11 Haziran 2017, Pazar 09:21:20

DHMİ sıvı yasağı için yeni cihazlar alacak

Uçak yolcularının el ve kabin bagajlarında getirilen sıvı taşıma yasağının kaldırılmasına yönelik gerekli altyapının kurulması için harekete geçildi.

Uçak yolcularının el ve kabin bagajlarında getirilen sıvı taşıma yasağının kaldırılmasına yönelik gerekli altyapının kurulması için harekete geçildi. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) patlayıcı olmayan sıvı, aerosol ve jelleri ayırt eden Sıvı Patlayıcı Tespit Sistemi alımı için ihaleye çıkıyor. Türkiye'deki havalimanlarında kullanılmak üzere 45 adet alınması planlanan cihazlarla güvenli olan sıvılar uçak içine alınabilecek. Test edilen sıvıların içinde sakıncalı madde tespit edilirse ürüne el konulacak. 3 Ağustos'ta yapılması planlanan ihalenin ardından, sistem 7 ay sonra havalimanlarına kurulacak. Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde pasaport kontrolü sonrasındaki güvenlik geçiş noktasında deneme amaçlı olarak geçen yıl kısa bir süreliğine bir sıvı tarayıcısı denenmiş ancak cihaz daha sonra kaldırılmıştı.

HANGİ SIVILAR YASAK?

Türkiye genelindeki havalimanlarında 5 yıldan beri uygulanmaya başlayan sıvı yasağı nedeniyle yolcular el bagajlarına su, şurup, içecekler dahil her türlü sıvı, krem, losyon, yağ, kolonya, parfüm, maskara dahil her türlü makyaj malzemesi, tıraş köpüğü, deodorant, diş macunu, reçel, bal, yoğurt, pekmez ve salça gibi katı halde olmayan tüm yiyecek ve jeller, kontak lens sıvıları, şampuan ve sprey gibi maddeleri taşıyamıyordu. Özel durumlarda, seyahat süresince yetecek miktarda mama veya sütle hastalar, orijinal kutusunda bulunan ilaçları yanında taşıyabiliyor.

DHMİ sıvı yasağı için yeni cihazlar alacak

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000