24 Ocak 2011, Pazartesi 13:07:28

DDK Yazıcıoğlu’nun ölümünü şüpheli buldu!

Cumhurbaşkanı Gül’ün talimatıyla harekete geçen Devlet Denetleme Kurulu BBP lideri Yazıcıoğlu’nun ölümünü şüpheli buldu
  • AKPnin referandum stratejisini bozabilecek tek objektif guctu ve bir helikopter kazasinda oldu.
  • Helikopter kime ait Medair e Medair kimin Ali Sabancının kaç kişi bu bilgiyi biliyor hemen hemen kimse doğan gazetelerini okursanız daha hiç birşey bilemezsiniz. niye yazmaz doğan bunu çünkü ali sabancı damadı..
  • Ergenekon diye dillerine hikaye dolayanlara tavsiyem , açsınlar Fransız tarihini okusunlar ; okusunlar ki Silivri Bastille hapishanesi gibi olmasın.
  • Begenmediğin CHP Bu ulkenin temel taşıdır. Mevcudiyetinin yegane temellerindendir. silivri sanıkarından bahsediyorsun (!) begenmediğin CHP, Sayın Başbakanının hapishanede cıkıp milletvekili olmasını da sağlayan partidir. Bunu da demokrasi adına yapmıştır. A benim idrak yeteneği olmayan ulema takipçisi kardeşim. Hangi kahve toplantısından besleniyorsan oralarda devam et sen.
  • Benim de evveli gün akvaryumdaki balığım öldü, ben ergenekondan şüpheleniyorum... şu "engiiiinnnn" bilgilerinle bana bir "misafir" oluverde aydınlat bu olayı noolur...
  • sen git hangi hastalıklı gazeteleri okuyorsan oradan beslen. bu platformuda hastalıklı fikirlerinle kirletme. Hizbullahcıları da ergenekoncular serbest bıraktı. :=)
  • cehaletin bu kadarına pes ... Rahmetli emniyet müdürünü öldüren hizbullahtı. ve onu da birileri serbest bıraktı. sana tez günde aydınlanma dilerim. olayları karıstırma...
  • Hani şu düşen BBP helikopteri(!)nden mi bahsediyoruz? Ama sahi, BBP dahil hiçbir siyasi partinin helikopteri yoktu, değil mi? Peki sahibi kimdi bu helikopterin? Eminim bu helikopterin sahibinin arabaları, dünyanın en şaibesiz insanlarıdır!
  • Senin ergenekoncu dediğin adamlar içeride suçlarını bilmeden 4 sendir 5 senedir olay olduğu zamanda bile yatıyorlardı.Ergenekon ergenekon olsa idi hapiste yatmazdı zaten.Esas gladyoyu ağa babası Ramazan Akyürek e sorun.
  • Siyasi olarak rahmetlinin ölümünden kim karlı çıkmıştır , yaşıyor olsa idi anayasa değişikliğine ne derdi?
Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK), BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve eski Cumhurbaşkanlarından Turgut Özal’ın vefatlarıyla ilgili soruşturmasından şok sonuç çıktı. DDK, Turgut Özal’ın ölümünün “doğal” olduğunu tespit ederken, helikopter kazası sonucunu hayatını kaybeden Yazıcıoğlu’nun ölümünü ise şüpheli buldu. Köşk, helikopter kazasıyla ilgili raporunun özetini bu hafta açıklamayı planlıyor.

ÖZAL İÇİN BELGE YOK, İDDİA VAR
Star'dan Hüseyin Özay'ın haberine göre; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün talimatı üzerine harekete geçen DDK, Turgut Özal ve Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümü ile ilgili soruşturma başlatmıştı. Yazıcıoğlu’nun ölümüyle ilgili yaklaşık bir yıl önce başlatılan soruşturma tamamlandı. Raporu da Gül’e sunuldu. Rapor, işleme konulması için diğer kamu kurumlarına da gönderildi. Özal’ın ölümüyle ilgili başlatılan soruşturma ise, rapor yazım aşamasında bulunuyor. Soruşturma kapsamında, Özal’ın yakın çevresinin ve doktorların ifadelerine başvuruldu. Soruşturmada, Özal’ın “zehirlendiğine” yönelik bir bilgi ve belgeye ulaşılamadı. Bu iddia, sadece tanıkların ifadelerinde yer aldı. Bu nedenle, DDK’da yapılan soruşturma sonucunda Özal’ın ölümünün “doğal” olduğu yönünde görüş birliğine varıldı.

YENİ BİLGİ VE BELGELERE ULAŞILDI
Gül, 2010 yılı başında Muhsin Yazıcıoğlu’nun da aralarında bulunduğu 6 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasının araştırılması talimatını vermişti. Söz konusu araştırma tamamlandı. Kazayı, uzmanlardan oluşan bir ekiple inceleyen DDK, Yazıcıoğlu’nun ölümünü şüpheli buldu. Kazanın ardından, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yapılan kaza yeri incelemelerinde kazanın, “hava koşullarından” ve “pilotaj hatasından” kaynaklandığı tespit edilmişti. Köşk ise, kazanın oluşu konusunda, “bilinenlerin dışında” yeni bilgi ve belgelere ulaştı. Köşk kaynakları, kazayla ile ilgili elde edilen yeni bilgi ve belgelerin, helikopterin düşüşü konusunda yeni soru işaretlerini de gündeme getirdiğini bildirdiler. Kaynaklar, raporda yer alan bilgilerle birlikte, kaza için yeniden soruşturma açılmasının gündeme gelebileceğini kaydettiler.

MECLİS DE ŞÜPHELİ BULMUŞTU
Öte yandan, Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazası için oluşturulan TBMM Araştırma Komisyonu da, kazayı şüpheli bulmuştu. Komisyonun hazırladığı raporda, kazanın olduğu yerin kazadan hemen sonra tespit edilmesine rağmen, olay yerinden 20 kilometre uzaklıktaki bir başka bölgenin 9 kez arandığı ifade edilmişti. Köşk’ün raporunda, kaza yerinin bulunamaması ile ilgili de ayrıntılı bilgilerin yer aldığı kaydedildi.

115 km uzakta bulundu
25 Mart 2009’da Kahramanmaraş mitinginden Yozgat-Yerköy mitingine katılmak için bindiği helikopter bilinmeyen bir sebepten dolayı düştü. Kazada Yazıcıoğlu’nun yanı sıra gazeteci İsmail Güneş, BBP Sivas il Başkanı Erhan Üstündağ, BBP Sivas il başkan yardımcısı Murat Çetinkaya ve pilot Kaya İstektepe hayatını kaybetti.

DDK'nın Muhsin Yazıcıoğlu raporu:

Devlet denetleme kurulu kazayla ilgilli raporunu tamamladı.

Raporda şu kararlar yer aldı:

- Hava şartları muhtemel bir kaza nedeni olarak değerlendirilebilir.

- Otopsi donanımsız bir hastanede yapıldı, arama faaliyeti aksadı.

- TİB'in bilgileri geç bildirildi,enkazın bulunması için kullanılmadı.

- Savcılık yeni muhtemel kaza nedenlerini araştırmalı.

- Ağır bir kamu hizmet kusuru ortaya çıkmıştır.

(HaberTürk)
DDK Yazıcıoğlu’nun ölümünü şüpheli buldu!

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 13 yıl önce
AKPnin referandum stratejisini bozabilecek tek objektif guctu ve bir helikopter kazasinda oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Helikopter kime ait Medair e Medair kimin Ali Sabancının kaç kişi bu bilgiyi biliyor hemen hemen kimse doğan gazetelerini okursanız daha hiç birşey bilemezsiniz. niye yazmaz doğan bunu çünkü ali sabancı damadı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ergenekon diye dillerine hikaye dolayanlara tavsiyem , açsınlar Fransız tarihini okusunlar ; okusunlar ki Silivri Bastille hapishanesi gibi olmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Begenmediğin CHP Bu ulkenin temel taşıdır. Mevcudiyetinin yegane temellerindendir. silivri sanıkarından bahsediyorsun (!) begenmediğin CHP, Sayın Başbakanının hapishanede cıkıp milletvekili olmasını da sağlayan partidir. Bunu da demokrasi adına yapmıştır. A benim idrak yeteneği olmayan ulema takipçisi kardeşim. Hangi kahve toplantısından besleniyorsan oralarda devam et sen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Benim de evveli gün akvaryumdaki balığım öldü, ben ergenekondan şüpheleniyorum... şu "engiiiinnnn" bilgilerinle bana bir "misafir" oluverde aydınlat bu olayı noolur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sen git hangi hastalıklı gazeteleri okuyorsan oradan beslen. bu platformuda hastalıklı fikirlerinle kirletme. Hizbullahcıları da ergenekoncular serbest bıraktı. :=)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
cehaletin bu kadarına pes ... Rahmetli emniyet müdürünü öldüren hizbullahtı. ve onu da birileri serbest bıraktı. sana tez günde aydınlanma dilerim. olayları karıstırma...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hani şu düşen BBP helikopteri(!)nden mi bahsediyoruz? Ama sahi, BBP dahil hiçbir siyasi partinin helikopteri yoktu, değil mi? Peki sahibi kimdi bu helikopterin? Eminim bu helikopterin sahibinin arabaları, dünyanın en şaibesiz insanlarıdır!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Senin ergenekoncu dediğin adamlar içeride suçlarını bilmeden 4 sendir 5 senedir olay olduğu zamanda bile yatıyorlardı.Ergenekon ergenekon olsa idi hapiste yatmazdı zaten.Esas gladyoyu ağa babası Ramazan Akyürek e sorun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Siyasi olarak rahmetlinin ölümünden kim karlı çıkmıştır , yaşıyor olsa idi anayasa değişikliğine ne derdi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000