07 Kasım 2017, Salı 13:40:00

Dev havayolu şirketi Borajet hisselerini satın alıyor

Türkiye’nin ilk ve tek bölgesel havayolu şirketi olarak kurulan Borajet’te hareketli günler yaşanıyor. Şirketin yabancı bir havayolu şirketine satılacağı kesinleşti.
  • pgs pazar payında bi dilim alır bu wizz air hemde sabihada. birde şöyle bir durum var adamlar sabihadan adanaya 2 macar bi salam sosis uçaçaklar :)
  • Kripto Ermeniler için Kars - Erevan seferleri nezaman?
  • Umarim kabini bu sefer düzgün insanladan seçerler. BRJ kabin çok kotu ve deneyimsizdi. Tabi gercekse bu olay. Ben hala ihtimal vermiyorum. Akil var mantik var.
  • wizz air ile 4-5 civarı uçuş gerçekleştirdim. 20-30 euroya budapeşte'ye ve oradan bazı şehirlere transfer yaptım. sayesinde 5 kez budapeşte'ye gittim. hatta bir ara wizzclub üyeliğim bile vardı. wizz air tr'ye geri gelirse bundan tk etkilenmez ama pgs mutlaka etkilenir.
  • Wızzz gelir tırısss gider
  • Wizz air'e karşı hep bir sempati duymuştum. Bir kere sabiha gökçen'den budapeşte uçuşu da yapmıştım. Benim de tam eğitmimin bittiği döneme denk geliyor. Hayırlısı güzel bir fırsat olabilir :)
  • Balon haber itibar etmeyin lütfen saçmalamayın arkadaşlar. WIZZ böle bir topa girer mi borajete gelene kadar onur ve atlas var.
  • Tazminatlar ne oldu acaba??? Tazminatlar ödenecekmi??? Tazminatlari kim ödeyecek??? Niye milleti bekletiyorsunuz???
  • Yahu yapmayin sakin. Borajetin ipiyle kuyuya inilmez. Pegasus a millet bayildi €30K type parasi Airbus için. Sakin borajete güvenip is degistireyim filan demeyin. Ortada kalirsiniz.... SBK yaptiysa vardir arkasinda bir film. Bosuna adam.ortalarda hayir sever diye gezinmiyo. Kirli isleri örtmenin en güzel yolu...
  • Başlıca şunu söylemek isterim ki yönetim değişirse gelecek personeller için en hayırlısı olur.Cunku şu an ki borajet yönetimi gerek kabin gerek kokpit vasıfsız. Güzel bir değişim olmuş. Başarılar dilerim.

Türkiye’nin ilk ve tek bölgesel havayolu şirketi olarak kurulan Borajet’te hareketli günler yaşanıyor. Şirketin yabancı bir havayolu şirketine satılacağı kesinleşti.

Türkiye’nin ilk ve tek bölgesel havayolu şirketi olarak 2010 yılından bu yana uçuş faaliyeti gösteren Borajet Havayolları, geçtiğimiz yılın son günlerinde ABD’de yaşamını sürdüren işadamı Yalçın Ayaslı tarafından SBK Holding’e satılmıştı.

Sezgin Baran Korkmaz’ın sahibi olduğu SBK Holding bünyesinde geçtiğimiz Nisan ayına kadar uçuşlarını sürdüren Borajet, daha sonra ani bir kararla yeniden yapılanma sürecine girildiği belirtilerek uçuşlarını durdurduğunu duyurmuştu.

24 Nisan 2017’den beri sadece biletli yolcularını Türk Hava Yolları ile yapılan anlaşma çerçevesinde uçuran havayolu şirketinin yeniden el değiştireceği konuşulmaya başlandı.

AirportHaber’in edindiği bilgiye göre, Borajet’e yabancı bir havayolu şirketi talip oldu.

Avrupa’nın önde gelen düşük maliyetli havayolu şirketlerinden WizzAir’ın Borajet yetkilileriyle yaptığı görüşmelerin olumlu sonuçlandığı ve şirketin yüzde 49'unun Macar havayolu şirketi tarafından devralınacağı öğrenildi.

UÇUŞLAR AIRBUSLARLA YAPILACAK

Airporthaber'in edindiği bilgiye göre; şirketin yönetimi WizzAir tarafından oluşturulacak. Ayrıca tüm ekip planlama ve işe alım süreçlerinin yine WizzAir tarafından yürütülecek.

Öte yandan hisse devir işlemlerinin ardından ilk etapta 5 adet Airbus A321 tipi uçağın Ocak 2018'de Borajet filosuna dahil edileceği  Haziran ayında da 5 uçağın daha filoya katılacağı bilgisine ulaşıldı. Birleşmenin ardından Borajet adıyla değil Wizz Air adıyla low-cost taşımacılık yapılacak. 

Şirketin hub olarak Sabiha Gökçen Havalimanı'nı kullanacağı ve buradn hem yurtiçi hem de yurtdışı uçuşlar gerçekleştireceği öğrenildi.

2003 yılında kuruluşu ilan edilen ve 2004 yılından bu yana uçuş faaliyetlerini sürdüren WizzAir ile yapılacak görüşmeler sonrası Borajet’in geleceğinin belli olacağı belirtiliyor.

28 MERKEZDEN YÜZLERCE NOKTAYA UÇUYOR

İlk uçuşunu 19 Mayıs 2004’te gerçekleştiren Wizz Air, bugün 28 farklı merkezden yüzlerce noktaya sefer düzenliyor.

Filosunda 86 adet uçak bulunan şirket, seferlerini Airbus A320 ve A321 tipi uçaklarla gerçekleştiriyor. Avrupa’nın en genç filolarından birine sahip olan Wizz Air uçaklarının ortalama yaşının yaklaşık 4 olduğu ifade ediliyor.

9 AYDA 21 MİLYONDAN FAZLA YOLCU TAŞIDI

25 Şubat 2015 yılında halka arz edilen şirketin hisseleri, Londra Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem görüyor.

Londra Borsası’nda WIZZ markası altında işlem gören şirketin 3 binden fazla çalışanı bulunuyor.

2017 yılının Ocak-Eylül verilerine göre 9 aylık dilimde ortalama yüzde 91,84 doluluk oranıyla uçuşlarını gerçekleştiren Wizz Air, bu süreçte toplam 21 milyon 201 bin 589 yolcuya hizmet verdi.

©AirportHaber.com ÖZEL

Dev havayolu şirketi Borajet hisselerini satın alıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (67)

atatürk ~ 6 yıl önce
pgs pazar payında bi dilim alır bu wizz air hemde sabihada. birde şöyle bir durum var adamlar sabihadan adanaya 2 macar bi salam sosis uçaçaklar :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Armenian Airlines ~ 6 yıl önce
Kripto Ermeniler için Kars - Erevan seferleri nezaman?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Wizzzzz ~ 6 yıl önce
Umarim kabini bu sefer düzgün insanladan seçerler. BRJ kabin çok kotu ve deneyimsizdi. Tabi gercekse bu olay. Ben hala ihtimal vermiyorum. Akil var mantik var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabinde kalite ~ 6 yıl önce
Temennilerinize katılıyorum. Wizzair bildiğiniz gibi bir Doğu Avrupa firmasıdır, beklentimiz Macar, Çek, Bulgar kabin memurlarının Türkiye'ye kalite, güler yüz ve estetik getirmesi.
wizz air fan ~ 6 yıl önce
wizz air ile 4-5 civarı uçuş gerçekleştirdim. 20-30 euroya budapeşte'ye ve oradan bazı şehirlere transfer yaptım. sayesinde 5 kez budapeşte'ye gittim. hatta bir ara wizzclub üyeliğim bile vardı. wizz air tr'ye geri gelirse bundan tk etkilenmez ama pgs mutlaka etkilenir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ocean ~ 6 yıl önce
Wızzz gelir tırısss gider

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Öğrenci Pilot ~ 6 yıl önce
Wizz air'e karşı hep bir sempati duymuştum. Bir kere sabiha gökçen'den budapeşte uçuşu da yapmıştım. Benim de tam eğitmimin bittiği döneme denk geliyor. Hayırlısı güzel bir fırsat olabilir :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BRJ ~ 6 yıl önce
Balon haber itibar etmeyin lütfen saçmalamayın arkadaşlar. WIZZ böle bir topa girer mi borajete gelene kadar onur ve atlas var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tazminatlar ~ 6 yıl önce
Tazminatlar ne oldu acaba??? Tazminatlar ödenecekmi??? Tazminatlari kim ödeyecek??? Niye milleti bekletiyorsunuz???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kuyu ~ 6 yıl önce
Yahu yapmayin sakin. Borajetin ipiyle kuyuya inilmez. Pegasus a millet bayildi €30K type parasi Airbus için. Sakin borajete güvenip is degistireyim filan demeyin. Ortada kalirsiniz.... SBK yaptiysa vardir arkasinda bir film. Bosuna adam.ortalarda hayir sever diye gezinmiyo. Kirli isleri örtmenin en güzel yolu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan volkan ~ 6 yıl önce
Başlıca şunu söylemek isterim ki yönetim değişirse gelecek personeller için en hayırlısı olur.Cunku şu an ki borajet yönetimi gerek kabin gerek kokpit vasıfsız. Güzel bir değişim olmuş. Başarılar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumcu ~ 6 yıl önce
Vasıfsız ne demek Kaptan Volkan?Azıcık söylediklerimize dikkat etsek..Şirket tarafından canı sıkılan bu kadar insan varken nasıl böyle bir yorumu yapabiliyorsunuz anlamış değilim?Şirketi madem bu kadar iyi biliyorsun ve madem sende Kaptansın kendinide bu vasıfsız diye adlandırdığın kokpit kısmına koydun mu? Yok ama sen kendini egon ile kim bilir nerelerde layık gördün??

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000