11 Aralık 2012, Salı 08:44:39

DEV UÇAK KİRALAMA ŞİRKETİ ILFC SATILDI!

Dünyanın en büyük uçak kiralama şirketlerinden olan International Lease Finance Corporation satıldı.
  • kimse yorum yapamamış :))

Uluslararası sigorta şirketi American International Group (AIG), dünyanın ikinci en büyüğü olan uçak finansal kiralama birimi International Lease Finance Corporation'ı (ILFC) Çinli firmalar tarafından oluşturulan bir konsorsiyuma sattı. Yaklaşık 5 milyar doları bulan satış miktarı, Bloomberg'e göre bugüne kadar Çinli firmaların ABD’li bir firma için ödediği en büyük rakam.

AIG, teklifin ilk önce ABD Yabancı Yatırımlar Komitesi tarafından onaylanması gerektiğini açıklarken bu anlaşma sayesinde Çinli firmaların yaklaşık 80 ülkede 200 havayolu şirketine ulaşacağı belirtildi. Çin, 180 uçak ile ILFC’nin en büyük pazarı durumunda.

Havacılık danışmanlık şirketi Ascend’in Asya başkanı Paul Sheridan, Çin’de faaliyette olan uçak sayısının yeterli olmadığını ve anlaşma sayesinde havayolu şirketlerinin daha çok uçak sahibi olabileceklerini belirtti.

Dünyanın en büyük uçak üreticileri Airbus ve Boeing, gelecek 20 yıl içinde toplam 4.5 trilyon dolarlık yolcu uçağı talebi olacağını tahmin ediyorlar. Bu talebin üçte ikisinin Asya-Pasifik bölgesinden geleceği belirtiliyor. 

DEV UÇAK KİRALAMA ŞİRKETİ ILFC SATILDI!

Yorumlar

hayret ~ 11 yıl önce
kimse yorum yapamamış :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000