26 Kasım 2014, Çarşamba 16:49:58

DHMİ VE PORT CLINIC'E MAHKEMEDEN ŞOK HABER!

Türkiye’deki birçok havalimanında sağlık hizmeti veren Port Clinic’e mahkemeden kötü haber geldi. 2009 yılında yapılan ihaleye ilişkin açılan davada sağlık hizmetlerinin durdurulmasına karar verildi.
  • Davayı KESK'e bağlı BTS sendikası açtı. Hem kurumun hem de portklinik şirketinin istemediği bir sonuç bu.İbrahim Kurt işinin iptal olmasını istermezdi herhalde. Herkes tazminatını alacak. Bu kişilerin tutumuyla ilgili değil. Daha yasası yeni çıktı. Alt mevzuat ile uygulama esasları resmi gazetede yayınlasınlar alacaksınız. Ayrıca beklemek istemeyen mahkeme yoluyla zaten alabilir. O nedenle cahilde yazmayın. .......devlet size iş sağlamış, yıllarca ekmeğini yemişsiniz. Bu işten önce işsizken dert iş bulmaktı, mahkeme işi iptal etti, kurum üst mahkemeye itiraz etti, fakat üst mahkemede kararı onayladı ve işinize son verildi. Şimdi dert, hakkınız olan tazminat. Kimse çıkarıp cebinden vermeyecek bu paraları. Yine devlet ödeyecek. Herkes çalışanın tazminatını almasını ister.Ama her işin de bir kuralı var. Sağlıkçılar hemen işini ayarladı, işini zor bulanlar şöförler. Atıp tutmadan sıkıntınızı iyazarsanız herkesin desteğini alırsınız, cahilde yazan isimsiz kahramanlara ise iyi laf etmezler
  • DHMİ GENEL MÜDÜRÜ SAYIN ORHAN BİRDAL'A,KAYSERİ HAVALİMANI MÜDÜRÜ FATİH KOŞAK'A VE TEZ MEDİKAL CEO'SU İBRAHİM KURT'A HAKKIMI HARAM EDİYORUM ÇOCUKLARINDAN ÇIKSIN
  • Arkadaslar mayisin 9 nda 112 sozlesmesi bitiyrms dhm tekrar eski kadroyu alicakmis diye bir soylenti var
  • ya lütfen... yok mu içinde merhametİ olan bir çalışan işssiz ve parasız kalmak çok zor verin tazminatlarımızı Allah sizin başınıza vermesin böyle bir durum
  • Kaç ay oldu ne iş ne tazminat,yasalar yürürlüğe girdiği halde hakkımızı alamadık.devlet büyüklerimizin bu konuyla ilgilenme zamanı gelmiştir diye düşünüyorum!!!Yetkililere ulaşmamıza rağmen henüz gündeme gelmediği için çok üzülüyoruz.
  • Bu kadar kisinin vebalini nasil verecekler
  • tazminat nerde işimiz nerde
  • Devlet kurumundan işten çıkartılıyoruz haklarımız verilmiyor 4 ay oldu.Devlet kurumu böyle yapıyorsa özelleri düşünebiliyormusunuz? KİMİN PARALELLEŞTİĞİ BELLİ.YAZIKLAR OLSUN BU DEVLETE.PİŞMANIM OY VERİP YÜCELTTİKLERİME.DHMİ HAKKIMIZI VER.HAK YEME.MAĞDUR ETME.SİZ HER CUMA NAMAZA KOŞANLAR. "Benim huzuruma ne ile gelirseniz gelin affederim ancak kul hakkı ile gelmeyin" HADİSİ ŞERİF ''Mazlumun bedduasından sakınınız. Çünkü onun duasıyla ALLAH arasında perde yoktur." (Buharî, Müslim)
  • kayseri açtı 09.05.2014 duruşma var
  • Bu bence iyi olmuş onların yüzünden babam yöğün bakımda

Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin havalimanlarındaki sağlık hizmetlerinin verilmesi için açtığı ihaleyi kazanan Port Clinic’e mahkemeden kötü haber geldi. İhaleye yapılan itiraz sonucu Port Clinic’in bu gece 00.00 itibariyle birçok havalimanında sağlık hizmetlerini sonlandırmasına karar verildi.

Mahkeme kararı sadece DHMİ’nin doğrudan hizmet verdiği havalimanlarında geçerli olacak. Yap İşlet Devret yöntemiyle faaliyet gösterilen Atatürk Havalimanı, Bodrum, Esenboğa, İzmir ve Antalya gibi havalimanlarında Port Clinic hizmetleri kesintiye uğramadan devam edecek.

İhalenin iptal gerekçesinin Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü ICAO’nun havalimanlarında sağlık hizmetlerini terminal otoritesi tarafından verilmesini zorunlu koşmasından kaynaklandığı DHMİ’nin de 2009 yılında bu hizmeti kendisinin veremeyeceğini öne sürerek Hazineden ihale izni alarak ihaleye çıkması ve bunun mevzuta aykırı olmasından kaynaklandığı öne sürüldü.

PORT CLINIC’İN HİZMET VERDİĞİ HAVALİMANLARI

İstanbul Atatürk Havalimanı, Ankara Esenboğa Havalimanı, Milas- Bodrum Havalimanı, Gaziantep Havalimanı, Diyarbakır Havalimanı,Kayseri Havalimanı,Malatya Havalimanı,Samsun Çarşamba Havalimanı, Erzurum Havalimanı, Tekirdağ/Çorlu Havalimanı, Elazığ Havalimanı, Hatay Havalimanı, Konya Havalimanı, Van/Ferit Melen Havalimanı, Bursa/Yenişehir Havalimanı dır. Back-Up hizmeti verdiği illerdeki hava limanları ise; Denizli/Çardak Havalimanı, Uşak Havalimanı, Sinop Havalimanı, Sivas Nuri Demirağ Havalimanı, Şanlıurfa/GAP Havalimanı, Erzincan Havalimanı, Kahramanmaraş Havalimanı, Kars Havalimanı, Nevşehir/Kapadokya Hava Limanı, Ağrı Havalimanı, Adıyaman Havalimanı, Mardin Havalimanı, Muş Havalimanı, Amasya/Merzifon Havalimanı, Çanakkale Havalimanı,Tokat Havalimanı,Isparta Süleyman Demirel Havalimanı, Balıkesir Körfez Havalimanı, Balıkesir Merkez Havalimanı, Batman Havalimanı, Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı, Siirt Havalimanı.

 

DHMİ VE PORT CLINIC'E MAHKEMEDEN ŞOK HABER!

Yorumlar Tüm Yorumlar (58)

SENDİKACI ~ 9 yıl önce
Davayı KESK'e bağlı BTS sendikası açtı. Hem kurumun hem de portklinik şirketinin istemediği bir sonuç bu.İbrahim Kurt işinin iptal olmasını istermezdi herhalde. Herkes tazminatını alacak. Bu kişilerin tutumuyla ilgili değil. Daha yasası yeni çıktı. Alt mevzuat ile uygulama esasları resmi gazetede yayınlasınlar alacaksınız. Ayrıca beklemek istemeyen mahkeme yoluyla zaten alabilir. O nedenle cahilde yazmayın. .......devlet size iş sağlamış, yıllarca ekmeğini yemişsiniz. Bu işten önce işsizken dert iş bulmaktı, mahkeme işi iptal etti, kurum üst mahkemeye itiraz etti, fakat üst mahkemede kararı onayladı ve işinize son verildi. Şimdi dert, hakkınız olan tazminat. Kimse çıkarıp cebinden vermeyecek bu paraları. Yine devlet ödeyecek. Herkes çalışanın tazminatını almasını ister.Ama her işin de bir kuralı var. Sağlıkçılar hemen işini ayarladı, işini zor bulanlar şöförler. Atıp tutmadan sıkıntınızı iyazarsanız herkesin desteğini alırsınız, cahilde yazan isimsiz kahramanlara ise iyi laf etmezler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KAYSERİ ~ 9 yıl önce
DHMİ GENEL MÜDÜRÜ SAYIN ORHAN BİRDAL'A,KAYSERİ HAVALİMANI MÜDÜRÜ FATİH KOŞAK'A VE TEZ MEDİKAL CEO'SU İBRAHİM KURT'A HAKKIMI HARAM EDİYORUM ÇOCUKLARINDAN ÇIKSIN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ığdir portcilinic ~ 9 yıl önce
Arkadaslar mayisin 9 nda 112 sozlesmesi bitiyrms dhm tekrar eski kadroyu alicakmis diye bir soylenti var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KAYSERİ ~ 9 yıl önce
ya lütfen... yok mu içinde merhametİ olan bir çalışan işssiz ve parasız kalmak çok zor verin tazminatlarımızı Allah sizin başınıza vermesin böyle bir durum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Port clinic ~ 9 yıl önce
Kaç ay oldu ne iş ne tazminat,yasalar yürürlüğe girdiği halde hakkımızı alamadık.devlet büyüklerimizin bu konuyla ilgilenme zamanı gelmiştir diye düşünüyorum!!!Yetkililere ulaşmamıza rağmen henüz gündeme gelmediği için çok üzülüyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
igdir portcilinic ~ 9 yıl önce
Bu kadar kisinin vebalini nasil verecekler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
van ~ 9 yıl önce
tazminat nerde işimiz nerde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EY MÜMİNLER ~ 9 yıl önce
Devlet kurumundan işten çıkartılıyoruz haklarımız verilmiyor 4 ay oldu.Devlet kurumu böyle yapıyorsa özelleri düşünebiliyormusunuz? KİMİN PARALELLEŞTİĞİ BELLİ.YAZIKLAR OLSUN BU DEVLETE.PİŞMANIM OY VERİP YÜCELTTİKLERİME.DHMİ HAKKIMIZI VER.HAK YEME.MAĞDUR ETME.SİZ HER CUMA NAMAZA KOŞANLAR. "Benim huzuruma ne ile gelirseniz gelin affederim ancak kul hakkı ile gelmeyin" HADİSİ ŞERİF ''Mazlumun bedduasından sakınınız. Çünkü onun duasıyla ALLAH arasında perde yoktur." (Buharî, Müslim)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kayseri ~ 9 yıl önce
kayseri açtı 09.05.2014 duruşma var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 9 yıl önce
Ne üzerine açıldı dava? Tazminatmı yoksa işten haksız çıkarılma üzerinemi?
Mehmet aslan ~ 9 yıl önce
Bu bence iyi olmuş onların yüzünden babam yöğün bakımda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 9 yıl önce
Sizin babanız ne zaman rahatsızlandı? Biz 26 kasım 2014 tarihinde 112 ye teslim edip çıktık. Bu tarihten sonra olduysa 500 kişinin vebali boynunuza olur. Bu arada babanıza da geçmiş olsun..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000