18 Temmuz 2018, Çarşamba 09:19:57

DHMİ uçuş kontrol ekibi 7/24 seferber

DHMİ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Funda Ocak, hava seyrüsefer sistem ve cihazları, uçuş kontrol çalışmaları hakkında bilgi verdi.
  • DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak'ın Türk Sivil Havacılığı için yaptığı ve uyguladığı projeler tarihe altın harflerle yazılacaktır.Şimdi değerini bilemeyip kendisine iftira edenler yarınlarda umarım bu tavırlarından utanırlar.Türkiye'nin bu tarz yöneticilere fazlasıyla ihtiyacı var.
  • DHMİ Elektrik personellerine ATSEP Lisansı verilmeli.....
  • sayin funda ocaktan aciklama bekliyoruz. suan azbi yagmur yagdifi icin hava trafigi kilit oldu. bunuda cozsenize.
  • Te görev basinda
  • tebrikler sayın genel müdürüm.
  • Genel Müdür Sn. Funda Ocak her şeyi çok doğru ve güzel açıklamış. Her fly check( uçuş kontrol ) bizlere büyük bir sorumluluk ve heyecan verirdi !! Büyük bir dikkat, hassasiyet ve özenle fly check ekibinin talimatlarını sistem başında dinler ve yerine getirirdik. Genellikle uzun süren fly check ler bilgi ve sabır gerektiren çok ciddi işlerdi. Ve her zaman en ciddi iş ve görev olacaktır. Tüm elektronikçi arkadaşlarıma notamsız uçuş kontroller dilerim.
  • Sevgili DHMI yönetimi, bu tür çalışmalar ülkemizde havacılığın geliştirilmesi anlamında çok güzel çalışmalar gerçekten. Ancak bunun yanında dövizin bu kadar uçtuğu ve cumhurbaşkanımızın da bunu sürekli işaret ettiği bir zamanda, emeklerimizin karşılığı yüz milyonlarca euro yu neden hiçbir şey yapmadan geri gönderiyorsunuz? Bu euroların ülkemizde kalması, bir nevi ekonomimize katkı sağlaması için niçin bir çalışma yapmıyorsunuz?
  • Uçuş Kontrol Müdürlüğü, 55 Havalimanında 351 adet elektronik Hava Seyrüsefer Yardımcı cihazı ve 102 adet görsel PAPI-VASI’ nin periyodik kontrollerini yapılan planlamaya uygun olarak gerçekleştiriyor. Denmiş ama neden elektrik çalışanları aynı seyrüsefer yardımcı cihazlarından sorumlu olmasina ragmen ortalama 3000 tl daha az tazminat almaktadır? biri zayıf akım digeri kuvvetli akım işini yapan elektronik ve elektrik calisanlarınin tazminatları eşit olmalıdır, para bul değil eşit işe eşit ücret,aynı ünvana aynı tazminat.saygılar

DHMİ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Funda Ocak, twitter hesabından yaptığı paylaşımda hava seyrüsefer sistem ve cihazları, uçuş kontrol çalışmaları hakkında bilgi verdi.

İşte DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak tarafından yapılan o paylaşımlar:

*Türkiye Havalimanlarının işletilmesi ile Türkiye Hava sahasındaki hava trafiğinin düzenlenmesi ve kontrolü görevini başarıyla yerine getiren DHMİ, son yıllarda ülkemizin önde gelen yatırımcı kuruluşları arasında yer alarak önemli projelere imza attı.

*Bunun yanı sıra; hava ulaşım ve taşımacılığının güvenli bir şekilde yapılabilmesi amacıyla uçuş yolları boyunca belirli noktalar ve havaalanlarına kurulan Hava seyrüsefer yardımcı sistem ve cihazlarının kontrol çalışmaları da düzenli olarak yürütülüyor kuruluşumuzca.

*Uçaklara yön ve mesafe bilgisi vermelerinin yanında, hava araçlarının havaalanlarına güvenle alçalma ve iniş yapmalarını sağlayan ileri teknoloji ürünü cihaz ve sistemlerle donatılmış bulunuyor havalimanlarımız.

*24 saat esasına göre hizmet veren bu cihaz ve sistemlerin, kendi kendilerini kontrol edebilen, herhangi bir aksaklıkta veya yayın bozulmasında ikaz verip sistemi otomatik olarak hizmete kapatabilen monitörleri vardır.

*Ancak bu monitörler sadece yakın çevrelerini kontrol edebilirler. Daha uzak mesafedeki yayının doğruluğu, çevresel şartlardan etkilenmeleri veya girişimlerin olup olmadığı hakkında bilgi veremezler.

*Bu nedenle uzaydaki yayının doğruluğunu, güvenilirliğini, uluslararası standartlara uygunluğunu özel donanımlı uçak ve özel eğitimli, kalifiye uçuş ekibiyle test etmek gerekiyor.

*Ayrıca sistem ve cihazların sürekli faal ve sinyal performanslarının Uluslararası standartlarda olması, havaalanlarının her türlü meteorolojik şartlarda hizmete açık tutulabilmesi için büyük önem taşıyor. Bu da ancak yapılacak Uçuş Kontrol testleri ile mümkün oluyor.

*Uçuş Kontrol Testleri, tam otomatik uçuş kontrol sistemi ile donatılmış kuruluşumuza ait iki adet çift motorlu KontrCessna Citation XLS uçuş kontrol uçağı ve uzman personelden oluşan uçuş kontrol ekibi tarafından yapılıyor.

*Lazer Kameralı ve Uydu Tabanlı çalışması nedeniyle; uçakların havaalanlarına iniş ve kalkışlarında kullandıkları, dünyadaki tüm havaalanlarında bulunan ve ‘Hava Seyrüsefer Yardımcısı’ diye isimlendirilen tüm haberleşme sistemlerinin uçuş kontrolü, bu ekipçe yerine getiriyor.

*Ayrıca, 2 EC 145 model helikopterimizle Türkiye hava sahası içindeki radarlar, hava seyrüsefer yardımcısı,  hava yer haberleşme cihaz ve sistemlerinin arızalarının anında giderilmesi için görevli personel ve malzemenin en kısa sürede ihtiyaç mahalline intikali sağlanıyor.

*Uçuş Kontrol Müdürlüğü, 55 Havalimanında 351 adet elektronik Hava Seyrüsefer Yardımcı cihazı ve 102 adet görsel PAPI-VASI’ nin periyodik kontrollerini yapılan planlamaya uygun olarak gerçekleştiriyor.

*Bu hizmetleri yürüten Uçuş Kontrol Müdürlüğü; 8 Uçak Pilotu, 5 Helikopter Pilotu, 6 Uçuş Kontrol Teknisyeni ve 1 idari personelden oluşuyor. Uçuş Kontrol Pilot ve Elektronik Teknisyenlerin tamamı bu konuda gerekli ve yeterli eğitimi almış, uzman personeldir.

*2017 yılında her iki Cessna Citation XLS uçağımız,  uçuş kontrol amaçlı 527:00 saat uçuş gerçekleştirdi. Uçaklarımızın Haziran 2018 dâhil gerçekleştirdiği kontrol uçuşu ise 273:00 saattir. Helikopterlerin 2017 yılı toplam bakım uçuş süresi ise 60:45 saattir.

*İstanbul Yeni Havalimanı için yeniden tasarlanan İstanbul Hava Sahasında (İYH, AHL, S.Gökçen ve Çorlu havalimanları dâhil) yaklaşık 12.000 millik RNAV usulü,  İYH de yeni kurulan Hava Seyrüsefer Yardımcı cihaz ve sistemlerinin kontrol uçuşları 21 MAYIS 2018’den beri devam ediyor.

*DHMİ olarak yolcularımızın güvenli ve konforlu bir şekilde seyahat etmesini çok önemsiyoruz. Bu nedenle havalimanlarımızdaki seyrüsefer sistem ve cihazlarının uluslararası kurallar çerçevesinde düzenli kontrol ve testlerini, uzman ekiplerimizle titizlikle yerine getiriyoruz.

DHMİ uçuş kontrol ekibi 7/24 seferber

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Hakyolu ~ 6 yıl önce
DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak'ın Türk Sivil Havacılığı için yaptığı ve uyguladığı projeler tarihe altın harflerle yazılacaktır.Şimdi değerini bilemeyip kendisine iftira edenler yarınlarda umarım bu tavırlarından utanırlar.Türkiye'nin bu tarz yöneticilere fazlasıyla ihtiyacı var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DHMİ ELEKTRİK ~ 6 yıl önce
DHMİ Elektrik personellerine ATSEP Lisansı verilmeli.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aaa ~ 6 yıl önce
sayin funda ocaktan aciklama bekliyoruz. suan azbi yagmur yagdifi icin hava trafigi kilit oldu. bunuda cozsenize.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ARFF ~ 6 yıl önce
Te görev basinda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ama yeter ~ 6 yıl önce
Başlayacağım arffnize ama ha kardeşim herkesin işinin kendine göre bir önemi var siz heryerde kendinizi ön plana koyuyorsunuz alakalı alakasız heryerde olmaz ki böyle
a ~ 6 yıl önce
tebrikler sayın genel müdürüm.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eski bir elo şefi ~ 6 yıl önce
Genel Müdür Sn. Funda Ocak her şeyi çok doğru ve güzel açıklamış. Her fly check( uçuş kontrol ) bizlere büyük bir sorumluluk ve heyecan verirdi !! Büyük bir dikkat, hassasiyet ve özenle fly check ekibinin talimatlarını sistem başında dinler ve yerine getirirdik. Genellikle uzun süren fly check ler bilgi ve sabır gerektiren çok ciddi işlerdi. Ve her zaman en ciddi iş ve görev olacaktır. Tüm elektronikçi arkadaşlarıma notamsız uçuş kontroller dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sevgili DHMi Yönetimi ~ 6 yıl önce
Sevgili DHMI yönetimi, bu tür çalışmalar ülkemizde havacılığın geliştirilmesi anlamında çok güzel çalışmalar gerçekten. Ancak bunun yanında dövizin bu kadar uçtuğu ve cumhurbaşkanımızın da bunu sürekli işaret ettiği bir zamanda, emeklerimizin karşılığı yüz milyonlarca euro yu neden hiçbir şey yapmadan geri gönderiyorsunuz? Bu euroların ülkemizde kalması, bir nevi ekonomimize katkı sağlaması için niçin bir çalışma yapmıyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hani elektrik birimi nerede? ~ 6 yıl önce
Uçuş Kontrol Müdürlüğü, 55 Havalimanında 351 adet elektronik Hava Seyrüsefer Yardımcı cihazı ve 102 adet görsel PAPI-VASI’ nin periyodik kontrollerini yapılan planlamaya uygun olarak gerçekleştiriyor. Denmiş ama neden elektrik çalışanları aynı seyrüsefer yardımcı cihazlarından sorumlu olmasina ragmen ortalama 3000 tl daha az tazminat almaktadır? biri zayıf akım digeri kuvvetli akım işini yapan elektronik ve elektrik calisanlarınin tazminatları eşit olmalıdır, para bul değil eşit işe eşit ücret,aynı ünvana aynı tazminat.saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000