15 Nisan 2014, Salı 11:13:08

DEV HAVAYOLUNU TWITTER ÜZERİNDEN TEHDİT ETTİ!

Hollanda'da, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan American Airlines'e tehdit içeren mesaj atan 14 yaşındaki kız çocuğu, polis tarafından gözaltına alındı.
  • Olayin içerigini yazmamisiniz ki. Kiz tehdit içerikli tweeti atmis sonra AA'den böyle mesaj alinca, saka oldugunu ve özur diledigini yazmisti. Olay bu. Tabi yanlis birsey boyle tweet atmak ve her havayolu gibi bu tür tehdit mesajlari mutlaka ciddiye almalari gerekiyor. Kiz sabah serbest birakilmis. Atilan tweet: pic.twitter.com/OnXGBVqY3K

 Twitter'dan American Airlines'e tehdit içeren mesaj atan 14 yaşındaki kız çocuğu, polis tarafından gözaltına alındı.

Rotterdam polisi, tehdit mesajından dolayı aranan kız çocuğunun kendiliğinden teslim olduğunu bildirdi. Kökeni açıklanmayan çocuk, mesajında, "Afganistanlı, El Kaide üyesi ve 14 yaşında" olduğunu belirterek 1 Haziran'da "büyük bir şey yapacağını" yazmıştı.

Mesajdan sonra harekete geçen havayolu şirketi, kızın bilgilerini FBI'ya ilettiklerini açıklamış, kız çocuğu da yazdıklarının şakadan ibaret olduğunu açıklamasına rağmen polis tarafından aranmaya başlanmıştı.

Hollanda'da ulusal polisin verilerine göre, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden günde yaklaşık 35 bin tehdit mesajı yazılıyor.

Tehdit mesajlarını ciddiye alan güvenlik birimleri bu nedenle geçen yıl Leiden kentinde orta dereceli okullar ile Haarlem'deki bir alışveriş merkezini bir süreliğine kapatmıştı.

DEV HAVAYOLUNU TWITTER ÜZERİNDEN TEHDİT ETTİ!

Yorumlar

x ~ 10 yıl önce
Olayin içerigini yazmamisiniz ki. Kiz tehdit içerikli tweeti atmis sonra AA'den böyle mesaj alinca, saka oldugunu ve özur diledigini yazmisti. Olay bu. Tabi yanlis birsey boyle tweet atmak ve her havayolu gibi bu tür tehdit mesajlari mutlaka ciddiye almalari gerekiyor. Kiz sabah serbest birakilmis. Atilan tweet: pic.twitter.com/OnXGBVqY3K

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000