01 Ocak 2013, Salı 08:14:11

DEV ZİRVE PERŞEMBE GÜNÜ!

Erdoğan başkanlığında perşembe toplanacak Savunma Sanayii zirvesinde Türkiye’nin ilk uçak gemisini kimin yapacağına karar verilecek. Koç, Kaptanoğlu ve Kalkavan yarışıyor...
  • "ankara" baslikli yazan arkadas, beyfendi, hanimefendi.... Ucak gemisinin silahi yok nedemek ? Ucak genisinin asil silahi tasidigi ucaklar zaten !!! Ucak gemileri e kargo gemilerini mi karistirdiniz?? Ayrica yanin da seyir eden gemiler ise " Kagit, makas, tas " oyunudur ! Kör ile görmeyen arasında ki fark kör kişinin diğer duyularinin görmesini sağlamasıdır. Görmeyen olmayın.
  • http://www.navy.mil/navydata/fact_display.asp?cid=4200&tid=400&ct=4 Bu sitede niyet edilen gemiler için biraz bilgi mevcut. Tabi bir konseptin parçası olarak üretilen bu gemiler maksadına hizmet için tasarlanıyor. Ancak Türkiye için aslında ayıp sayılabilecek olan hiç bir konseptimize sığmayacak ve ortalama fiyatı 600 milyon ABD Doları olan gemiler için doğru ise 3 milyar dolar ödenmesine niyetlenilmesi. Buna işaret eder tekerlerine taş koyarsan ve birde eski askersen Silivri. Bir de F35 projesinde ortak ülkelerden birisiydik. Geliştirilmesi için 10 milyar dolar ödendi galiba, sonra ABD ğrojeyi rafa kaldırdı. Yani parasını biz ödedik araştırma yapıldı ve rafa gitti galiba. Eeee tabi ekonomik kriz yaşayan batının krizine merhem olmak lazım. Birde ihalelerde %500 kar koyup aradan avantalanırsan, uçak gemisi alıyoruz diye milletinde gözünü boyar ayran budalası haline getirirsen birde bunu yiyecek %50 varsa değmeyin keyfe. Okunması ve araştırılması şiddetle tavsiye edilir. AKP TUTKUNLARINA
  • LPD cok ayri bir sinif haberin badligi ile ortusmuyor. Sonuc olarak bizim saldiri icin bir platforma ne ihtiyacimiz var anlamadim. Savunma smacli ise hic gerek yok zaten ulke dikdortgen ve cevresi deniz ile kapli, hazir ucak gemisi. Buna harcanacak para baska seylere harcanmali. Niye arama kurtarma icin bir gemi tasarlanmiyor ? Ya da su alti zenginliklerini cikartacak bir gemi?!? Milletin gemisini ve bilim adamlarini kullanarak sehitlerimizi su altindan cikardik ! Bundan UTANMIYORUZ ama silah uretiyoruz diye mi gururlanacagiz ?!? Birakin akp yi chp yi ! ÖNCE VATAN ! Vatan icin calisin ki yatacak yerimiz olsun. Kim ne yapiyor degil kim ne icin yapiyor ?
  • Ne yani esasen 600 milyon dolar olan bir proje 5 kat fazlasına mı mal edilecek. Üstelik bunun bedeli bizim cebimizden çıkacak ama -birçok hava kuvvetleri subaylarını geçtik generalleri bile bilmez ve sanarlar ki F16 lar milli malımızdır ancak bedeli bizim cebimizden ödendiği halde NATO malıdır.- bu gemiciğinde NATO malı olmayacağını kim garanti edecek. Ayrıca Başbakan bile patriotların getirilmesinde Türkiye topraklarını NATO toprakları ilan etmedi mi?
  • videoylarını izledikten sonra adı geçen gemininde iyi bir dizayna sahip olduğu gözüküyor. tabi bazı dezavantajlarıda vardır. gönül isterdiki bizim yapacağımız gemide nimitzlerde olduğu gibi nükleer enerjiye sahip olsun ve süper ötesi bir şey olsun ama şunu da unutmamak gerekirki nimitz gibi bir alet sadece amerikalılarda var ve daha çin e rusya gibi büyük ülkelerde de böyle gemiler yok . o yüzden şimdilik bizim coğrafyamıza uygun bir gemi ile başlayıp inşallah ilerde bizim ordumuzda da böyle süper ötesi bir gemi görmek nasip olur. tabi 20 30 yıl sonra değil maximum 2020 lerde çünkü biz şu anda zamana diğer ülkelerin koşu hızına göre kaplumbağa hızı ile koşuyoruz.
  • Silah bir yana, onu kullanma iradesi bir yana. Yani kısaca, ne kadar silaha sahip olduğunuzun yanında mevcut silahı nasıl etkin kullandığınız önemlidir. Kendi tankını, gemisini yapan, ve kısaca savunma harcamalarının yarısını yerli imkanlarla karşılayan Türkiye iyi hoş ama... 74'teki irade var mı şimdilerde? 90'lı yıllarda Kıbrıs'tan daha yakında, Karabağ'da yaşanan soykırıma dur diyebildik mi? Ama 90'lı yıllarda daha çok silahımız vardı bakarsanız. Sonuç olarak siz kendi topraklarınızı NATO'nun toprağı sayıp, istedikleri rampayı yerleştirmelerine müsade ederseniz -üstelik parasını size ödetirler- kaç tane uçak geminizin olduğu ne farkeder beyim!
  • Bence bu gemi 150-200m uzunlugunda Mistral sinifi amfibik saldiri gemisi olacak. Burada yazilanlar yaniltici olabilir.
  • Bu 3 milyar doların dezenformasyon olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim, yapılmak istenen aslında İspanyol Navantia tarafından yapılmakta ve maliyetide 600 milyon dolar dolaylarında uçak gemiciğidir. kaynakça; http://en.wikipedia.org/wiki/Spanish_ship_Juan_Carlos_I_(L61)
  • AKP'ye YALAKALIK yapmaya gerek yok. Artık komik duruma düşüyorsunuz. Türkiye 3 milyar $'a uçak gemisi yapıp da nerede kullanacak? 3 milyar $'la İstanbul'a 60 km metro yapılır, hangisi daha gerekli? Dalkavukluğu yalakalığı bırakın. Doğru yapılanı onaylayın ama hatalı olanı da söyleyin. Ancak amfibik gemiye tabii gereksinim var. Yapılan oysa anlamı olabilir.
  • Uçak gemisi ya da LPD... Bugün karar verilse en az 10 yıl sonra ortaya çıkabilecek bir bünyeden bahsediyoruz. Büyük devletler bugünün veya yarının değil 10 yılın hatta daha ötesinin hesabını yaparlar. Bu gemilerin ne amaçlarla kullanılacağına gelince... Bunlar sadece savaşmak için değildir saygıdeğer yorumcular. Bunlar doğal afetlerden tutun da dünyanın herhangi bir yerindeki tahliye operasyonlarına kadar pekçok değişik alanda kullanılacaktır. Merak ediyorum içinizden kaçı Libya'daki vatandaşlarımızın hangi zorluklarla tahliye edildiğini, bu tahliye sırasında sadece Türk vatandaşlarının değil Korelisinden Kanadalısına kadar daha nicelerinin gemilerimize alındığını bunun uluslararası ilişkilerde nasıl bir prestij kazanımı ve güç gösterisi olduğunu biliyordur.

TÜRK Deniz Kuvvetleri’nin küresel güce dönüşmesini sağlayacak önemli bir viraja girildi. Savunma Sanayi İcra Komitesi (SSİK) perşembe günü Başbakan Erdoğan başkanlığında toplanarak, 3 milyar dolar değerindeki 220 metrelik yüzer savaş karargâhı projesine gelen teklifleri görüşecek. Toplantıda Deniz Kuvvetleri için uçak gemisi üretecek olan Türk firması seçilecek. Kısaca LPD (Landing Platform Dock) adı verilen proje “havuzlu çıkarma gemisi” olarak düşünülmüştü, ancak daha sonra kapsam genişletildi ve proje son haliyle savaş uçaklarının iniş-kalkış yapabileceği bir uçak gemisine dönüştü. Ancak henüz Türk Silahlı Kuvvetleri’nin dikey inişkalkış yeteneğine sahip uçağı bulunmadığı için çalışmaya “Helikopter Gemisi Projesi” adı veriliyor.

ÜÇ GÜÇLÜ ADAY

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaçları doğrultusunda şekillendirilen projeye göre, LPD gemisi amfibi görev kuvveti harekât merkezi ve yüksek hazırlık seviyeli deniz birliği karargâhı olarak kullanılacak. Özellikleri geçen yıl İstanbul’u ziyaret eden İspanya Donanmasına ait Juan Carlos (L-61) gemisine benziyor. Projede Koç Grubu’na ait RMK Marine, Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu’na ait Desan ile Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan’a ait Sedef Tersanesi yarışıyor. Tercihin RMK Marine ile Sedef Tersanesi arasında yapılması, yüksek olasılık olarak gösteriliyor. RMK Marine özgün tasarım geliştirirken, Sedef Tersanesi İspanyol Juan Carlos’u örnek aldı. Geminin yaklaşık 1.7 milyar dolara mal olacağı, proje kapsamındaki 27 adet amfibi zırhlı hücum aracı, 4 adet çıkarma aracı, 2 adet araç ve personel çıkarma aracı, 1 adet RHIB bot ve 1 adet komutan vasıtası ile birlikte maliyetinin 3 milyar dolara ulaşacağı öngörülüyor. SSİK’nın 3 Ocak toplantısında uçak gemisinin yanı sıra, Milli Gemi (Milgem) projesinin seri üretimi için de karar alması bekleniyor.

- AĞIRLIĞI: 28 BİN TON
- UZUNLUĞU: 200-230 M
- GENİŞLİĞİ: 35-40 M
- AZAMİ HIZI: 22 KNOT/S

* 180 metre uzunluğunda pist, uçakların koşarak kalkabilmesini de sağlayacak

* Tam donanımlı çıkılacak seferlerde gemi, 12 uçak ve büyüklüğüne göre 6-8 helikopter taşıyabilecek

* Uçuş güvertesinde barış dönemlerinde aynı anda 4 CH-47 Chinook helikopter iniş kalkış yapabilecek.

* Üzerinde kara, deniz ve hava araçları ile 1200 asker bulunacak.

* Yakıt ikmaliyapmadan 30 gün süreyle sefer yapabilecek

* Üzerinde yerli seyrüsefer sisteleri bulunacak gemi Aselsan 40 mm top atış kontrol sistemi, 2 adet 20 mm Phalanx yakın savunma sistemi, 3 adet Aselsan üretimi STAMP ile donatılacak.

* 30'u tank ve 30'u amfibi zırhlı hücum aracı olmak üzere toplam 90 ila 100 tekerlekli ve paletli araç taşıyacak.

*  Hangar ve asansör sisteleri TSK'nın ilerleyen yıllarda sahip olmayı düşündüğü dikey kalkış özellikli JSF uçaklarına göre inşa edilecek.

* Havuz bölğmünde 2 adet Lcac hovercraft tipi bot yer alacak. (Habertürk)

DEV ZİRVE PERŞEMBE GÜNÜ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

NoMad ~ 11 yıl önce
"ankara" baslikli yazan arkadas, beyfendi, hanimefendi.... Ucak gemisinin silahi yok nedemek ? Ucak genisinin asil silahi tasidigi ucaklar zaten !!! Ucak gemileri e kargo gemilerini mi karistirdiniz?? Ayrica yanin da seyir eden gemiler ise " Kagit, makas, tas " oyunudur ! Kör ile görmeyen arasında ki fark kör kişinin diğer duyularinin görmesini sağlamasıdır. Görmeyen olmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ankara ~ 11 yıl önce
'Nomad' adlı arkadaş.Daha nükleer teknolojin yok nükleer savaş denizaltın gemin yok.kendin gemi üretemiyorsun.Dışarıdan aldığın parçaları birleştiriyosun denizaltı yaptım diyosun.şimdide Uçak gemisi yapıcam diyorsun.Hadi uçak gemisi yaptık diyelim,içine koymak için kaç savaş uçağı alacaksın ? Amerika,israil o F-16 ıları kitlediği anda tavuğa döner uçan kartalların.önce teknolojini geliştireceksin.Yazılım çözen mühendislerini öldürtmeyeceksin sahip çıkacaksın.Bu kadar parayı zaten kendi sınırlarımızı koruyan bir ülke olarak neden karadenizde egede bi yüzen üsse verelim,gereği ne..tekrar ediyorum uçak gemisi kendini savunan bir ülke için silah değildir.
AMPHIBIOUS ASSAULT SHIPS - LHA/LHD/LHA(R) ~ 11 yıl önce
http://www.navy.mil/navydata/fact_display.asp?cid=4200&tid=400&ct=4 Bu sitede niyet edilen gemiler için biraz bilgi mevcut. Tabi bir konseptin parçası olarak üretilen bu gemiler maksadına hizmet için tasarlanıyor. Ancak Türkiye için aslında ayıp sayılabilecek olan hiç bir konseptimize sığmayacak ve ortalama fiyatı 600 milyon ABD Doları olan gemiler için doğru ise 3 milyar dolar ödenmesine niyetlenilmesi. Buna işaret eder tekerlerine taş koyarsan ve birde eski askersen Silivri. Bir de F35 projesinde ortak ülkelerden birisiydik. Geliştirilmesi için 10 milyar dolar ödendi galiba, sonra ABD ğrojeyi rafa kaldırdı. Yani parasını biz ödedik araştırma yapıldı ve rafa gitti galiba. Eeee tabi ekonomik kriz yaşayan batının krizine merhem olmak lazım. Birde ihalelerde %500 kar koyup aradan avantalanırsan, uçak gemisi alıyoruz diye milletinde gözünü boyar ayran budalası haline getirirsen birde bunu yiyecek %50 varsa değmeyin keyfe. Okunması ve araştırılması şiddetle tavsiye edilir. AKP TUTKUNLARINA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akp ~ 8 yıl önce
Sizin gibi dar görüşlü hiçbir şeye kafası basmayan yok abd den alalım yok surdan alalım buradan alalım diye dusunsen geri kafalilar yüzünden bu gün biz bu haldeyiz abd envanterde çıkaracağı gemiyi bize hibe ediyor sırf sizin gibi akıl yoksunlari yüzünden daha yeni yeni sizin geri kafalılığınızın izlerini siliyoruz bir gibip parayı vermek almak var birde gemiyi kendi ulkende yaptırıp fikir sahibi olmak tecrübe kazanmak var alırsınız sonra vay efendim geminin şurası arızalı eeee hadi bir mühendis getirelim abddn ispanyadan verelim 10 20 milyon dolar da yaptıralım senin ben zihniyetini ..... Allah sizin gibileri bu ülkeden bu yönetimden uzak tutsun
NoMad ~ 11 yıl önce
LPD cok ayri bir sinif haberin badligi ile ortusmuyor. Sonuc olarak bizim saldiri icin bir platforma ne ihtiyacimiz var anlamadim. Savunma smacli ise hic gerek yok zaten ulke dikdortgen ve cevresi deniz ile kapli, hazir ucak gemisi. Buna harcanacak para baska seylere harcanmali. Niye arama kurtarma icin bir gemi tasarlanmiyor ? Ya da su alti zenginliklerini cikartacak bir gemi?!? Milletin gemisini ve bilim adamlarini kullanarak sehitlerimizi su altindan cikardik ! Bundan UTANMIYORUZ ama silah uretiyoruz diye mi gururlanacagiz ?!? Birakin akp yi chp yi ! ÖNCE VATAN ! Vatan icin calisin ki yatacak yerimiz olsun. Kim ne yapiyor degil kim ne icin yapiyor ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
3 milyar dolarmış ~ 11 yıl önce
Ne yani esasen 600 milyon dolar olan bir proje 5 kat fazlasına mı mal edilecek. Üstelik bunun bedeli bizim cebimizden çıkacak ama -birçok hava kuvvetleri subaylarını geçtik generalleri bile bilmez ve sanarlar ki F16 lar milli malımızdır ancak bedeli bizim cebimizden ödendiği halde NATO malıdır.- bu gemiciğinde NATO malı olmayacağını kim garanti edecek. Ayrıca Başbakan bile patriotların getirilmesinde Türkiye topraklarını NATO toprakları ilan etmedi mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
analiz ~ 11 yıl önce
videoylarını izledikten sonra adı geçen gemininde iyi bir dizayna sahip olduğu gözüküyor. tabi bazı dezavantajlarıda vardır. gönül isterdiki bizim yapacağımız gemide nimitzlerde olduğu gibi nükleer enerjiye sahip olsun ve süper ötesi bir şey olsun ama şunu da unutmamak gerekirki nimitz gibi bir alet sadece amerikalılarda var ve daha çin e rusya gibi büyük ülkelerde de böyle gemiler yok . o yüzden şimdilik bizim coğrafyamıza uygun bir gemi ile başlayıp inşallah ilerde bizim ordumuzda da böyle süper ötesi bir gemi görmek nasip olur. tabi 20 30 yıl sonra değil maximum 2020 lerde çünkü biz şu anda zamana diğer ülkelerin koşu hızına göre kaplumbağa hızı ile koşuyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
silah bir yana... ~ 11 yıl önce
Silah bir yana, onu kullanma iradesi bir yana. Yani kısaca, ne kadar silaha sahip olduğunuzun yanında mevcut silahı nasıl etkin kullandığınız önemlidir. Kendi tankını, gemisini yapan, ve kısaca savunma harcamalarının yarısını yerli imkanlarla karşılayan Türkiye iyi hoş ama... 74'teki irade var mı şimdilerde? 90'lı yıllarda Kıbrıs'tan daha yakında, Karabağ'da yaşanan soykırıma dur diyebildik mi? Ama 90'lı yıllarda daha çok silahımız vardı bakarsanız. Sonuç olarak siz kendi topraklarınızı NATO'nun toprağı sayıp, istedikleri rampayı yerleştirmelerine müsade ederseniz -üstelik parasını size ödetirler- kaç tane uçak geminizin olduğu ne farkeder beyim!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yaniltici ~ 11 yıl önce
Bence bu gemi 150-200m uzunlugunda Mistral sinifi amfibik saldiri gemisi olacak. Burada yazilanlar yaniltici olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
3 milyar dolar mı? ~ 11 yıl önce
Bu 3 milyar doların dezenformasyon olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim, yapılmak istenen aslında İspanyol Navantia tarafından yapılmakta ve maliyetide 600 milyon dolar dolaylarında uçak gemiciğidir. kaynakça; http://en.wikipedia.org/wiki/Spanish_ship_Juan_Carlos_I_(L61)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YALAKALIK ~ 11 yıl önce
AKP'ye YALAKALIK yapmaya gerek yok. Artık komik duruma düşüyorsunuz. Türkiye 3 milyar $'a uçak gemisi yapıp da nerede kullanacak? 3 milyar $'la İstanbul'a 60 km metro yapılır, hangisi daha gerekli? Dalkavukluğu yalakalığı bırakın. Doğru yapılanı onaylayın ama hatalı olanı da söyleyin. Ancak amfibik gemiye tabii gereksinim var. Yapılan oysa anlamı olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumlarrrrr. ~ 11 yıl önce
Uçak gemisi ya da LPD... Bugün karar verilse en az 10 yıl sonra ortaya çıkabilecek bir bünyeden bahsediyoruz. Büyük devletler bugünün veya yarının değil 10 yılın hatta daha ötesinin hesabını yaparlar. Bu gemilerin ne amaçlarla kullanılacağına gelince... Bunlar sadece savaşmak için değildir saygıdeğer yorumcular. Bunlar doğal afetlerden tutun da dünyanın herhangi bir yerindeki tahliye operasyonlarına kadar pekçok değişik alanda kullanılacaktır. Merak ediyorum içinizden kaçı Libya'daki vatandaşlarımızın hangi zorluklarla tahliye edildiğini, bu tahliye sırasında sadece Türk vatandaşlarının değil Korelisinden Kanadalısına kadar daha nicelerinin gemilerimize alındığını bunun uluslararası ilişkilerde nasıl bir prestij kazanımı ve güç gösterisi olduğunu biliyordur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000