28 Temmuz 2009, Salı 07:23:48

Dev uçak tam not aldı

Avrupa Havacılık Savunma ve Uzay Şirketi (EADS) ilk kez büyük bir insansız askeri keşif uçağının denemelerini başarıyla tamamladı...
  • Ülkemizde yıılardır süren PKK terörünün maliyeti 100milyar$. Sınırlarımızı koruma altına almanın maliyeti 2,5milyar$ :) ŞEHİT KANI ÜZERİNDEN ÇIKAR SAĞLAYANLARI LANETLİYORUM!

Barracuda adı verilen 8 metre uzunluğundaki insansız hava aracı, Kanada'da yapılan deneme uçuşlarından tam not aldı.

Financial Times Deutschland'ın (FTD) bugünkü haberine göre, askeri keşif uçuşlarında kullanılmak üzere tasarlanan bu araç, prototip özelliği taşıyor. EADS, bu uçaktan elde ettiği sonuçlara göre, 2013 yılına kadar Avrupa ülkeleri için 28 metre uzunluğundaki Talarion isimli daha büyük başka bir insansız uçağı üretecek.

EADS, Barracuda isimli insansız hava aracının geliştirilmesi için 500 milyon Euro yatırım yaptı. İnsansız askeri hava araçlarında Amerika etkin, İsrail'in de sektörde önemli ağırlığı bulunuyor. EADS, son gelişmeyle birlikte sektörde önemli bir hamle yapmış oluyor.

NAKLİYE UÇAĞI PROJESİNİN KADERİ, YIL SONUNA KADAR BELLİ OLACAK

Bu arada EADS'in Fransa'nın tutumu nedeniyle zora giren A 400M nakliye uçağı projesinin kaderi ise yıl sonuna kadar netleşecek. EADS'e üye 7 ülke ile birlikte proje kapsamında 180 adet uçak üretilmesi planlanıyordu. Uçaklardan Türkiye de 10 adet alacaktı. Ancak, Fransa, proje alacağı uçak sayısını düşürdü. Bu durum da maliyetlerin yükselmesine neden oldu. Söz konusu projenin kaderi yıl sonuna kadar netleşecek. Üye ülkelerin bireysel olarak çekilmeleri veya projenin tamamen iptali de konuşuluyor.

SUUDİ ARABİSTAN'IN SINIRLARI "BBG EVİ GİBİ OLACAK

Öte yandan EADS, Suudi Arabistan'dan da yüklü miktarda ihale aldı. FTD'in aktardığına göre, EADS, dokuz bin kilometre uzunluğundaki Suudi Arabistan sınırını radar ve kameralarla donatacak ve sınırdın kuş uçurtulmaması için gerekli olan elektronik sistemleri kuracak. Ayrıca komando üsleri inşa edecek. Projenin amacı militanların komşu ülkelerden Arabistan'a sızmasını ve silah ya da uyuşturucu kaçakçılığını önlemek.

Yaklaşık 13 yıldır Suudi yetkililer ve EADS yönetimi arasında süren görüşmelerden sonra, iki taraf arasında anlaşmaya varıldı. EADS'in partner firması Al-Raşid'den edinilen bilgiye göre, bu güvenlik ihalesinin tutarı 2,3 milyar dolar.

İlk etapta Irak-Suudi Arabistan sınırında kurulacak sistemler, 5 yıl içinde ülkenin bütün sınırlarını BBG evine dönüştürecek.

Dev uçak tam not aldı

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Ülkemizde yıılardır süren PKK terörünün maliyeti 100milyar$. Sınırlarımızı koruma altına almanın maliyeti 2,5milyar$ :) ŞEHİT KANI ÜZERİNDEN ÇIKAR SAĞLAYANLARI LANETLİYORUM!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000