22 Nisan 2015, Çarşamba 17:20:13

DHMİ YENİ KONTROLÖRLERİNİ MEZUN ETTİ

Türkiye havalimanlarında Hava Trafik Kontrol (ATC) ünitelerinde çalıştırılmak üzere 2013 yılı içerisinde atamaları yapılan kursiyerlerin temel eğitimleri tamamlandı.
  • Hüseyin Serdar Yıldırım DHMİ Genel Müdürü olduğu için çok sevinmiştim. Fakat zaman ilerledikçe umudum azaldı. DHMİ nin tek sıkıntısı havacılık tazminatı değil. Usulsüz atamalar en büyük sorun. Son dönemlerde Liyakat tamamen rafa kalktı. Onun yerini siyasi referans aldı. Yıllardır Şube Müdürlüğü için Görevde Yükselme Sınavı yapılmadı. Hülle atama yoluyla insanlar haksız şekilde Müdür yapıldı. Bu haksızlıkları yapan kadro halen görevde. Yeni Genel Müdür bu kadro ile görev yaptığı sürece benim DHMİ de adalet namına hiç bir umudum yok...
  • Burda kendini tatmin etmeye çalışan atc li tedaviye muhtaç arkadaşlar. Eurocontrol ve dhmi babanızın malî degildir bu kurumdaki diger birimlerde en az sizin kadar bu unsurların sahibidir.genel mudur memur zihniyetine karşıyım diyor üzerine alınan bir tane atc personeli yok sanki bunlar memur degil.adam onun bunun torpiliyle amir mudur olan biryerlere gelen ordada yatişa gecen zihniyetten bahsediyor yoksa aşagida 3, 5 memurlane işi olur. Eger amacinin sataşmaksa cevabini misliyle alirsiniz. Hortuma merakli olan arkadaşada bir sozum var o hortumu kullanan karar verir hortumu ne yapacagina anladin sen...
  • Özellikle bazıları ARFF Memurlarına yönelik küçük düşürücü yorumlar yazıp ortalığı kızıştırmak istiyor. Fitne fesat takımı iş başında. Her seferinde Etfaiyeciler diye hitap eden ve dalga geçenlerin seviyesi belli. Allah sizi ıslah etsin. Sizi ve sizin gibileri yüce Allah'a havale ediyorum....
  • Sayin ARFF calisanlari, burada atip tuttugunuz seyleri limanlarda ATC'lere, özellikle de yeni mezun olanlarina söylemeyin bence, kursta gecirdikleri zor zamanlar, stresli günler, cektikleri eziyetler akillarina gelebilir ve kalbinizi kirabilirler. Ki bence zaten söyleyemiyorsunuz yüzlerine, o yüzden en cok sizin sesiniz cikiyor burada. Ingilizce bilmiyor falan dediginiz adamlar 2-3 seneye emekli olur, yeni mezunlar hakkinda da konusuyorsunuz böyle, carpilirsiniz.
  • Sürekli Etfaiyeci hitabında bulunan Kişilik yoksunu şahsiyetsiz Yüce Rabbim senin evine ocağına öğle bir acı ateş versin ki o hortuma Muhtaç kalasın
  • hiçkimse görmüyormu azıcık para gözünüzü kör etmiş ey atc+aim+eln dışındaki gariban personel atchava seyrüsefer sanki ayrı bir kurum bulunmaz hint kumaşı gibi davranıyor atc ler olmasa sanki uçak inmez koyunlar doğurmaz bebeler babasız kalır durumu var kim dhmi yi 2 ye ayırır benim sevabımı alır
  • Ateş ve diğerleri G.müdürün yanında olduğu sürece eski düzen devam eder
  • Bence etfaiyecilere kurs açmaya gerek yok zaten hepsi master doktora yapmış, okumuş çocuklar vesselam. Tek eksikleri bir hortum, onuda verdin mi ellerine, hazır askerler maşallah :)
  • Bir ARFF Memuru olarak kulecilerle aynı kurumda çalışmaktansa özelleşmeye razıyım. Bu şekilde haksızlık yapılan bir kurumda artık çalışmak istemiyorum. Inşaallah tez zamanda özelleşiriz de bunların yüzünü görmeyiz. Aldığım maaştan daha düşük maaş almaya razıyım. Yeterki maaş adaletsizliği olmayan bir kurumda çalışayım...
  • Arff memurları olarak yeni kontrolor arkadaşlara hayırlı olsun diyoruz. Bizim atc de calişan arkadaslarla bir sorunumuz olmaz bizim derdimiz hak mücadelesi kimsenin aldigi bizi ilgilendirmez biz bizim hakkimiz olduguna inandigimiz şeyler için mücadele ederiz ve edecegiz. Tabiki bizimde genel müdürümüze bir sitemde bulunmamiz çok dogal erzincanda temel arff kursu törenine neden katılmadılar belki işleri vardi yardimcilarindan birini gonderebilirlerdi böyle bir durumda insanlarin ayrimcilik yapildigini düşünmesi kadar dogal ne olabilir.giden muhteremin arff ye bir kazigida erzincan tesisleri oldu resmen arff memurlarini ankaradan kopardi.

Türkiye havalimanlarında Hava Trafik Kontrol (ATC) ünitelerinde çalıştırılmak üzere 2013 yılı içerisinde atamaları yapılan kursiyerlerin temel eğitimleri tamamlandı. Kursiyerler, düzenlenen törenle diplomalarını aldı. 108-109 ve 110. dönem temel ATC kurs birincilerine diplomaları Genel Müdürümüz Serdar Hüseyin Yıldırım tarafından verildi.

Törende kursiyerler adına konuşma yapan Başak Baştuğ Selvi, modern bir eğitim tesisinde eğitim gördükleri için mutlu olduklarını ifade etti. Kursiyer Selvi, “Bizler yurdumuzun çeşitli yerlerinde işe başlamanın heyecanını yaşamaktayız. 15 ay süren eğitim süremizde bize işimizle ilgili her türlü eğitimi veren ve bizi mesleğe hazırlayan herkese teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

YILDIRIM: “BU GÜZEL GÜNDE SİZLERLE BERABER OLMAKTAN DA ÇOK MUTLUYUM”

Diploma töreninde bir konuşma yapan DHMİ Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, Yaklaşık 16 ay süren zorlu bir eğitim maratonunun ardından diploma almaya hak kazanan kursiyerlere tebriklerini ileterek şöyle dedi : "Bugün mutlu bir günümüz. Böyle mutlu bir toplantıyı ilk defa yaşıyorum. Onun için ben de hepiniz gibi heyecanlıyım. Bu güzel günde sizlerle beraber olmaktan da çok mutluyum. Pırıl pırıl genç arkadaşlarımızın, meslektaşımızın 16 ay süren bu uzun kurs dönemini başarıyla bitirip yeni vazifelerinize başlayacak olmanızdan dolayı çok mutluyuz gururluyuz. Bunu özellikle, altını çizerek ifade etmek istiyorum.”

“HAVACILIK DEMEK HIZ DEMEK”

Tabii havacılık sizin de bu sürede öğrendiğiniz gibi ve birçoğunuzun da zaten bildiği gibi çok hassas ve önemli bir sektör.

Dünya gittikçe küçülüyor. Globalleşme denilen bir süreç yaşanıyor. Artık o eskiden çok büyük gibi gözüken gezegen küçük bir köy halini aldı. Her yere aynı gün içerisinde ulaşmak dünyanın en uzak noktası dahi olsa mümkün hale geldi. Tabii buda havacılık sayesinde olabiliyor.

Havacılık demek hız demek. Diğer ulaşım sektörlerinden bizim en büyük farkımız hızımızdır. Bu tabii önemli bir nokta. Bize hocalarımız havacılığı öğretirken bu konunun hep altını çizerlerdi. Bu meslek bir hız mesleğidir. Uçak hızlı hareket eder. Dolayısıyla siz daha hızlı hareket etmek zorundasınız düşünce olarak, fikir olarak ve hazırlık olarak. Burası tabii çok mühim,  sizler için de çok mühim. Yapacağınız bu işte her zaman olayların önünde olmak zorundasınız. Olayların gerisinde kalmak kabul edilebilir bir şey değil bizim sektörümüzde. Çünkü o zaman olay kendi sürecinde akar gider siz ancak arkasından bakmak zorunda kalırsınız ki Allah korusun bu çok sıkıntılı bir iştir. Onun için her zaman olayların önünde olmak gerekir fikren. Sonrasında her zaman bir hazırlık gerekir buna motivasyonunuzun yüksek olması gerekir. Bunların hepsini tabii size hocalarınız anlattılar. Bunların hepsini öğrendiniz. İnşallah da vazifelerinizi de layıkıyla yapacağınızdan hiçbirimizin şüphesi yoktur.

“ÖZVERİYLE ÇALIŞACAĞINIZDAN EMİNİM”

Hepinize öncelikle tabii kursu bitiren kardeşlerimize yeni görevlerinde gidecekleri yerlerde üstün başarılar diliyorum. Özveriyle çalışacağınızdan eminim. Bundan hiç şüphem yok. Zaten bu mesleği sevmeyen bir kişinin bu meşakkatli kursu bitirip de mezun olması pek kolay bir şey değil. Sevgiyle yapılacak bir iş. Dolayısıyla hepiniz mezun olduğunuza göre bu mesleği sevdiğinizden şüphem yok. Zevklidir gerçekten de. Demin konuşan hanım arkadaşımızın söylediği gibi zevkli bir iştir. Risklidir ama risk şöyledir onu da kısaca söyleyebilirim. Bir yerde tabii ki risk sıfır olmaz ama risklerin kontrol edilebilir olması önemli arkadaşlar. Bu da yine sizin hazırlıklı olmanızla ilgili bir konudur. Kabul edilebilir riskler olabilir ama bizlerin eksikliğinden, ihmalinden, hatasından doğan riskler kabul edilemez. Buna biz dikkat edeceğiz. Biz her zaman hazırlıklı ve motive bir şekilde işimizi yapmaya gayret edeceğiz. Kafamızı mümkün mertebe bu işe konsantrasyona yoğunlaştıracağız ve işimizi eksiksiz yerine getireceğiz.

BÜTÜN MEYDANLARI TEK TEK DOLAŞACAĞIM

Bütün meydanlarımızı tek tek dolaşıp ziyaret edeceğim. Ziyaret ettiğim zaman tabii ki kulelere de çıkıyorum. Dolayısıyla bugün mezun olan arkadaşlarımızı bir kısmıyla da oralarda görüşeceğiz. Bu hislerle hepinize tekrar teşekkür ediyorum. Misafirlerimize hoş geldiniz diyorum. Mezun olan arkadaşlarımıza da üstün başarılar diliyorum.

KURSİYERLERİN DİPLOMA SEVİNCİ

Kursiyerlere diplomaları Genel Müdürümüz Serdar Hüseyin Yıldırım, Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ateş, İnsan Kaynakları Daire Başkanı Selahattin Yiğit, Hava Seyrüsefer Daire Başkanı Mustafa Kılıç, Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirimiz Vahdet Nafiz Aksu, Esenboğa Havalimanı Başmüdürü Selay Mürey, Hava Trafik Kontrol Merkezi Başmüdürü Şükrü Tarhan ile diğer yetkililer tarafından verildi.

108, 109 ve 110. DÖNEM KURSLARI İLE İLGİLİ BAZI BİGİLER

23 Aralık 2013 tarihinde başlayan 108, 109 ve 110. Dönem Temel ATC Kursları 22 Nisan 2015 tarihinde sona erdi
36 kursiyer ile başlayan 108. Dönem Temel ATC Kursundan 31 kursiyer,
35 kursiyer ile başlayan 109. Dönem Temel ATC Kursundan 32 kursiyer,
35 kursiyer ile başlayan 110. Dönem Temel ATC kursundan 29 kursiyer mezun oldu.

Ayrıca, 110. Dönem Temel ATC Kursunda “Genel Teori” ve “Meydan Kontrol” (TWR)  derslerine katılan 2 Emniyet Genel Müdürlüğü personeli 22 Ağustos 2014 tarihinde eğitimini tamamladı. 

Kuruluşumuz Hava Trafik Ünitelerinde toplam 1310’ Hava Trafik Kontrolörü görev yapıyor. 











DHMİ YENİ KONTROLÖRLERİNİ MEZUN ETTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (52)

UMUTSUZUM ~ 9 yıl önce
Hüseyin Serdar Yıldırım DHMİ Genel Müdürü olduğu için çok sevinmiştim. Fakat zaman ilerledikçe umudum azaldı. DHMİ nin tek sıkıntısı havacılık tazminatı değil. Usulsüz atamalar en büyük sorun. Son dönemlerde Liyakat tamamen rafa kalktı. Onun yerini siyasi referans aldı. Yıllardır Şube Müdürlüğü için Görevde Yükselme Sınavı yapılmadı. Hülle atama yoluyla insanlar haksız şekilde Müdür yapıldı. Bu haksızlıkları yapan kadro halen görevde. Yeni Genel Müdür bu kadro ile görev yaptığı sürece benim DHMİ de adalet namına hiç bir umudum yok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Burda kendini tatmin etmeye çalışan atc li tedaviye muhtaç arkadaşlar. Eurocontrol ve dhmi babanızın malî degildir bu kurumdaki diger birimlerde en az sizin kadar bu unsurların sahibidir.genel mudur memur zihniyetine karşıyım diyor üzerine alınan bir tane atc personeli yok sanki bunlar memur degil.adam onun bunun torpiliyle amir mudur olan biryerlere gelen ordada yatişa gecen zihniyetten bahsediyor yoksa aşagida 3, 5 memurlane işi olur. Eger amacinin sataşmaksa cevabini misliyle alirsiniz. Hortuma merakli olan arkadaşada bir sozum var o hortumu kullanan karar verir hortumu ne yapacagina anladin sen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Seviye ~ 9 yıl önce
Özellikle bazıları ARFF Memurlarına yönelik küçük düşürücü yorumlar yazıp ortalığı kızıştırmak istiyor. Fitne fesat takımı iş başında. Her seferinde Etfaiyeciler diye hitap eden ve dalga geçenlerin seviyesi belli. Allah sizi ıslah etsin. Sizi ve sizin gibileri yüce Allah'a havale ediyorum....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lieb ~ 9 yıl önce
Sayin ARFF calisanlari, burada atip tuttugunuz seyleri limanlarda ATC'lere, özellikle de yeni mezun olanlarina söylemeyin bence, kursta gecirdikleri zor zamanlar, stresli günler, cektikleri eziyetler akillarina gelebilir ve kalbinizi kirabilirler. Ki bence zaten söyleyemiyorsunuz yüzlerine, o yüzden en cok sizin sesiniz cikiyor burada. Ingilizce bilmiyor falan dediginiz adamlar 2-3 seneye emekli olur, yeni mezunlar hakkinda da konusuyorsunuz böyle, carpilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Sürekli Etfaiyeci hitabında bulunan Kişilik yoksunu şahsiyetsiz Yüce Rabbim senin evine ocağına öğle bir acı ateş versin ki o hortuma Muhtaç kalasın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ayrılalım ~ 9 yıl önce
hiçkimse görmüyormu azıcık para gözünüzü kör etmiş ey atc+aim+eln dışındaki gariban personel atchava seyrüsefer sanki ayrı bir kurum bulunmaz hint kumaşı gibi davranıyor atc ler olmasa sanki uçak inmez koyunlar doğurmaz bebeler babasız kalır durumu var kim dhmi yi 2 ye ayırır benim sevabımı alır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aferin ~ 9 yıl önce
hah şöyle yola gelin
Ateş ~ 9 yıl önce
Ateş ve diğerleri G.müdürün yanında olduğu sürece eski düzen devam eder

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bence ~ 9 yıl önce
Bence etfaiyecilere kurs açmaya gerek yok zaten hepsi master doktora yapmış, okumuş çocuklar vesselam. Tek eksikleri bir hortum, onuda verdin mi ellerine, hazır askerler maşallah :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yeter artık ~ 9 yıl önce
Bir ARFF Memuru olarak kulecilerle aynı kurumda çalışmaktansa özelleşmeye razıyım. Bu şekilde haksızlık yapılan bir kurumda artık çalışmak istemiyorum. Inşaallah tez zamanda özelleşiriz de bunların yüzünü görmeyiz. Aldığım maaştan daha düşük maaş almaya razıyım. Yeterki maaş adaletsizliği olmayan bir kurumda çalışayım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yapma bee gitme ~ 9 yıl önce
vay be gözlerim yaşardı.düşük maaş almaya razıymış.öyle demiyorsunuz para para diye her habere atlıyorsunuz ne oldu da fikriniz değişti.sen istesen de istemesen de özelleşecek kurum merak etme.sayın genel müdürün en gıcık olduğu şey memur zihniyeti.yatan üretmeyen anca konuşan zihniyet.yani kısaca sizler.haydi güle güle herkes yoluna
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Arff memurları olarak yeni kontrolor arkadaşlara hayırlı olsun diyoruz. Bizim atc de calişan arkadaslarla bir sorunumuz olmaz bizim derdimiz hak mücadelesi kimsenin aldigi bizi ilgilendirmez biz bizim hakkimiz olduguna inandigimiz şeyler için mücadele ederiz ve edecegiz. Tabiki bizimde genel müdürümüze bir sitemde bulunmamiz çok dogal erzincanda temel arff kursu törenine neden katılmadılar belki işleri vardi yardimcilarindan birini gonderebilirlerdi böyle bir durumda insanlarin ayrimcilik yapildigini düşünmesi kadar dogal ne olabilir.giden muhteremin arff ye bir kazigida erzincan tesisleri oldu resmen arff memurlarini ankaradan kopardi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000