09 Eylül 2013, Pazartesi 10:08:03

DEV YOLCU UÇAĞI PİSTTEN ÇIKTI!

Tayland Hava Yolları'na ait bir uçağın ön iniş takımlarının açılmaması nedeniyle pistten çıkması sonucu 12 kişi yaralandı.
  • Sorunun başlangıcı sağ ana iniş takımından kaynaklanıyor. http://www.aviationweek.com/Article.aspx?id=/article-xml/awx_09_09_2013_p0-614123.xml
  • problemin nedenine ilişklin olarak henüz net bir bilgi yok ancak short final'de 132 knot'a kadar düşüyor ve piste yaklaştığında aniden 145 knota kadar hızlanıyor. Uzmanların bir çok nedeni bilrilkte ele alıp değerlendirmesini bitimelerini sabırla beklemeliyiz. Ders alınması gereken önemli konular çıkacaktır. herkese emniyetli uçuşlar.
  • Tenekeciler ne oldu daha düne kadar boeing e atmadığınız laf kalmamıştı. Demek ki neymiş hiç bir şey kusursuz değilmiş olsa bile işin içine insan faktörü girebiliyormuş.
  • Herkese Merhaba, Öncelikle Geçmiş Olsun. Sanırım iniş takımı açılmamış bu neden emergency inişi yapmış. Benim teknikten arkadaşlara sormak istediğim iniş takımları açılmadığında manual iniş takımı açma prosedürü var mıdır? Uçak tipine göre değişebilir tabiki. 250 Milyon Dolarlık bu kuşun bu şekilde hasarlanması çok üzücü. Thai Airways uzakdoğunun ve Star Alliance ittifakının güçlü bir üyesidir.Yıllarca birçok ödül kazanmıştır. Saygılarımla,
  • :)) İsmini kapatmışlar da kuyruktaki boyamayı kapatmayı unutmuşlar :))
  • Tha iyi bir hava yolu şirketidir.Geçmiş olsun.
  • Cemaatin seriatcilerin ve takunyacilarin isidir mutlaka.Bunlar devede kesmemislerdir.
  • Bilen varsa ön iniş takımının açılmadığı bilgisi nereden alındı ?
  • Iyi yapmislar, TK da Amsterdamda yapmaliydi, bence TK nin dusuneni veya sahibi yok, Yanliz dusunuyor gibi yapanlar var.
  • :) logo kapansa ne olacak ki? "Yeni Lüx Thai" diye yola devam ederler.

Havayolu şirketinden yapılan açıklamaya göre, Çin'in Guangzhou kentinden havalanan Airbus 330-300 tipi uçak, Tayland'ın başkenti Bangkok'taki Uluslararası Suvarnabhumi Havaalanı'nda inişe geçeceği sırada ön iniş takımı açılmadı.

Kaptanın kontrollü şekilde alana inmesine rağmen uçağın pistten çıktığı, kazada yaralanan 12 kişinin hastanede tedavi altına alındığı belirtildi. Tayland Sivil Havacılık Kurumu, motorun yanındaki sağ iniş takımında kıvılcımların fark edildiğini kaydederek, olayla ilgili soruşturma açıldığını duyurdu.

Yaklaşık 280 yolcusu bulunan uçakta 14 kişilik mürettebatın görev yaptığı ifade edildi. Bu olayın, Tayland Hava Yolları'nın son iki haftada geçirdiği ikinci kaza olduğu bildirildi.

LOGOYU KAPADILAR

Kazanın ardından, havaalanı yetkililerinin uçağın üzerindeki logoyu karalaması ise dikkatlerden kaçmadı.




 

DEV YOLCU UÇAĞI PİSTTEN ÇIKTI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

turquaz72 ~ 11 yıl önce
Sorunun başlangıcı sağ ana iniş takımından kaynaklanıyor. http://www.aviationweek.com/Article.aspx?id=/article-xml/awx_09_09_2013_p0-614123.xml

Yanıtla

Kalan karakter 1000
shunta ~ 11 yıl önce
problemin nedenine ilişklin olarak henüz net bir bilgi yok ancak short final'de 132 knot'a kadar düşüyor ve piste yaklaştığında aniden 145 knota kadar hızlanıyor. Uzmanların bir çok nedeni bilrilkte ele alıp değerlendirmesini bitimelerini sabırla beklemeliyiz. Ders alınması gereken önemli konular çıkacaktır. herkese emniyetli uçuşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Tenekeciler ne oldu daha düne kadar boeing e atmadığınız laf kalmamıştı. Demek ki neymiş hiç bir şey kusursuz değilmiş olsa bile işin içine insan faktörü girebiliyormuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 11 yıl önce
şimdi bunun konumuzla ne alakası var zaten uçak ilk uçuşunu 1995 te yapmış yani uçak eski bu durum çok normal
Murka ~ 11 yıl önce
Herkese Merhaba, Öncelikle Geçmiş Olsun. Sanırım iniş takımı açılmamış bu neden emergency inişi yapmış. Benim teknikten arkadaşlara sormak istediğim iniş takımları açılmadığında manual iniş takımı açma prosedürü var mıdır? Uçak tipine göre değişebilir tabiki. 250 Milyon Dolarlık bu kuşun bu şekilde hasarlanması çok üzücü. Thai Airways uzakdoğunun ve Star Alliance ittifakının güçlü bir üyesidir.Yıllarca birçok ödül kazanmıştır. Saygılarımla,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Logo ~ 11 yıl önce
:)) İsmini kapatmışlar da kuyruktaki boyamayı kapatmayı unutmuşlar :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sözcü ~ 11 yıl önce
Tha iyi bir hava yolu şirketidir.Geçmiş olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 11 yıl önce
Cemaatin seriatcilerin ve takunyacilarin isidir mutlaka.Bunlar devede kesmemislerdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A330 ~ 11 yıl önce
Bilen varsa ön iniş takımının açılmadığı bilgisi nereden alındı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Iyi ~ 11 yıl önce
Iyi yapmislar, TK da Amsterdamda yapmaliydi, bence TK nin dusuneni veya sahibi yok, Yanliz dusunuyor gibi yapanlar var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sanalpilot ~ 11 yıl önce
:) logo kapansa ne olacak ki? "Yeni Lüx Thai" diye yola devam ederler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000