07 Ocak 2015, Çarşamba 08:20:47

DENİZLİ-AYDIN HAVALİMANI'NA 'BÖLGE' ELEŞTİRİSİ

Aydın Ticaret Odası (AYTO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, Denizlililerin Denizli ve Aydın ortak havaalanının Buharkent’e yapılması fikrini eleştirerek, "Buharkent’te yapılacak havaalanı Aydın’ın havaalanı değildir” dedi.
  • bugune kadar buharkent e deger vermeyen sayın ulken ne olduda bugun buharken sızın gozunuzde kıymete bındı buharkenttekı cocuklar ısraılden gelmedı burdakı cocuklarda aydının evladı...bırde sanayı yonunden bugun ıtıbarıyle DENIZLI aydın dan daha ıyı durumda bu olayı bıreysel olarak dusunemessınız bu bencıllıktır .EFEKENTLI
  • Bu havaalanı karları neye göre belirleniyor? Uçak biletlerindeki vergiler, yakıt harç ve vergileri bu uçuşlarda havaalanlarına yansıtılıyor mu? Bu havaalanları olmasa buralara ve buralardan yapılan uçuşlardan gelen vergi ve harçlarda olmayacaktı. Toplanan vergi ve harçlar da uçuş sayısına göre havaalanlarının karlılık hesabına yansıtılmalı.
  • En iyi Tavas a yakışıyor havaalanı aydın ada yakin hem.fizibilite olmadann afakikonusma hepsi saygilar.projeksiyon üretin by baskanlar
  • İzmir Adnan Menderes havalimanından Aydın 1 saat hemde ulaşım otoyoldan sağlanıyor. İstanbul'da gerek AHL gerekse Sabiha Gökçen'e insanların yarıdan fazlası gitmek için ortalama 1 saatten fazla zaman harcıyor, hemde sıkışık şehir içi trafiğinde. THY'nin İstanbul'dan İzmir'e günde toplam 23 uçuşu (AHL ve SAW), Pegasus'un 17 uçuşu (AHL ve SAW), Atlasjet'in 5 uçuşu (AHL), Onur Air'ın 4 (AHL) uçuşu, Borajet'in 7 uçuşu (SAW) var. Yani toplamda 56 uçuş var, hemde şu anda yani kışın ortasında. Evinizin önüne mi uçak insin istiyorsunuz. 1 saat yol gider 56 uçuştan birine biner İstanbul'a gidersiniz.
  • 50 küsür havaalanından sadece yedisi kar ediyor ve Çardak bunlar arasında değil. Günde dört sefer var zaten. Aydın ise İzmir'e çok yakın. İki bir çıkıp Denizli'ye yeni havaalanı, Aydın'a yeni havaalanı demeleri gerçekten çok gereksi. Üstelik Buharkent ve çevresindeki topraklar çok verimli tarım arazileri içeriyor. Ayrıca Çardak'a yakın demiryolu var. Alsınlar 3-5 vagon bir loko, her uçak iniş kalkışına uygun olarak şehire getirsin götürsün. Yoksa bu kafayla evin bahçesine havaalanı isteyecekler çıkacak.
  • Sayın Ticaret Odası Başkanı, istediğiniz yerden uçağa binip Adnan Menderes Havalimanında inin, sonrasında Aydın'a ulaşım 1 saat. Evinizin önüne havaalanı yaptırmaya çalışacağınıza Mendereten Aydına hızlı tren için uğraşın. Ama o olmaz di mi, siz ileride torunlarınıza anlatacağınız bir anınız olsun, bakın çocuklar bu havaalanını ben yaptırdım demek istiyorsunuz.
  • herkes havalimanı istiyor. istemek tamam da bu havalimanını işlevsel olarak dolduracak kapasitemiz var mı yok mu düşünen yok. Bu iş çok pahalı bir sektör. sadece Güvenlik ve İtfaiye için 150 den fazla adam lazım. Bu rakamın yıllık maliyetini düşünün. Bu neredeyse sabit bir maliyet ve satışa hiç etkisi yok. Tamamen negatif bir etki. Türkiyede 7-8 meydan hariç zaten hepsi zararda ve biz buna yenilerini ekliyoruz. Bunu yapacağımıza bölgesel havalimanlarından il ve ilçelere olan ulaşım ağını güçlendirelim yeter..
  • Havaalanı Aydın'a artık yakışır.
  • Sn Hakan Ülgen Aydın'ı sadece Aydın il merkezinden ibaret sanıyor galiba. Aydın Çıldır havaalanının fizibilitesini yapmış mı? Tek başına Aydın merkez ve çevresinin yolcu kapasitesini biliyor mu? Nazilli ve doğusu Denizli ile ortak olacak alana daha yakın olur ki Aydın il topraklarının en az 2/5'ine hitap eder. Ayrıca Çardak havaalanı için bilmeyenlere bir bilgi: bu alan geçmişte askeri bir havaalanıydı. Ayrıca Acıgöl'ün göl havzası düzlüğüne yapıldığından belkide en maliyetsiz havaalanı olmuştur. Buharkent civarı hem tarım arazisi dışı olması hem ilerideki otobanla Aydın'a da 30-40 dakika mesafede olması nedeniyle fevkalade iyi bir konumda olacaktır.
  • Aydinlilar zaten 1saat mesafedeki adnan menderes varken 1.30saatteki buharkente gitmez burasi denizlinin isine yarar

Aydın Ticaret Odası (AYTO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, Denizlililerin Denizli ve Aydın ortak havaalanının Buharkent’e yapılması fikrini eleştirerek, "Buharkent’te yapılacak havaalanı Aydın’ın havaalanı değildir” dedi.

Aydın kamuoyunun uzun yıllardır gündemde olan Çıldır Havaalanı'nın ulaşıma açılması tekrar gündeme geldi. AYTO Başkanı Hakan Ülken, Aydın'da bir toplantıda yaptığı konuşmada Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ve bazı sivil toplum örgütü temsilcilerinin bulunduğu bir toplantıdaki, 'Denizli ve Aydın arasına Buharken'te ortak bir havaalanı yapılsın' fikrini sert bir dille eleştirdi.

Turizmin olmazsa olmazının ulaşım olduğunu söyleyen Ülken, "Eğer ulaşım turistik noktalara rahat ve efektif değilse hiç bir anlamı yok. Dünyanın en iyi tarihi eserlerine aurasına sahip olabilirsiniz ama eğer oraya ulaşım rahat değilse, oraya insanlar ulaşabilmek için farklı çabalar içerisinde kalıyorlar ise hiçbir anlamı yoktur. Onları satamaz ve pazarlayamazsınız" dedi.

"ORTAK HAVAALANI ADI ALTINDA BUHARKENT'TE HAVAALANI İSTEMİYORUZ"

Denizli ve Aydın arasına Buharkent'te yapılacak bir havaalanının son derece yanlış olduğunu kaydeden Başkan Ülken, "Geçtiğimiz günlerde Denizli'de Denizli Sanayi Odası Başkanı ve oradaki birçok sivil toplum örgütünün kendi aralarındaki konuşmalarından basına yansıyan bazı beyanatları oldu. Denizli'deki Çardak Havaalanı'nı yanlış bir yatırım olarak değerlendirerek, havaalanına uçakların sisten dolayı inemediğini, Denizli'deki havaalanının oradan alınmasını istemişler. Aydın ve Afyon bölgesindeki Zafer Havaalanı gibi, Denizli ve Aydın arasına bir havaalanı yapılsın, iki ilin ortak havaalanı olsun yeri de Buharkent'te olsun diye düşünmüşler. Kimse kusura bakmasın Buharkent'te yapılan havaalanı Aydın'ın havaalanı değildir. Denizli kendine havaalanı yapmak istiyorsa, istediği yere havaalanını yapsın. Biz ortak havaalanı adı altında Buharkent'te havaalanı istemiyoruz" diye konuştu.

"AYDIN'IN ÇOCUKLARININ UÇAK GÖRMELERİNİ İSTİYORUZ"

Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan ve yıllardır kamuoyunun gündeminde ola Çıldır Havaalanı'nın aktif hale getirilmesini istediklerini belirten Ülken, "Iğdır'daki çocukların havaalanı görme haklarına saygılıyız, biz Aydın'ın çocuklarının da havaalanı görme hakkının ellerine verilmesini, onların da uçağı görmelerini istiyoruz. Eğer Denizli ve Aydın arasına ortak bir havaalanı yapılma fikri varsa, otobandan 45 dakika gibi kısa bir sürede İzmir Adnan Menderes Havaalanı'na ulaşma gibi bir havaalanının olduğu ortamda, Nazilli sınırlarını geçmeyecek bir ortak havaalanı yapılsın. Bununla birlikte Denizli ve Aydın arasında bir otoban hayata geçirilsin. Denizlililer 60-70 kilometre Çardak'a gideceklerine, 60-70 kilometre Aydın'a doğru gelsinler, ortada buluşalım" ifadelerini kullandı.
Denizli-Aydın-İzmir hızlı tren hattının da bir an önce ulaşıma açılmasını isteyen Ülken, "Bu projenin 2023 planına alındığını biliyoruz. Bu hattın 2023'te yapılması bizim için çok geç olacaktır. Bu hattın olabilecek en kısa sürede hayata geçirilmesi gerekmektedir" dedi.

DENİZLİ-AYDIN HAVALİMANI'NA 'BÖLGE' ELEŞTİRİSİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

pasa ~ 9 yıl önce
bugune kadar buharkent e deger vermeyen sayın ulken ne olduda bugun buharken sızın gozunuzde kıymete bındı buharkenttekı cocuklar ısraılden gelmedı burdakı cocuklarda aydının evladı...bırde sanayı yonunden bugun ıtıbarıyle DENIZLI aydın dan daha ıyı durumda bu olayı bıreysel olarak dusunemessınız bu bencıllıktır .EFEKENTLI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu havaalanı karları neye göre belirleniyor? Uçak biletlerindeki vergiler, yakıt harç ve vergileri bu uçuşlarda havaalanlarına yansıtılıyor mu? Bu havaalanları olmasa buralara ve buralardan yapılan uçuşlardan gelen vergi ve harçlarda olmayacaktı. Toplanan vergi ve harçlar da uçuş sayısına göre havaalanlarının karlılık hesabına yansıtılmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
En iyi Tavas a yakışıyor havaalanı aydın ada yakin hem.fizibilite olmadann afakikonusma hepsi saygilar.projeksiyon üretin by baskanlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
İzmir Adnan Menderes havalimanından Aydın 1 saat hemde ulaşım otoyoldan sağlanıyor. İstanbul'da gerek AHL gerekse Sabiha Gökçen'e insanların yarıdan fazlası gitmek için ortalama 1 saatten fazla zaman harcıyor, hemde sıkışık şehir içi trafiğinde. THY'nin İstanbul'dan İzmir'e günde toplam 23 uçuşu (AHL ve SAW), Pegasus'un 17 uçuşu (AHL ve SAW), Atlasjet'in 5 uçuşu (AHL), Onur Air'ın 4 (AHL) uçuşu, Borajet'in 7 uçuşu (SAW) var. Yani toplamda 56 uçuş var, hemde şu anda yani kışın ortasında. Evinizin önüne mi uçak insin istiyorsunuz. 1 saat yol gider 56 uçuştan birine biner İstanbul'a gidersiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
meka ~ 9 yıl önce
50 küsür havaalanından sadece yedisi kar ediyor ve Çardak bunlar arasında değil. Günde dört sefer var zaten. Aydın ise İzmir'e çok yakın. İki bir çıkıp Denizli'ye yeni havaalanı, Aydın'a yeni havaalanı demeleri gerçekten çok gereksi. Üstelik Buharkent ve çevresindeki topraklar çok verimli tarım arazileri içeriyor. Ayrıca Çardak'a yakın demiryolu var. Alsınlar 3-5 vagon bir loko, her uçak iniş kalkışına uygun olarak şehire getirsin götürsün. Yoksa bu kafayla evin bahçesine havaalanı isteyecekler çıkacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adnan Menderes ~ 9 yıl önce
Sayın Ticaret Odası Başkanı, istediğiniz yerden uçağa binip Adnan Menderes Havalimanında inin, sonrasında Aydın'a ulaşım 1 saat. Evinizin önüne havaalanı yaptırmaya çalışacağınıza Mendereten Aydına hızlı tren için uğraşın. Ama o olmaz di mi, siz ileride torunlarınıza anlatacağınız bir anınız olsun, bakın çocuklar bu havaalanını ben yaptırdım demek istiyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yanlış düşünce ~ 9 yıl önce
herkes havalimanı istiyor. istemek tamam da bu havalimanını işlevsel olarak dolduracak kapasitemiz var mı yok mu düşünen yok. Bu iş çok pahalı bir sektör. sadece Güvenlik ve İtfaiye için 150 den fazla adam lazım. Bu rakamın yıllık maliyetini düşünün. Bu neredeyse sabit bir maliyet ve satışa hiç etkisi yok. Tamamen negatif bir etki. Türkiyede 7-8 meydan hariç zaten hepsi zararda ve biz buna yenilerini ekliyoruz. Bunu yapacağımıza bölgesel havalimanlarından il ve ilçelere olan ulaşım ağını güçlendirelim yeter..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Havaalanı Aydın'a artık yakışır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Sn Hakan Ülgen Aydın'ı sadece Aydın il merkezinden ibaret sanıyor galiba. Aydın Çıldır havaalanının fizibilitesini yapmış mı? Tek başına Aydın merkez ve çevresinin yolcu kapasitesini biliyor mu? Nazilli ve doğusu Denizli ile ortak olacak alana daha yakın olur ki Aydın il topraklarının en az 2/5'ine hitap eder. Ayrıca Çardak havaalanı için bilmeyenlere bir bilgi: bu alan geçmişte askeri bir havaalanıydı. Ayrıca Acıgöl'ün göl havzası düzlüğüne yapıldığından belkide en maliyetsiz havaalanı olmuştur. Buharkent civarı hem tarım arazisi dışı olması hem ilerideki otobanla Aydın'a da 30-40 dakika mesafede olması nedeniyle fevkalade iyi bir konumda olacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
Aydinlilar zaten 1saat mesafedeki adnan menderes varken 1.30saatteki buharkente gitmez burasi denizlinin isine yarar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000