06 Şubat 2019, Çarşamba 14:37:42

DHMİ Kongre Merkezi'nde Kamu İşletmeleri Zirvesi

Kamu işletmeleri yöneticilerinin katıldığı kurumlar arası işbirliğini geliştirme toplantısı DHMİ Kongre Merkezi'nde yapıldı. Toplantıya çok sayıda kamu işletmesi yöneticisi katıldı.
  • Seçimler yaklaşıyor.Kendileri bilir.
  • Sizin de gorduğunuz uzere onlarca yorumcu eurocontrol tarafindan hava seyrusefer personelinin masraflarinin karsilanmasi icin gonderilen paralarin buyuk bir bolumunun (kimine gore 100 milyon avro kimine gore 60milyon avro) sorgusuz sualsiz tek kalemde avrupaya geri gonderildigini bagıriyor. Hava trafikcilere verilmesi gereken tazminatlar haksiz yere avrupaya geri gidiyor diyorlar. Bu mevzu dikkatinizi cekmedi mi hic. Bi arastirin haber yapin neymis bu işin asli tum camina bi ögrensin hakikati.
  • kimler pişirsin de kimler kendine mal ederek ballandıra ballandıra anlatıp ta reklam yapsın. ah kargalar ahh kartallar çekilince meydanlar ne hale geldii
  • Vatanımız ekonomik saldırı altındayken Avrupa ya gönderilen euroların vatanımızda kalması için çalışmalar yapın.
  • Mükemmel manzaraaa
  • Lütfen biraz da Eurocontrol e tek kalemde geri gönderilen yüzmilyonlarca euro nun ülkemiz ekonomisine kazandırılmasına odaklanınız.
  • DHMİ de Hak-Hukuk-Adalet zamanı geldi.

Kamu işletmeleri yöneticilerinin katıldığı kurumlar arası işbirliğini geliştirme toplantısı DHMİ Kongre Merkezi'nde yapıldı. Toplantıya çok sayıda kamu işletmesi yöneticisi katıldı.

Elektrik Üretim A.Ş (EÜAŞ) Genel Müdürü ve Türk Kamu İşletmeleri Birliği Başkanı Dr. İzzet Alagöz'ün açılış konuşmasıyla başlayan toplantı, DHMİ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Funda Ocak'ın konuşması ve DHMİ tanıtım videosunun gösterimi ile devam etti. 

ALAGÖZ : “BİZE DÜŞEN HİZMET BAYRAĞINI DALGALANDIRMAK VE AYAKTA TUTMAK"

Toplantıyı açılış konuşmasında, Türk Kamu İşletmeleri Birliği'nin ana hedeflerinden birinin “Türk Kamu İşletmeleri arasında işbirliğini sağlamak ve geliştirmek" ilkesi çerçevesinde kurumlar arası diyaloğun artırılması olduğuna vurgu yapan Alagöz şöyle dedi:

“Devletimize, milletimize hizmet etmenin mutluluğunu damarlarımızda hissederek Allah'ın izniyle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bize düşen hizmet bayrağını dalgalandırmak ve ayakta tutmak. Bu amaçla elbette ki birbirimize destek vereceğiz. Kurumlararası  diyaloğun artırılması amacıyla birliğimize üye kurum ve kuruluş yöneticilerinin katılımı ile gerçekleştirilen bu toplantıda güzel ev sahipliği için DHMİ'ye çok teşekkür ediyorum. İnşallah daha sık bir araya gelip, sorunlarımıza çözüm aramayı arzu ediyoruz."

OCAK : “BUGÜN TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK YATIRIMCI KURULUŞLARI ARASINDA SAYILMAYA BAŞLADIK"

Dr. İzzet Alagöz'ün ardından söz alan, DHMİ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Funda Ocak, Türk Ekonomisine büyük katkı sağlayan kamu işletmecileri yöneticilerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, geleneksel hale gelen bu toplantıların önemine vurgu yaptı.

Ocak'ın konuşmasından satır başları:

Her geçen yıl daha çok büyüyen, daha çok gelişen, daha büyük proje ve yatırımlara imza atan bir kuruluşuz. DHMİ'yi küresel çapta bir işletme haline getiren başarılarımıza hayata geçirdiğimiz büyük projeler ve rakamlar tanıklık ediyor.

2016 yılı havacılık sektörünün krizde olduğu bir yıldı. Buna rağmen, o tarihte Türkiye genelinde 74 milyon yolcuya hizmet verildi. 2017'de bu sayı 184 bine çıktı. 2018 yılında da yüzde 8.8 artışla 210 milyon yolcuya hizmet verildi. Hava sahamızı kullanan, havalimanlarımıza iniş kalkış yapan uçak sayısı ise 2 milyonu aştı.​
Biz işletmeci bir kuruluşuz ama aynı zamanda özellikle son 17 yılda çok ciddi yatırımları da üstlenmeye başladık, büyük projelere, yatırımlara imza attık.
Bugün gurur duyuyoruz ki Türkiye'nin en büyük yatırımcı kuruluşları arasında sayılmaya başladık. Bizi taçlandıran en önemli unsur yatırımlarımız oldu.

İSTANBUL HAVALİMANI: BİR ZAFER ANITI

Bir zafer abidesi olan İstanbul Havalimanı proje yönü, teknik yönü, finansman yönüyle inanılmaz büyük ve inanılmaz zor bir projeydi.  Dört etapta tamamlanacak projenin yatırım tutarı 10 milyar 347 milyon Euro'dur. Kira tutarı da 22 milyar 152 milyon Euro'dur. İstanbul Havalimanı böyle devasa bir projedir. İlk etabı sadece 42 ay gibi rekor bir sürede tamamlandı. Bu, sanıyorum dünyada ikinci bir örneği olmayan bir başarıya imza attığımızı göstermektedir.

Tabi ki yatırımlarımız yalnızca KÖİ yatırımları değil, aynı zamanda öz kaynaklarımızla çok ciddi alt ve üt yapı yatırımları gerçekleştiriyoruz.

HAVA SAHASINI BAŞARIYLA YÖNETİYORUZ

Bunların yanında yaklaşık 1 milyon kilometrekarelik Türkiye hava sahasını yöneten kuruluşumuz seyrüsefer sistem ve cihazlarının alım, montaj, bakım ve onarım işlerini de yürütüyor.

Ayrıca 17 bin kişilik istihdam sağlayan,bu kadar önemli yatırımlar yapan, işletme faaliyetlerini en iyi şekilde yerine getiren kuruluşumuz ekonomiye de ciddi katkısı sağlıyor.





DHMİ Kongre Merkezi'nde Kamu İşletmeleri Zirvesi

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Cg ~ 5 yıl önce
Seçimler yaklaşıyor.Kendileri bilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AIRPORT HABER YETKILISINE ~ 5 yıl önce
Sizin de gorduğunuz uzere onlarca yorumcu eurocontrol tarafindan hava seyrusefer personelinin masraflarinin karsilanmasi icin gonderilen paralarin buyuk bir bolumunun (kimine gore 100 milyon avro kimine gore 60milyon avro) sorgusuz sualsiz tek kalemde avrupaya geri gonderildigini bagıriyor. Hava trafikcilere verilmesi gereken tazminatlar haksiz yere avrupaya geri gidiyor diyorlar. Bu mevzu dikkatinizi cekmedi mi hic. Bi arastirin haber yapin neymis bu işin asli tum camina bi ögrensin hakikati.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ek olarak ~ 5 yıl önce
Memnun olmayan ATC ler pilotluğa geçiş yapıyor yapmaya çalışıyor yani bu kötü kurumdan kurtulmaya çalışıyor.Bunu da yazın bi kenara yaza doğru inşallah çok personel gidecek özellikle İstanbuldan
toplu ~ 5 yıl önce
maalesef toplu hareket olmayınca çok etki etmiyor:thy de pilotlar yapabiliyor bunu,mesela toplu istifa ederek.tek tük ayrılma telâfi ediliyor
Atcler ~ 5 yıl önce
Bizim lisansimiz da pilotlarinki gibi dunyanin her yerinde gecerli olsaydi emin olun şuan maasimiz 6500 avroydu yoksa tutamazlardi bizi burada ;) hangi pilot 10bintlte calisir. Bakin thyeye hemen zam yapistiriyor personeline neden cunku adam kacacak diyor. Bizim sanssizligimim elimizin mahkum olmasi ama pilot olma gibi bi sansimiz da var zira zaten ben de gidiyorum insallah sunexpresse
Hala ~ 5 yıl önce
kimler pişirsin de kimler kendine mal ederek ballandıra ballandıra anlatıp ta reklam yapsın. ah kargalar ahh kartallar çekilince meydanlar ne hale geldii

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatan ~ 5 yıl önce
Vatanımız ekonomik saldırı altındayken Avrupa ya gönderilen euroların vatanımızda kalması için çalışmalar yapın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mükemmel ~ 5 yıl önce
Mükemmel manzaraaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Funda Hanım ~ 5 yıl önce
Lütfen biraz da Eurocontrol e tek kalemde geri gönderilen yüzmilyonlarca euro nun ülkemiz ekonomisine kazandırılmasına odaklanınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zamanı Geldi ~ 5 yıl önce
DHMİ de Hak-Hukuk-Adalet zamanı geldi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000