16 Ağustos 2017, Çarşamba 18:05:10

DHMİ kadrosuna 21 kontrolör daha katıldı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi 120. Dönem Temel Hava Trafik Kursu öğrencileri sertifikalarını aldı.
  • Tercihimde İstanbul'u ilk yazsaydım veya feastte daha düşük yapsaydım istanbuL'a gidiyordum ve kontrolör olabiliyordum. Ancak yüksek puanla Ankara'da eğitim aldım ve İstanbul grubunun almadığı saha modülünde 1 ay önce drop oldum. Eğitim farklılığından veya yapılan haksızlıklardan bahsetmiyorum bile. Hakkımı helal etmiyorum tek diyeceğim bu!!!
  • 116. ve 117. dönemler biri sadece yaklaşmadan eğitim almış olup, diger grup sadece kuleden eğitim almıştır, onun haricinde tırı vırı teori derslerını almıslardır, kule alanlar yaklasmayı ve saha kontrol, saha radarı almamıstır, boyle uygulamaya gidilmesindeki sebep ıstanbulun acıl kulecı ve radarcı atclere ihtiyac duymasıdır, bu elemanlar sadece ıstanbulda gorev yapmak kaydıyla kendılerıne bu dıplomalar verilmiştir, cunku sadece kule egitimini goren bir kisi sahada veya yaklasmada gorev yapamaz, ama bu elemanların yarın obur gun tayın olmayacaklarının veya smarta gıtmeyeceklerının hic bir garantısı yoktur, bu kısılerden bırının bıle tayın olması durumunda kurum zor duruma dusecektır, stajyer atc egitimlerini veren ve su anda seyrusefer ve elektronık eğitim planlama ve uygulama sube muduru SİNAN YILDIZ da yapılan bu uygulamanın yanlıs oldugunu defalarca belırtmıs ve seyrusefer daire baskanlıgı ıle bu konuda ters dusmustur, kendısı boyle bı durumda drop edilen atclere de hak dogacagını
  • bu arada torpil olduğunu iddia eden arkadaş, atc120 nin dediği gibi alımda kesinlikle torpil söz konusu değil, bu iş ciddi bir iş sonuçta.. sadece kurs sürecinde bazı hocaların aynı seviyedeki kimi arkadaşları geçirirken kimilerini güya yetersiz bulup bırakmaları söz konusu, o da artık günahı boylarına
  • bu konuda kdk'ye dilekçe ile başvuruldu, bir çok kişi de dava açtı zaten arkadaşlar, atc nickli arkadaşın dediği gibi shy-65'te aynen tek modülden geçilebildiği yazıyor, kdk dosyayı inceliyor zaten, hocalardan Sinan Yıldız da zaten bu duruma karşı çıkmıştı, tek modülden mezun olma durumunun ileride kurum açısından büyük sıkıntılara sebep olacağını söylemişti,mezun olan arkadaşlarımızı tebrik ederiz, tek modülden geçmedi diyen atc arkadaş sen biraz daha araştırma yap istersen, biz bu işin ciğerini biliyoruz.. selamlar.
  • Ne kadar da yapmacık bi tablo..torpil dönmediğine emin misiniz ?
  • Torpili olan işe başlıyor diğer insanların hakkı ne olacak !!!
  • standby, all deviations approved gibi terminoloji yok böyle biline
  • tek modülden mezun etme varsa , bir kaç modül geçip de drop edilerek memur yapılan personele haksızlık yapılmıyor mu, yönetmelik değişikliği de yok eskiden bu yana , her şey aynı uygulama farklı, herkes istediği gibi at koşturuyor kurumda. adalet yok, kayırma bol.
  • DÜNYANIN EN STRESLİ İŞİNİ YAPACAKLAR İÇİN FAZLA MUTLU Bİ TABLO. BENCE ŞİMDİDEN RAPOR ALIP DÜNYANIN EN STRESSİZ İŞİ OLAN GÜVENLİĞE GEÇİN DERİM.
  • Arkadaslar hayirli olsun , lutfen gereksiz konusmayin, birde su sari kanatlarr hep tarifenin gerisindedirler, shortcut isterler, sakin aldanmayin,

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) 120. Dönem Temel Hava Trafik Kursu öğrencileri sertifikalarını aldı.

İstanbul Atatürk Havalimanı Başmüdürlüğü'nde eğitim gören hava trafik kontrolörü adayları bugün düzenlenen törenle sertikalarını aldı. 

DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak mezuniyet törenine ilişkin yaptığı açıklama şöyle konuştu; "Türk hava sahasını dünyanın en emniyetli hava sahalarından biri haline getiren hava trafik kontrolörü ordumuza 21 kişi daha katıldı. AHL Başmüdürlüğü'nde temel hava trafik kursu eğitimi alan öğrencilerimiz sertifikalarını aldı. Havacılığımıza şerefle hizmet edecek olan kıymetli arkadaşlarımı yürekten kutluyor, üstün başarılar diliyorum. Eğitim kadrosuna da teşekkür ediyorum".

DHMİ kadrosuna 21 kontrolör daha katıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (50)

bahadır ~ 7 yıl önce
Tercihimde İstanbul'u ilk yazsaydım veya feastte daha düşük yapsaydım istanbuL'a gidiyordum ve kontrolör olabiliyordum. Ancak yüksek puanla Ankara'da eğitim aldım ve İstanbul grubunun almadığı saha modülünde 1 ay önce drop oldum. Eğitim farklılığından veya yapılan haksızlıklardan bahsetmiyorum bile. Hakkımı helal etmiyorum tek diyeceğim bu!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atc ~ 7 yıl önce
Belki de istanbulda drop olucaktın ?
Bahadır ~ 7 yıl önce
Allah akıl fikir versin yazdıklarımdan bu sonuca vardıysan
Bahadır ~ 7 yıl önce
Aynı feast sınavıyla geldiysek aynı eğitimi almamız gerekmez mi İstanbul saha almıyorken ben niye alıyorum demek istediğim bu.
atc ~ 7 yıl önce
Bende diyorum ki iki şehirin de eğitimcileri birbirine göre farklılıkları vardır belki istanbuldaki eğitimciler daha zorlu bir eğitim veriyordur o şekilde düşündüm
Yaw he he!!! ~ 7 yıl önce
-Bu arada kursta bir arkadaşları vasıtasıyla "Hoca" olan , paranın kölesi olmuş ve anasının karnından ATC olarak çıkmış sahıslara da bir şeyi hatırlatmak isterim. "Kul hakkı yemek para yemeye benzemez, yaradan yiyenden muhakkak çıkarır."
*** ~ 7 yıl önce
116. ve 117. dönemler biri sadece yaklaşmadan eğitim almış olup, diger grup sadece kuleden eğitim almıştır, onun haricinde tırı vırı teori derslerını almıslardır, kule alanlar yaklasmayı ve saha kontrol, saha radarı almamıstır, boyle uygulamaya gidilmesindeki sebep ıstanbulun acıl kulecı ve radarcı atclere ihtiyac duymasıdır, bu elemanlar sadece ıstanbulda gorev yapmak kaydıyla kendılerıne bu dıplomalar verilmiştir, cunku sadece kule egitimini goren bir kisi sahada veya yaklasmada gorev yapamaz, ama bu elemanların yarın obur gun tayın olmayacaklarının veya smarta gıtmeyeceklerının hic bir garantısı yoktur, bu kısılerden bırının bıle tayın olması durumunda kurum zor duruma dusecektır, stajyer atc egitimlerini veren ve su anda seyrusefer ve elektronık eğitim planlama ve uygulama sube muduru SİNAN YILDIZ da yapılan bu uygulamanın yanlıs oldugunu defalarca belırtmıs ve seyrusefer daire baskanlıgı ıle bu konuda ters dusmustur, kendısı boyle bı durumda drop edilen atclere de hak dogacagını

Yanıtla

Kalan karakter 1000
makineciye cevap ~ 7 yıl önce
bu arada torpil olduğunu iddia eden arkadaş, atc120 nin dediği gibi alımda kesinlikle torpil söz konusu değil, bu iş ciddi bir iş sonuçta.. sadece kurs sürecinde bazı hocaların aynı seviyedeki kimi arkadaşları geçirirken kimilerini güya yetersiz bulup bırakmaları söz konusu, o da artık günahı boylarına

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sakin arkadaşlar ~ 7 yıl önce
bu konuda kdk'ye dilekçe ile başvuruldu, bir çok kişi de dava açtı zaten arkadaşlar, atc nickli arkadaşın dediği gibi shy-65'te aynen tek modülden geçilebildiği yazıyor, kdk dosyayı inceliyor zaten, hocalardan Sinan Yıldız da zaten bu duruma karşı çıkmıştı, tek modülden mezun olma durumunun ileride kurum açısından büyük sıkıntılara sebep olacağını söylemişti,mezun olan arkadaşlarımızı tebrik ederiz, tek modülden geçmedi diyen atc arkadaş sen biraz daha araştırma yap istersen, biz bu işin ciğerini biliyoruz.. selamlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atcstar ~ 7 yıl önce
Ne kadar da yapmacık bi tablo..torpil dönmediğine emin misiniz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ağla ~ 7 yıl önce
Ağla
Al tabi yaaa ! ~ 7 yıl önce
Torpili olan işe başlıyor diğer insanların hakkı ne olacak !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Makineci ~ 7 yıl önce
Aynen torpil torpil bi halt bilmeden anlamadan anca boş konuşun masanizda oturarak millet hakkinda dedikodu yapin size boşa para veriyorlar
Atc120 ~ 7 yıl önce
Başvuran adayların herbiri feast diye geçen eurocontrolden online yapılan bir sınava girip sınav sonucuna göre sıralanıyor mülakattan kalan olmuyor yani bir çok devlet kurumunun aksine son derece adil bir sınav var feast sınavına bir girip şansınızı deneyebilirsiniz ama şu yorumu yazan bir beyinden kazanmasını beklemiyorum
all stations ~ 7 yıl önce
standby, all deviations approved gibi terminoloji yok böyle biline

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bengi ergene ~ 7 yıl önce
tek modülden mezun etme varsa , bir kaç modül geçip de drop edilerek memur yapılan personele haksızlık yapılmıyor mu, yönetmelik değişikliği de yok eskiden bu yana , her şey aynı uygulama farklı, herkes istediği gibi at koşturuyor kurumda. adalet yok, kayırma bol.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atc ~ 7 yıl önce
Merhaba , bu dönem tek modülden geçmedi sanırsam yaklaşma + meydan kontrol eğitimlerini alarak başarıyla tamamladılar diye biliyorum.
ATC ~ 7 yıl önce
Uluslararası anlaşmalar çerçevesinde tek modül sahibi olan yada eğitimini alan bu işi yapar.Shy-65 i okuduysaniz oradada geçer.ki okumuş olduğunuzu düşünüyorum.dikkatli okuyun en az bir modül sahibi olmak diye yazar.Ders notlariniz varsa Hukuki olarak bu hakkınız .hakkınızı istemeyin Alın .
ATC'YE ~ 7 yıl önce
Sevgili atc hayat sana kuleden değişik görünüyor heralde.ne güzel konuşuyorsun. Bu kurumda adalet diye bir şey yok. Anladınmı?
BEKÇİ BEKİR ~ 7 yıl önce
DÜNYANIN EN STRESLİ İŞİNİ YAPACAKLAR İÇİN FAZLA MUTLU Bİ TABLO. BENCE ŞİMDİDEN RAPOR ALIP DÜNYANIN EN STRESSİZ İŞİ OLAN GÜVENLİĞE GEÇİN DERİM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hee ~ 7 yıl önce
Arkadaslar hayirli olsun , lutfen gereksiz konusmayin, birde su sari kanatlarr hep tarifenin gerisindedirler, shortcut isterler, sakin aldanmayin,

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000