28 Mayıs 2012, Pazartesi 11:02:35

DEV UÇAĞIN RÜZGARA KARŞI DİRENİŞİ

ABD’nin en büyük açık hava müzesi olarak bilinen Mojave çölünde saatteki hızı 70 mili aşan rüzgar park halindeki Boeing 747 tipi bir uçağı adeta kağıt gibi savurdu...
  • Bu göze hoş gelen yazıyı yazan arkadaşı kutlarım demekki burada güzel yazılar da yazılabiliyormuş. Tekrar kutlarım.
  • Ustalar yazmış gerçi, Flapların açık olması büyük etken gerçekten . Rüzgarı da tam karşıdan almış.. hepsi bir araya gelince bu ilginç görüntü çıkmış ortaya:)
  • Teknik olarak bütün arkadaşların yazdığı doğru ama bir uçak tutkunu için o metal yığını ruhu olan duygusu olan bir varlıktır. Otomobil tutkunları içinde benzer duygular vardır örneğin. O yüzden uçak çöplükleri, tutkunu için bir mezarlık hüznü verir. O yüzden burnunu kaldırışları büyük kuşun ihtiyarlamasına rağmen gökyüzüne olan özlemini gösterir gibi. Sanki bir fırsat daha verseler rüzgarı burnundan alıp kanatlarının ucunda tekrar gök yüzüne bıraksa. Üstünden ve altından geçen rüzgarlar la bir kez daha kutsansa. Duruşuyla uçuşuyla yine herkesi kendine hayran bıraksa....
  • Boeing 747 yapımını anlatan bir belgesel izledim bu sabah. Içak montajı yapilirken motorlari takmadan önce beton agirlik bagliyorlar.Yoksa ucak kuyruk sürtecek.Bu videoda dikkat ederseniz motor yok.Uçakta buyuk ihtimalle uçak çöplüğünde...
  • UCAGIN AGIRLIK MERKEZI AERODINAMIK MERKEZIN ONUNDE YER ALIR. BU DENGEYI SAGLAMAK ICIN MOTORLAR IN OLUSTURDUGU AGIRLIKLAR (MOMENT OLARAK) AERODIMIK MERKEZE GORE ONDE OLMAK ZORUNDADIR. (KANATTAN MOTORLU UCAKLARDA). ARKADASLAR MOTORLARI SOKMUSLER AMA UCAGI BURNUNDAN YERE BAGLAMAMISLAR. SONUC ONGORULMELIYDI.
  • Orası uçak mezarlığı. Uçak üzerinde bulunan çalışan parçaların tamamı sökülmüş(motorlar buna dahil) yakıt tankları tamamen boş. flaplar açık kalmış bu rüzgarda böyle olması gayet doğal.
  • sanıyorum bütün ağırlık yapan malzemeleri söküldüğü için ( motorlar, koltuklar..) sadece gövde ağırlığı söz konusu.
  • Siz buna ruzgarin gucu dersiniz ben ise queen in ruzgarla dansi derim. 747 Queen of sky...
  • ucagin kanadi neden oynamiyor? kamerada sarsinti hic yok, bu kadar siddetli ruzgar varsa etrafta neden hicbirsey ucusmuyor? ucagin motorlari nerede?
  • motoru olsa uçacak

Boş ağırlığı 173 ton olan Boeing 747-300 tipi uçak şiddetli rüzgarda yerinden oynadı. ABD’deki Mojave çölünde park halinde bulunan Southern Havayolları’na ait Boeing 747-300 tipi uçak, hızı saatte 70 milin üzerine çıkan rüzgar karşısında kağıt gibi savruldu.

Tonlarca ağırlığındaki uçağın burnu havaya kalktı, bulunduğu pozisyondan 45 derece kaydı.

İşte o anlar kameraya böyle yansıdı:

DEV UÇAĞIN RÜZGARA KARŞI DİRENİŞİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

hayal kuralım. ~ 12 yıl önce
Bu göze hoş gelen yazıyı yazan arkadaşı kutlarım demekki burada güzel yazılar da yazılabiliyormuş. Tekrar kutlarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Flaps ~ 12 yıl önce
Ustalar yazmış gerçi, Flapların açık olması büyük etken gerçekten . Rüzgarı da tam karşıdan almış.. hepsi bir araya gelince bu ilginç görüntü çıkmış ortaya:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayal Kuralım ~ 12 yıl önce
Teknik olarak bütün arkadaşların yazdığı doğru ama bir uçak tutkunu için o metal yığını ruhu olan duygusu olan bir varlıktır. Otomobil tutkunları içinde benzer duygular vardır örneğin. O yüzden uçak çöplükleri, tutkunu için bir mezarlık hüznü verir. O yüzden burnunu kaldırışları büyük kuşun ihtiyarlamasına rağmen gökyüzüne olan özlemini gösterir gibi. Sanki bir fırsat daha verseler rüzgarı burnundan alıp kanatlarının ucunda tekrar gök yüzüne bıraksa. Üstünden ve altından geçen rüzgarlar la bir kez daha kutsansa. Duruşuyla uçuşuyla yine herkesi kendine hayran bıraksa....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yasinaka ~ 12 yıl önce
Boeing 747 yapımını anlatan bir belgesel izledim bu sabah. Içak montajı yapilirken motorlari takmadan önce beton agirlik bagliyorlar.Yoksa ucak kuyruk sürtecek.Bu videoda dikkat ederseniz motor yok.Uçakta buyuk ihtimalle uçak çöplüğünde...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
UCAGIN AGIRLIK MERKEZI AERODINAMIK MERKEZIN ONUNDE YER ALIR. BU DENGEYI SAGLAMAK ICIN MOTORLAR IN OLUSTURDUGU AGIRLIKLAR (MOMENT OLARAK) AERODIMIK MERKEZE GORE ONDE OLMAK ZORUNDADIR. (KANATTAN MOTORLU UCAKLARDA). ARKADASLAR MOTORLARI SOKMUSLER AMA UCAGI BURNUNDAN YERE BAGLAMAMISLAR. SONUC ONGORULMELIYDI.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bugra ~ 12 yıl önce
Orası uçak mezarlığı. Uçak üzerinde bulunan çalışan parçaların tamamı sökülmüş(motorlar buna dahil) yakıt tankları tamamen boş. flaplar açık kalmış bu rüzgarda böyle olması gayet doğal.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
boş ~ 12 yıl önce
sanıyorum bütün ağırlık yapan malzemeleri söküldüğü için ( motorlar, koltuklar..) sadece gövde ağırlığı söz konusu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dans ~ 12 yıl önce
Siz buna ruzgarin gucu dersiniz ben ise queen in ruzgarla dansi derim. 747 Queen of sky...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
birkac soru ~ 12 yıl önce
ucagin kanadi neden oynamiyor? kamerada sarsinti hic yok, bu kadar siddetli ruzgar varsa etrafta neden hicbirsey ucusmuyor? ucagin motorlari nerede?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
takat ~ 12 yıl önce
motoru olsa uçacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000