08 Nisan 2011, Cuma 10:21:47

DEMİRÖREN'İN UÇAĞI ALMEIDA'YA TAHSİS EDİLDİ

Demirören siyah beyazlı futbolcuya, Portekiz’in geçtiğimiz ay Arjantin’le geçen hafta da Finlandiya ve Şili ile oynadığı karşılaşmalara gitmesi için kendi uçağını tahsis etti.
  • pardon ilk defa gördümde hava mili nedir. kaç metredir. nm=1852m feet=30,48cm sm=1609m
  • yeter , yıldırım demirören yeeterr !!
Beşiktaş’ın devre arasında uzun uğraşlar sonucu transfer ettiği Hugo Almeida’nın sözleşmesinde ilginç maddeler olduğu ortaya çıktı. Almanya’nın Werder Bremen takımından alınan golcü, Portekiz Milli Takımı’nda oynadığı maçlara siyah beyazlı kulübün tahsis ettiği özel uçakla gidip geliyor. Ayrıca Fiyapı İnönü Stadı’nda oynanan her karşılaşmadan sonra da evine özel şoförlü minibüsle bırakılıyor.

Menajerleri istedi
Ara transfer döneminde, yıldız futbolcunun menajerleri Jorge Mendez ile Ahmet Bulut, İspanya ve İngiltere’den de teklifler aldıklarını ifade ederek bu transferi zora sokmak için sözleşmesine garip bir madde eklenmesini istedi. Menajerler, “Almeida’ya birçok takımdan teklif var. Eğer Türkiye’ye gelirse milli maçlara gidiş geliş için özel uçak tutulmasını istiyor” dedi.

Ancak siyah beyazlı kulübün başkanı Yıldırım Demirören ve futbol komitesi başkanı Serdal Adalı ise bu öneriyi hiç bekletmeden “Almeida istesin, özel uçak emrinde olur” diyerek kabul etti. Portekizli golcü de tercihini, kendisi için bu kadar fedakarlıkta bulunan Beşiktaş’tan yana kullandı.

İnönü’den eve servis
Bunun üzerine Almeida’nın da geçtiğimiz ay İsviçre’nin Cenevre kentinde oynanan Portekiz-Arjantin hazırlık karşılaşmasına başkan Demirören’in özel uçağı ile gidip gelmesi dikkat çekti. Hatta Portekizli yıldız, sözleşmesindeki maddeden yararlanarak geçen hafta Şili ve Finlandiya ile yapılan milli maçlara da yine Demirören’in özel uçağı ile gidip geldi.

Bu arada Almeida’nın İstanbul’daki her maç sonrasında kendisine tahsis edilen araç ile evine gitmesi de sözleşme maddeleri arasında yer aldı. Portekizli oyuncu, Beşiktaş’ın her karşılaşması sonrasında Fiyapı İnönü Stadı’ndan özel bir minibüs tarafından alınıp şoför ile evine bırakılıyor.

Portekiz’e bir yolculuğu 14 bin Euro tutuyor
Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören’in, milli maçlara gitmesi için Almeida’ya tahsis ettiği özel uçak bir Hawker 900 XP. Değerinin 12 ile 15 milyon dolar arasında olduğu ifade edilen özel uçak, İstanbul’dan Portekiz’in başkenti Lizbon’a yaklaşık 14 bin Euro maliyetle gidip gelebiliyor. Almeida’nın bindiği uçağın çok sayıda özelliği bulunuyor.

HAWKER 900XP'NİN ÖZELLİKLERİ ŞU ŞEKİLDE;
Değeri 12 ile 15 milyon dolar arasında.
Aylık gideri, yaklaşık 200 bin dolar.  
11 kişi kapasiteli.
500 hava mili hız yapabiliyor.
Aralıksız 2800 mil yol ve 6 saat aralıksız uçabiliyor.
DEMİRÖREN'İN UÇAĞI ALMEIDA'YA TAHSİS EDİLDİ

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
pardon ilk defa gördümde hava mili nedir. kaç metredir. nm=1852m feet=30,48cm sm=1609m

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yeter , yıldırım demirören yeeterr !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000