09 Ağustos 2011, Salı 10:57:34

DHMİ’YE HACİZ ŞOKU...

Yap-İşlet-Devret Modeli ile ihale edilen Milas-Bodrum Havalimanı’nı işletmek üzere kurulan Mondial Milas Bodrum Havalimanı Uluslararası Terminal İşletmeciliği ve Yatırım A.Ş’den alacaklı bir kişinin mahkeme kararı ile DHMİ’ye icra yoluyla haciz koyduğu ortaya çıktı.
  • arkadaşım nedir bu çekememezlik, normal şartların bilmemkaç safha üzerinde yağmur ve fırtına çıkıyor, şehirde birçok bina ve çatı yerle bir oluyor, esenboğa'da da terminal tepesinde çatlak ouyor ve bahçe tarafında çatı değil, çatıya bağlı olan galvainz bi parça fırtına etkisiyle uçup yere düşüyor, bu olay ihale şartnamelerinde bulunan force majeure yani olağanüstü durum kapsamına girer ve tav'ın yaptıgı işletmenin kötü oldugu göstermez, aksine alına önlemler ve devam ettirilen operasyon tavın başarısını gösterir... ister limakçı olun, ister içtaş isterse tav ama artık bu çekememezliği bırakın, yapılan işleri tebrik etmeyi öğrenin.. bugun birine olan yarın diğerine de olabilir,o zaman bu lafları yutmak zorunda kalırısınz.
  • Duyanda Ankara Esenboğanın komple çatısı uçtu,aktı vs.zanneder . Olayı iyi araştırki rezil olma burda :)
  • bi yağmurda parampaça olan ankara havaalanını yapan tav mı işin ehli?????
  • VERİN BODRUM 'U TAV' A NASIL İŞLETİLİR GÖSTERSİN
  • GSMH(GAYRİ SAFİ MİLLİ HASILA) NASIL YÜKSEK CIKAR KENTSAL ARSA YARATARAK EV YAPIP BUNU SATARSANIZ EV ALAN BUZDOLABI CAMAŞIR MAKİNESİ MUTBAK GEREÇLERİ YANİ BEYAZ EŞYA ALINIR DAHA SONRA BİR SIFIR ARABA ALINIR BU YENİ KURULAN SEMTE OTOBÜS ALINIR İŞTE GSMH FÜZE GİBİ FIRLATILIR BİR POLİTİKA VAR BİLİRSİNİZ ANA BEN TEKRAR HATIRLATAYIM "KENTSEL ARSA YARATMAK" BU NEDİR TOKİ TARAFINDAN UCUZ EV YAPIP GÜYA FAKİRLERİ EV SAHİBİ YAPMAK HEPİMİZ BİLİRİZ DHMİ ELİNDE ÇOK DEĞERLİ ARSALAR VAR AMA BUNU HAVAALANININ ETRAFINDA ACİL İNİŞ YERLERİ OLARAK ELİNDE TUTAR SAYGILARIMLA SARHOŞAHTAPOT
  • İhale sonucu şartnameye uyulmadığı için sözleşme iptal edilir ve yeniden ihale yapılır. TAV gibi işinin ehli bir firma ihaleyi alırsa no problem ...
  • Haber başlığına göre içeriğinin farklı olması lazımdı. Başlığı atarken DHMİ yi hedef göstermek yanlış ve kasıtlı gibi geldi.
İhale süreci ardından inşaata başlanamaması gibi bir dolu sorunla yapımı yılan hikayesine dönen Milas Bodrum Havalimanı’nda yeni bir olumsuzluk yaşanıyor.

Oral Baytok’un sahibi olduğu Teknotes firması ve Sırp ortağı ile kazanılan ihaleden sonra yapımına uzun süre başlanamayan Milas Bodrum Havalimanı geçtiğimiz yıl Teknotes’in yüzde 80’lik hissesinin yüzde 60’nı alan İtalyan Astaldi firmasının satın alması ile inşaata start verilmişti.

Milas Bodrum Havalimanı’nı işletmek üzere kurulan Mondial Milas Bodrum Havalimanı Uluslararası Terminal İşletmeciliği ve Yatırım A.Ş’nin ortaklarından olan Teknotes’in Mustafa Yiğit Erarslan isimli bir kişiye olan 570 bin TL (570 milyar) borcu nedeniyle şirketin tüm alacaklarına ve teminatlarına el koydurdu.

Bu bağlamda DHMİ’ye de haciz işlemi başlatıldı ve ilgili şirkete ödenecek her türlü hakedişlerin icra mahkemesine yapılması istendi.

Bu icra kararından sonra Milas Bodrum Havalimanı inşaatı ve işletmesinde herşey altüst oldu. DHMİ’ye icra gitmesi İtalyan Astaldi firmasını da zor durumda bıraktı.

Kararın DHMİ’ye ulaşmasından sonra DHMİ’nin nasıl bir tavır takınacağı merak ediliyor.



AirportHaber.Com ÖZEL
DHMİ’YE HACİZ ŞOKU...

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 13 yıl önce
arkadaşım nedir bu çekememezlik, normal şartların bilmemkaç safha üzerinde yağmur ve fırtına çıkıyor, şehirde birçok bina ve çatı yerle bir oluyor, esenboğa'da da terminal tepesinde çatlak ouyor ve bahçe tarafında çatı değil, çatıya bağlı olan galvainz bi parça fırtına etkisiyle uçup yere düşüyor, bu olay ihale şartnamelerinde bulunan force majeure yani olağanüstü durum kapsamına girer ve tav'ın yaptıgı işletmenin kötü oldugu göstermez, aksine alına önlemler ve devam ettirilen operasyon tavın başarısını gösterir... ister limakçı olun, ister içtaş isterse tav ama artık bu çekememezliği bırakın, yapılan işleri tebrik etmeyi öğrenin.. bugun birine olan yarın diğerine de olabilir,o zaman bu lafları yutmak zorunda kalırısınz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Duyanda Ankara Esenboğanın komple çatısı uçtu,aktı vs.zanneder . Olayı iyi araştırki rezil olma burda :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bi yağmurda parampaça olan ankara havaalanını yapan tav mı işin ehli?????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
VERİN BODRUM 'U TAV' A NASIL İŞLETİLİR GÖSTERSİN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
GSMH(GAYRİ SAFİ MİLLİ HASILA) NASIL YÜKSEK CIKAR KENTSAL ARSA YARATARAK EV YAPIP BUNU SATARSANIZ EV ALAN BUZDOLABI CAMAŞIR MAKİNESİ MUTBAK GEREÇLERİ YANİ BEYAZ EŞYA ALINIR DAHA SONRA BİR SIFIR ARABA ALINIR BU YENİ KURULAN SEMTE OTOBÜS ALINIR İŞTE GSMH FÜZE GİBİ FIRLATILIR BİR POLİTİKA VAR BİLİRSİNİZ ANA BEN TEKRAR HATIRLATAYIM "KENTSEL ARSA YARATMAK" BU NEDİR TOKİ TARAFINDAN UCUZ EV YAPIP GÜYA FAKİRLERİ EV SAHİBİ YAPMAK HEPİMİZ BİLİRİZ DHMİ ELİNDE ÇOK DEĞERLİ ARSALAR VAR AMA BUNU HAVAALANININ ETRAFINDA ACİL İNİŞ YERLERİ OLARAK ELİNDE TUTAR SAYGILARIMLA SARHOŞAHTAPOT

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İhale sonucu şartnameye uyulmadığı için sözleşme iptal edilir ve yeniden ihale yapılır. TAV gibi işinin ehli bir firma ihaleyi alırsa no problem ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Haber başlığına göre içeriğinin farklı olması lazımdı. Başlığı atarken DHMİ yi hedef göstermek yanlış ve kasıtlı gibi geldi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000