmuyor. sen ve pilot diye geçinen diğer arkadaşların yüzünden daha kaç tane can gidicek. bırak günde bir sorti az yapın , bi kere o dağı az çıkın. dağa çıkarken bile o araçların kaza yapmaması mucize. ve mutlaka birgün o araçlardan birisi yuvarlandı haberini de okucaz...
  • kıza bak ruh gibi olmuşş.. çok zor bilirim.. mutlu olmak belki rüyada görmek kısa bi mutluluk için başlayan uyku nöbetleri.. sabah uyandığında ağlama nöbetleri. resimler .. anılarr.. allah yardımcısı olsun
  • Sonunda herkesin pişman olduğu açık, ama bu uzmanlaşmamış insanlarla ihmalkarlıklarla havacılığı ayağa düşürdünüz. Hergün aynı yaptığımız uçuşlarda bile 340 kere checklist yapıyorken nasıl kontrol etmez, yeterli önlem almazsınız?
2 ay önce Ramazan Bayramı tatili için eşi Miray Güler ile birlikte Fethiye’nin Ölüdeniz Beldesine tatile gelen Caner Güler, 2 Eylül tarihinde yamaç paraşütü pilotu Murat Sait Yeşilbaçar ile atlayış yaptıktan kısa süre sonra paraşütten düşerek hayatını kaybetmişti. Kazanın ardından tutuklanan pilot Murat Sait Yeşilbaçar, ilk kez hakim karşısına çıktı. 

Hakkında 3 yıldan 9 yıla kadar hapis istenen pilot Murat Sait Yeşilbaçar’ın hakim karşısına çıktığı Fethiye 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Caner Güler’in eşi Miray Güler ve avukatı Gürdeniz Meriç de katıldı. Duruşmada kendini savunan Pilot Murat Yeşilbaçar, 11 yıldır Ölüdeniz’de yamaç paraşütü pilotluğu yaptığını ve yaşanan olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Kaza sonrası Ölüdeniz Belceğiz Plajı’na inerek olayı jandarmaya kendisinin haber verdiğini söyleyen Yeşilbaçar, olayın detaylarını da anlattı. Yeşilbaçar “Havalandıktan yaklaşık 15 saniye sonra Caner Güler’e yolcu koltuğuna oturmasını söyledim. Yaptığı hareketlerden dolayı oturma bölümüne oturamadığını fark ettim. O sırada elinin güvenlik klipslerinde olduğunu ve klipslerinde açık olduğunu gördüm. 
 
Tuttuğu klipsler açılmıştı. Caner Bey’in aşağı doğru kaydığını görünce yukarıya doğru çekmeye çalıştım. Havada 4-5 dakika mücadele ettik. Ayaklarımla da tutmaya çalıştım. Bir süre sonra yorularak kendisini bırakmaya başladı. Sürekli yolcuyu tuttuğum için paraşüte müdahale etme şansım olmadı. Eğer Caner Güler biraz daha dayanabilseydi paraşütü kontrol edip yere yaralı olarak iniş yapabilirdik. Eğer denildiği gibi bacak klipsleri bağlanmamış olsaydı kalkıştan hemen sonra düşmesi gerekirdi" dedi. 
 
ACILI EŞ PİLOTU SUÇLADI "DİĞER PİLOTLAR KLİPSLER AÇIK DEDİ"
 
Mahkeme salonuna girişte eşine olan görevini yerine getirmek için Fethiye’ye geldiğini söyleyen Miray Güler, adalete inandığını söyledi. Üzgün olduğu gözlenen Miray Güler duruşmadaki ifadesinde, eşinin uçuş sırasında sarkmaya başladığını gördüğünü anlattı. Atlama pisti Babadağ’da uçuş öncesi kimsenin kendilerini uçuşla ilgili bilgilendirmediğini söyleyen Miray Güler, diğer pilotların emniyet klipslerinin açık olduğunu söylediklerini anlattı. 
 
Havada yaşananları da anlatan Miray Güler, “Eşimin uçuşu sırasında kamerayla görüntüsünü çekiyordum. Caner uçuşa başladığı sırada aşağı doğru kaydığını gördüm. Pilottan çok daha aşağıda duruyordu. Kalkıştan hemen sonra pilotun yanında bulunan diğer yer görevlisinin ‘Göğüs bağlarını bağlamadı galiba’ dediğini duydum. O an şoka girdim" dedi. 
 
İfadeleri dinleyen mahkeme başkanı bilirkişi raporlarının getirilmesi ve olay anını gösteren kamera kayıtlarından fotoğraf kareleri çıkartılması için duruşmayı 9 Aralık tarihine erteledi.

"DİĞER PİLOTLAR KLİPSLER AÇIK DEDİ"

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
MİRAY HANIM BAŞINIZ SAĞOLSUN..YAMAÇ PARAŞÜTÜ HAVA SPORU OLARAOP 1990 LI YILLARDA THK ENVANTERİNE GİRDİ.ÇOK İYİ USTA SERBEST PARAŞÜTÇÜLER TARAFINDAN YAPILDI.AMA DAHA SONRA BİR YOLU BULUNUP İŞ DENETİMSİZ ŞEKİLDE TİCARETE DÖKÜLÜNCE BU GÜNLERE GELİNDİ..THK NIN DIŞINDAN SHGM NİN ASLİ GÖREVLERİ ARASINDA OLAN DENETİM UZUN YILLAR PERSONEL EKSİKLİĞİ NEDENİYLE YAPILAMADI YAPILAMAZDA.PİLOT DENEN BU KİŞİ YE KİMLER NE DİYE PİLOT DİYE HİTAP EDİYOR ANLAMIŞ DEĞİLİM.BU UCUZ BİR AMATÖR PARAŞÜTÇÜ.PARA KAZANMAYA ÇALIŞAN BİRİSİ.SERBEST PROFESYÖNEL PARAŞÜTÇÜ DEĞİL YAN..DEVLETİ KUSURU BÜYÜKTÜR İNSAN HAKLARI MAHKEMESİNE KADAR GİDİN..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu yaz aynı yerde o adamlardan birisiyle uçtum. afedersiniz hepsi sanayide bisiklet kiralamacısı gibilerdi. uçak teknisyeni olduğumu söylememe rağmen. dertleri kazanacakları para sadece. denetimleri falan olduğunu düşünmüyorum. aralarında lisanssız olarak uçanlar da varmış. çok güzel bir spor. ama sonuçta havacılık ve kurallara uymak şart. ne olursa olsun hangi dalı olursa olsun. ihmalkarlıgı olduğu kesin işte. iyi halden yırtmak için takım elbise giyip traş olmakla olmuyor. sen ve pilot diye geçinen diğer arkadaşların yüzünden daha kaç tane can gidicek. bırak günde bir sorti az yapın , bi kere o dağı az çıkın. dağa çıkarken bile o araçların kaza yapmaması mucize. ve mutlaka birgün o araçlardan birisi yuvarlandı haberini de okucaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
kıza bak ruh gibi olmuşş.. çok zor bilirim.. mutlu olmak belki rüyada görmek kısa bi mutluluk için başlayan uyku nöbetleri.. sabah uyandığında ağlama nöbetleri. resimler .. anılarr.. allah yardımcısı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sonunda herkesin pişman olduğu açık, ama bu uzmanlaşmamış insanlarla ihmalkarlıklarla havacılığı ayağa düşürdünüz. Hergün aynı yaptığımız uçuşlarda bile 340 kere checklist yapıyorken nasıl kontrol etmez, yeterli önlem almazsınız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000