20 Ağustos 2008, Çarşamba 07:47:17

Deniz uçağı doğayı kurtarıyor

Kocaeli'de bulunan deniz uçağı ile orman yangını tespiti yapılıyor. Uçak sayesinde çıkan dört yangına anında müdahale edilerek büyümeden söndürüldü.
  • Böyle bir haberi duymak güzel bütün Büyük şehir belediyelerinin,sanayii kurluşların,ticaret odalarının,holdinglerin v.s orman yangını uçağı alımı için ormanlarımız için aynı duyarlılığı göstermesi lazım geldiğini düşünüyorum.Bu bir yerde amme hizmeti olarak kabul edilmel.Ancak orman yangını Pilotluğu da ayrı bir kol ,gerçekten iyi bir kurstan ve sonra bir fiil yangında tecrübeli pilotların yanında,kolunda operasyona katılmalı.Pilot orman yangınını söndürmede yüzde yüz etken durumda.Aksi takdirde iyi bir yaklaşımla sonuç getirecek atış yapamaz isen sönebilecek bir yangın büyür.Büyüyen yangınıda söndürmek için çok iyi bir yer ekibi gerekli.Bu yer ekibi Orman Bölge Müdürlüklerinde mevcut.Çok teşekkürler KOCAELİ Büyük Şehir Belediyesine ve sayın Başkanına.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin deniz kirliliğini önlemek amacıyla kiraladığı deniz uçağı, aşırı sıcaklar nedeniyle çıkan yangınların önlenmesinde de önemli katkılar sağlıyor. Hafta sonu gökyüzüne çıkan ekipler, denetimleri sırasında belirledikleri 4 farklı bölgedeki yangını itfaiye ekiplerine haber vererek olası bir felaketin önüne geçilmesine yardımcı oldu. Kıyıların güvenliği, denizlerin kirletilmemesi ve orman yangınlarının önüne geçilmesi gibi birçok işlevi bulunan deniz uçağı, kentte yaşamı daha güvenli kılıyor. Deniz uçağının denetimleri sayesinde denizi kirleten gemi ve fabrikalara bu yılın ilk 8 ayında toplam 1 milyon 150 YTL bin ceza kesildi.

Orman yangınlarına anında müdahale edilmesinde önemli rol üstlenen deniz uçağı, bu misyonunu en iyi şekilde yerine getiriyor. Türkiye'de birçok bölge ve ormanlık alan kavurucu sıcaklar nedeniyle cayır cayır yanarken, Kocaeli yangınların ihbar edilmesi konusunda oldukça avantajlı. Duyarlı vatandaşların katkılarıyla pek çok yangına büyümeden müdahale edilirken, belediyeye bağlı olarak görev yapan deniz uçağı da denetimler sırasında fark ettiği yangınları felakete yol açmadan itfaiyeye bildiriyor. Kentin üst kısımlarında özellikle de ormanlık arazilerde meydana gelen çok sayıda yangına, deniz uçağının ihbarları sayesinde kısa sürede müdahale edildi.

Dün ve bugün Halıdere ve Derince, Gebze, Hereke ve Değirmendere'de çıkan çalı ve orman yangınları, deniz uçağı sayesinde kısa sürede söndürüldü. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, orman yangınlarına erken müdahale için deniz uçağının büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Özellikle havaların iyice ısındığı bu günlerde deniz uçağının günde 5- 6 sefer havalanarak kontrol yaptığını belirten Başkan Karaosmanoğlu, bu sistemle Kocaeli'yi Gelibolu ve Antalya'da çıkan yangınların eşiğinden döndürdüklerini söyledi. Karaosmanoğlu, önümüzdeki günlerde de yangın söndürme uçağı alacaklarını sözlerine ekledi.

Deniz uçağı doğayı kurtarıyor

Yorumlar

UÇAN YÜREK ~ 16 yıl önce
Böyle bir haberi duymak güzel bütün Büyük şehir belediyelerinin,sanayii kurluşların,ticaret odalarının,holdinglerin v.s orman yangını uçağı alımı için ormanlarımız için aynı duyarlılığı göstermesi lazım geldiğini düşünüyorum.Bu bir yerde amme hizmeti olarak kabul edilmel.Ancak orman yangını Pilotluğu da ayrı bir kol ,gerçekten iyi bir kurstan ve sonra bir fiil yangında tecrübeli pilotların yanında,kolunda operasyona katılmalı.Pilot orman yangınını söndürmede yüzde yüz etken durumda.Aksi takdirde iyi bir yaklaşımla sonuç getirecek atış yapamaz isen sönebilecek bir yangın büyür.Büyüyen yangınıda söndürmek için çok iyi bir yer ekibi gerekli.Bu yer ekibi Orman Bölge Müdürlüklerinde mevcut.Çok teşekkürler KOCAELİ Büyük Şehir Belediyesine ve sayın Başkanına.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000