04 Temmuz 2017, Salı 10:18:26

DHMİ aracı apronda faciaya neden oluyordu

Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne ait bir araç Atatürk Havalimanı apronunda DO&CO aracına çarptı.
  • tk.. denilen arkadaşa söylüyorum bak tüm dhmi çalışanları aynı kefeye kuyma varsa bir kuyruk acın gel aprondayım yüzüme söyle.bakalım ne kadar delikanlı birisin....
  • Durum SAW 'da da hiç farklı değil. Deli gibi kafalarına göre apron yollarını kullanıp 120km ile körük altı yollara girip bide felakete ramak kala çarpma tehlikesi atlattıkları diğer araçlara hızlı gidiyosun diyip ceza yazıyolar. Sen hızlı geliyodun ben değil diyince de , sana yetişmeye çalışıyodum yalanına sığınıyolar. Da devletin DHMİ si ha özelin HEAŞ ı hiç fark yok. Eline biraz yetki alan o yetkiyi kendi keyfine göre kullanıyor. Çingeneyi kral yapmışlar önce babasını asmış..
  • alkol kötülüklerin anasıdır!
  • VALA İŞİN GERÇEGİ ŞU HERKES ŞU D.H.M.İ.CİLERDEN O KDR BIKMIŞ Kİ Bİ OLAY YETİYOR DUYGULARIMIZI ORTAYA DÖKMEYE
  • A demeyi bilmeyen kapasitesiz insanlar burda gelmiş yorum yaparak dhmiyi ve personellerini yerden yere vuruyor. Dhmiye girecek kapasiteleri olmadığı için burda nasıl arkadan vururuz onun derdindeler. Gidin KPSSDEN 900-100 arası puan alın atanın ondan sonra konusun, yok eğitimsizlermiş, yok vergi veriyoruz bize apronda polislik yapamazlar yok vs vs. akla mantığa sığmayan yorumlar felan ne oluyor, demekki acımayacaksın basacaksın cezayı hata yapana vicdan gösterilen adamlara bak sen burda yaptıklarına bak, ellerine fırsat geçse bi kaşıkda boğacaklar dhmi ve personellerini.
  • Hepimiz aynı gemideyiz geçmis olsun çok ama dhm den yeni bir arkadasın aprona ben yeni geldim bundan sonra taviz yok 25 km hizi gecenin ehliyetini alirim dedigini duymustum ve can sıkıcı bir takım tatsızlıklar cıkartıp aprondaki birliği beraberliği bozduğna şahit olmuştum hepimiz bir aileyiz tabikide canlar yanmasın kazalar olmasın tatsızlıklar olmasın daha anlayışli olunmalı kimse gezmeye gelmiyor herkez iş bitirme peşinde onun için yıllardır korunan bir düzen varsa bu bozulmamalı ahh alınmamalı sen 1500 tl maaş alan adama 10 km fazla hizli gitti diye dolar üzerinden ceza kesersen onun çoluğnun cocuğunun rızkına mani olursan ahh alırsın
  • Sallandiracaksin 3-5 tanesini apronda ,bak bir daha yapan oluyormu, NETEKIM....
  • Kazadan sonra birde hakliymis gibi bagirp cagiriyor kazayi yapan dhm soforu bunu coktan haketmisti ama doco ya yazik oldu para cezasi isten atilma vs.olaylar doco soforune olacak dhm siforu tam gaz yola devam eder
  • Oncelikle her iki tarafada gecmis olsun. Okadarda dhm deki arkafaşlara yuklenmeyin kuralari tam olarak uygulasalar kimse işini yapaz onlarda bizim cok yoğun oldumuzu biliyor hatayi birazda kendimizde arayalim yetişicez diye hiz yapan fazla bagaj arabasi bağlayan elimizde telefon araba kulanan biziz haksizlik yapmayin
  • Yapılan yoroumlara bakıyorum da genelde aynı düşünceye ve gruba mensup kişiler. Unutulmamalıdır ki her kurumda hata yapan insanlar olabilir Ancak; yapılan yorumlara bakıldığında bir çekememezlik almış başını gidiyor. Hatırlatmakta fayda var, Dhmi KPSS ile personel almakta ve rekor puanlarla atamalar gerçekleştirilmektedir. Dolayısıyla genelde çoğu eğitimli insanlar. Burda yapılan eleştiriler, eleştiri sınırını geçmiş kuruma ve tüm çalışanlarına haksızlık boyutuna ulaşmıştır. Ayrıca Atatürk Havalimanında her ihlale ceza kesildiğini düşünmüyorum, çünkü ordaki iş yoğunluğu, apron yoğunluğu ve hızlı hareket etme gerekliliği durumlarından dolayı her ihlale ceza kesilseydi işler yürümez hale gelirdi. Her kurala sanki şirketler yüzde yüz uyuyor. şimdide dhmi aracı bir kaza yaptı diye günah geçisi ilan edilmiş durumda Hemde olayın iç yüzü ayrıntısı bilinmeden.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne ait bir araç Atatürk Havalimanı apronunda DO&CO aracına çarptı. DHMİ personeli tarafından kontrolsüz bir şekilde kullanılan araç DO&CO aracına hızlı bir şekilde çarpınca araç yaklaşık 10 metre uzağa savruldu. DO&CO aracının sürücüsü hastaneye kaldırıldı.

Her defasında şirketlere kural hatırlatması yaparak apronda görev yapan şoförlere ahkam kesen DHMİ, kendi şoförlerinin kuralsızlığına göz yumuyor. Bu sabah saatlerinde ölümle sonuçlanabilecek bir kaza yaşandı. DHMİ’nin Follow me (takip aracı) diye tabir edilen takip aracı 112 diye adlandırılan park alanında DO&CO aracına hızlı bir şekilde çarptı. Çarpmanın şiddeti ile DO&CO aracı 10 metre sürüklendi. DHMİ aracının sürücüsünün neden bu kadar hızlı gittiği anlaşılamazken, DO&CO aracının sürücüsü şok geçirdi.

Hastaneye kaldırılan DO&CO aracının sürücüsünün hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenilirken, kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

DHMİ’nin apronda görev yapan şoförleri daha önce de değişik olaylara sebep olmuşlardı. DO&CO aracından defalarca kumanya alırken görüntülenmişler ancak herhangi bir müeyyide uygulanmamıştı. DHMİ yetkilileri bu durumu 'Ne kadar eğitim versek de bir türlü baş edemiyoruz' şeklinde mazeretle izah ederek sorumluluktan kaçıyor.

Airporthaber.com









DHMİ aracı apronda faciaya neden oluyordu

Yorumlar Tüm Yorumlar (91)

aproncu ~ 6 yıl önce
tk.. denilen arkadaşa söylüyorum bak tüm dhmi çalışanları aynı kefeye kuyma varsa bir kuyruk acın gel aprondayım yüzüme söyle.bakalım ne kadar delikanlı birisin....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAW APRON ~ 7 yıl önce
Durum SAW 'da da hiç farklı değil. Deli gibi kafalarına göre apron yollarını kullanıp 120km ile körük altı yollara girip bide felakete ramak kala çarpma tehlikesi atlattıkları diğer araçlara hızlı gidiyosun diyip ceza yazıyolar. Sen hızlı geliyodun ben değil diyince de , sana yetişmeye çalışıyodum yalanına sığınıyolar. Da devletin DHMİ si ha özelin HEAŞ ı hiç fark yok. Eline biraz yetki alan o yetkiyi kendi keyfine göre kullanıyor. Çingeneyi kral yapmışlar önce babasını asmış..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dhmi ~ 7 yıl önce
alkol kötülüklerin anasıdır!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İŞİN GERÇEĞİ ~ 7 yıl önce
VALA İŞİN GERÇEGİ ŞU HERKES ŞU D.H.M.İ.CİLERDEN O KDR BIKMIŞ Kİ Bİ OLAY YETİYOR DUYGULARIMIZI ORTAYA DÖKMEYE

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ironman ~ 7 yıl önce
A demeyi bilmeyen kapasitesiz insanlar burda gelmiş yorum yaparak dhmiyi ve personellerini yerden yere vuruyor. Dhmiye girecek kapasiteleri olmadığı için burda nasıl arkadan vururuz onun derdindeler. Gidin KPSSDEN 900-100 arası puan alın atanın ondan sonra konusun, yok eğitimsizlermiş, yok vergi veriyoruz bize apronda polislik yapamazlar yok vs vs. akla mantığa sığmayan yorumlar felan ne oluyor, demekki acımayacaksın basacaksın cezayı hata yapana vicdan gösterilen adamlara bak sen burda yaptıklarına bak, ellerine fırsat geçse bi kaşıkda boğacaklar dhmi ve personellerini.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK ~ 7 yıl önce
Ironman senin su egitimli arkadaslarin 60 70 lik doco dan tikanan dayilarmi. :) Sesli guldum :)
ironman ~ 7 yıl önce
TK'nicli arkadaş Hepsi mi 60 70'lik illaki hatalı kişiler olabilir, docodan tıkanıyorlarsa kanıtlayıp gereğini yapsınlar buraya yazacaklarına bunu idda eden kişiler, ya da burda bir iki adam ve kişisel kin ve nefret yüzünden tüm dhmi çalışanlarına hakaret iftira etmenin neresi etik ve mantıklı bir davranış.
Sakin ol Aslan ~ 7 yıl önce
Apron kurallarını sallamadığınızı taksi yapan uçağı solladığınızı, aprondaki Dur işaretlerine uymadığınızı ve herkesin uyduğu hız kurallarına sizin uymadığınızı göz önünde bulundurmazsak sizinle ilgili bir sıkıntımız yok.
ironman ~ 7 yıl önce
Keşke bu yazıyı yazmasaydın. KPSS den yüksek puan alan personel bunlar mı ? Araba kullanmayı bilmeyen, uçaklardan ikram şirketlerinden yemek isteyen, apronda deli gibi araba kullanan. Keşke KPSS ile almasalardı da gerçekten ihtiyacı olan düzgün insanlar girseydi DHMI ye. Ceza demişsin. Sen kuralını uygula. Millet ona uyar merak etme. Herkesi KPSS den 90 puan alanlarla aynı kefeye koyma. Başkaları kurallara uyar. Ama önce sen uyacaksın. Ayrıca Türkçe de kötü. NAsıl 100 puan aldınız siz. Bir sürü hata var. Bir örnek vereyim personeller olmaz. Personel zaten çoğuldur.
İronman ~ 7 yıl önce
Bana cevap veren arkadaş benim nikimin aynısını kullanmasan iyiydi. Sen çok sosyal medyaya takılıyorsun sanırım son zamanların yazım akımına sende kapılmışsın. Yalnız burası twitter, instagram, facebook değil yanlış yerdesin. Burda boş işlerle akımlarla uğraşmıyoruz yazıyı okuduysan sorun yok, ayrıca kpss puanıyla burdaki yazım hatalarını kıyaslayarak vurmaya çalışman zeka sınırlarını zorlayan bir saldırı olmuş.Benim önceki yorumlarımı okumayıp son yaptığım bu yorumlara göre yazı yazdığın kinle ön yargılı saldırdığın çok açık.Tüm dhmi çalışanlarını kimse suçlayamaz haddine değil münferit hatalar ve insanlar olabilir ama kimse kimsenin ekmeğiyle oynayacak kadar vicdansız değildir. Tüm çalışanlar melek dhmi düşman gibi yorumlar hadsizlik ve vicdansızlıktır. ve hadddi aşan yorumlar. burda şov yapma bu kadar düşmansan gidersin onurlu olursun açık açık karşılarına çıkar söylersin.
Lazapron ~ 7 yıl önce
Hepimiz aynı gemideyiz geçmis olsun çok ama dhm den yeni bir arkadasın aprona ben yeni geldim bundan sonra taviz yok 25 km hizi gecenin ehliyetini alirim dedigini duymustum ve can sıkıcı bir takım tatsızlıklar cıkartıp aprondaki birliği beraberliği bozduğna şahit olmuştum hepimiz bir aileyiz tabikide canlar yanmasın kazalar olmasın tatsızlıklar olmasın daha anlayışli olunmalı kimse gezmeye gelmiyor herkez iş bitirme peşinde onun için yıllardır korunan bir düzen varsa bu bozulmamalı ahh alınmamalı sen 1500 tl maaş alan adama 10 km fazla hizli gitti diye dolar üzerinden ceza kesersen onun çoluğnun cocuğunun rızkına mani olursan ahh alırsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ibret icin ~ 7 yıl önce
Sallandiracaksin 3-5 tanesini apronda ,bak bir daha yapan oluyormu, NETEKIM....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ironman ~ 7 yıl önce
Hayırdır birader kimi sallandırıyorsun? tavuk mu sallandıracaksın?
tgs sofor ~ 7 yıl önce
Kazadan sonra birde hakliymis gibi bagirp cagiriyor kazayi yapan dhm soforu bunu coktan haketmisti ama doco ya yazik oldu para cezasi isten atilma vs.olaylar doco soforune olacak dhm siforu tam gaz yola devam eder

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Apronmemuru ~ 7 yıl önce
Ya biraz utanma olur be ayıp ayıp.. gelde tutulan rapora bak kime verilmiş kusur gör. Yapacaksanız yorum bilerek yapın. Kaç tane kaza olayında rapor tutmamak için fazladan ceza ödenmesin diye anlaştımaya çalışıyoruz. Bunu şeflerinizde müdürlerinizde hatta sizlerde biliyorsunuz. Nedir bu öfke bu kin anlamış değiliz.
Tgs ~ 7 yıl önce
Oncelikle her iki tarafada gecmis olsun. Okadarda dhm deki arkafaşlara yuklenmeyin kuralari tam olarak uygulasalar kimse işini yapaz onlarda bizim cok yoğun oldumuzu biliyor hatayi birazda kendimizde arayalim yetişicez diye hiz yapan fazla bagaj arabasi bağlayan elimizde telefon araba kulanan biziz haksizlik yapmayin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İronman ~ 7 yıl önce
Yapılan yoroumlara bakıyorum da genelde aynı düşünceye ve gruba mensup kişiler. Unutulmamalıdır ki her kurumda hata yapan insanlar olabilir Ancak; yapılan yorumlara bakıldığında bir çekememezlik almış başını gidiyor. Hatırlatmakta fayda var, Dhmi KPSS ile personel almakta ve rekor puanlarla atamalar gerçekleştirilmektedir. Dolayısıyla genelde çoğu eğitimli insanlar. Burda yapılan eleştiriler, eleştiri sınırını geçmiş kuruma ve tüm çalışanlarına haksızlık boyutuna ulaşmıştır. Ayrıca Atatürk Havalimanında her ihlale ceza kesildiğini düşünmüyorum, çünkü ordaki iş yoğunluğu, apron yoğunluğu ve hızlı hareket etme gerekliliği durumlarından dolayı her ihlale ceza kesilseydi işler yürümez hale gelirdi. Her kurala sanki şirketler yüzde yüz uyuyor. şimdide dhmi aracı bir kaza yaptı diye günah geçisi ilan edilmiş durumda Hemde olayın iç yüzü ayrıntısı bilinmeden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs şöför ~ 7 yıl önce
Kendinizden bukadar eminsiniz madem dhmi çalışanlarını tekrar bir sinava tâbi tutun...bizde görelim gercekte yüzde de kaçı sinavi gercekten gecerek işi hak edecek oradakilerin cogu hakkıyla gelmeyen birilerinin torpilleri ile gelen kişiler o yüzden kimse kalkıp ta kimseyi burda savunmasın bu her zaman böyledir arkanda dayın var die baskalarini kendinden alt görüp ben kural tanimam nasilsa ola ona olur die düşünerek ihlal yapanlara dır bütün sözüm düşün garibanin ve ekmeinin peşinde olan insanlarin yakasindan...
ironman ~ 7 yıl önce
TGS Şoför arkadaş Bırakalım şu kural hikayelerini burda yapılan yorumların asıl amacı çekememezlik bu gayet açık., burda yorum yapan adamların çapları yaptıkları yorumlardan belli. hepsi hakaret asılsız kanıtsız çamur at izi kalsın türünden yorumlar yapılıyor. 1000 tane kaza oldu şirketlerin yaptığı daha önce, o zaman nerdeydiniz? kaza bu kimse isteyerek bilerek yapmaz. şuan dhmi çalısanı olsan aynı yorumları yapabilir miydin biraz onurlu olun.
Ironman ~ 7 yıl önce
Çoğu eğitimli insalar demiş. Kişi hacı olmaz gitmekle mekkeye, eşek derviş olmaz taş çekmekle tekkeye. Bilmem anlatabildim mi ? Ayrıca sizin biraz Türkçe dersine ihtiyacınız var.
İronman ~ 7 yıl önce
Türkçe dersine takan bana yorum yapan şahıs, senin çocukluğuna inmek lazım senin beynin farklı çalışıyor sanırım, sana diyorum ki burası sosyal medyada takıldığın o imla akımı yeri değil yanlış yerde takılıyorsun ayrıca şu benim nicimi kullanmayı bırak yazarken.
Aliminium Man'e ~ 7 yıl önce
Nic değil Nick Eğitimli insalar değil "insanlar". Kpss'den doksan alan arkadaş, Türkçe ve İngilizce çalış hamlaşmışsın iyice.
tk ~ 7 yıl önce
kusura bakma ama sizin rekor puanla buraya gelip yaptıgınız aşırı hız sonucu suçu kusuru bulmayan ınsanların canına kast etmeye kimsenin hakkı yok en ufak mesafede bile gaza sonuna kadar basan arkadaşların ve muhtemelen sende onlardan olduğun anlaşıldı hemen kendini koruma psikolojisine geçmişin biraz daha dikkatli ve yavaş araç kullanırsanız bu sorunlar olmaz. Allah korusun o arkadaşa bir şey olsaydı nasıl hesap verecektiniz hız sınırı 25 km olan iş yerinde 100 küsürle araça çarpıp mala ve cana zarar vermek resmen cinayettir kusura bakma tüm personele hız sınırı olmadıgı surece bu kazaların önüne asla geçilmez sonuçta değişmez dhmi ne cezaları masrafları yüklersiniz ödenir gider sonuçta yüksek puan aldınız ...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000