23 Ocak 2019, Çarşamba 14:15:09

Daxing Havalimanı'nda tarihi anlar... İlk uçak havalandı

Çin’in başkenti Pekin’de inşası devam eden mega havalimanı Daxing’de test uçuşları başladı.
  • Muvazzaf mikser.Nadiren hamfendi.
  • leman siz camilerden rahatsızsınız kimliginizde hristiyanmı yazıyor
  • Capital çok modern ve iyi bir hava alanıydı yeri de çok iyiydi.ona rağmen yolları hep trafikten tıkanıyordu. Bu havaalanı hem daha uzak (en az 2 katı) hem de Beijing in gelişmemiş ve plansız Güney kesiminde dolayısı ile daha çok trafik yaratılacak.tren olacak ilaki ancak yetmeyecek.kuzey endüstrisi Güney’e kaymak zorunda kalacak.tianjin e yapsalar daha iyidi.sırf PVG nin ardından Beijing e de yapacaz projesi .tamamen chinese politik tarzı.başkent diye yapılan bir yatırım.capital kapanmaz ise hiçbir foreign havayolu buraya gitmez.
  • Her zamanki gibi yabanci sevgisi basladi.onu biz yapsaydik bizim yaptigimizida onlar yapsaydi yine ayni seyi soyleyecektiniz .ha bu araba turkceniz yok sanirim haberde diyorki ilk faz 45 milyon ikinci faz 70 milyon ihtiyac duyulmasi halinda 100 milyon bizim ki ilk faz 90 milyon ikinci faz 150 milyon ihtiyac duyulmasi halinde 200 milyon eger matematikte 45 90dan buyukse evet cinlilerinki ISTANBUL HAVALIMANIndan buyuk ANLAYANA....
  • Bu Havaalanı yüzölçümü bakımından ilk onda bile değil Yolcu sayısı da henüz belli değil neye göre dünyanın en büyüğü
  • YAZIN DA ÖĞRENELİM.ALT-ÜST METRO HATTI DA YAPILMIŞ MI.ULAŞIM NASIL SAĞLANIYORMUŞ.İGA YA ÖRNEK OLSUN...
  • Ne çok biliyorsunuz yaa , paraşütle evinemi bırakıcaklar, yapıldı bitti, hayırlısı olsun deyin bi şükür edin be
  • Muazzam ötesi oldukça modern bir tasarıma sahip. Bizim üçüncü havalimanı bunun yanında 90lardan kalmış gibi. Keşke bizim projeyi de Çinliler yapsaydı. En azından modern ve ZAMANINDA AÇILIŞ ile yeni bir meydana kavuşurduk.
  • Sanırım Çin le biz ikimiz de dünyanın en büyük havalimanını yapıyoruz
  • Şimdi gerçekten merak ediyorum yeni Havaalanı Dünyanın en büyüğü olmadığı halde neden ısrarla Dünyanın en büyüğü diyoruz keşke olsaydı amma değil

Çin’in başkenti Pekin’de inşası devam eden mega havalimanı Daxing’de test uçuşları başladı.

1 Ekim 2019 tarihinde resmen hizmete açılması planlanan Pekin Daxing Havalimanı, ilk fazı tamamlandığında yıllık 45 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak. Terminal binasının oturma alanı 313 bin metrekare olan Daxing Havalimanı'nın toplam kapalı alanı ise yaklaşık 700 bin metrekare olarak planlandı.

Terminalin açılış günü 45 milyon olacak yolcu kapasitesi, 2025 yılına gelindiğinde 72 milyona çıkartılacak. İhtiyaç duyulması halinde  ise yolcu kapasitesi 100 milyona kadar yükseltilebilecek.

9 milyar Sterlin'e mal olması planlanan havalimanında başlatılan test uçuşlarının 2 ay boyunca devam edeceği açıklanırken, ilk test uçuşunu 42 dakika sürdüğü bildirildi.

Bütün etapları tamamlandığında 7 pist ile 100 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak olan Daxing Havalimanı'nın dünyanın en yoğun havalimanlarından olması bekleniyor.























Daxing Havalimanı'nda tarihi anlar... İlk uçak havalandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

Lemaniye ~ 5 yıl önce
Muvazzaf mikser.Nadiren hamfendi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lemaniye 'ye ~ 5 yıl önce
Bingo... Tam isabet ;) Muvazzaf mikser lafi cuk oturdu. Ama hep diyorum yerli ve milli NASA calisanlari olmasa buralar Leman Dergisi tadinda olmazdi :))
ayt ~ 5 yıl önce
leman siz camilerden rahatsızsınız kimliginizde hristiyanmı yazıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ayt rumuzuna ~ 5 yıl önce
Camilerden rahatsız olan yok da diyanet açıklamasına göre dünyada en çok cami burada ancak cuma ve bayramlar dahil giden oranı nüfusun %10'unu bulmuyor. Giden yoksa yapmanın,onca masrafın,savurganlığın anlamı var mı? Ayrıca adamın kimliğinde hristiyan yazsa ne olacak sonuçta hayatın her anında her yerde onların icatlarını kullanıyoruz resmen onların turistine, parasına, icatlarına muhtacız yalan mı?
"ayt rumuzuna" ya ~ 5 yıl önce
Birinin birine muhtaç olması muhtaç olunana küfür,hakaret yetkisi vermez...Muhtacız diye onların pisliğine,sömürüsüne razı gelemeyiz...% 10 nasıl buldun muammma.Lakin öyleyse bile 8.200.000 lik cemaaat önemli rakam.
Cvp ~ 5 yıl önce
Sömürüye bilmem neye razı gelmiyorsan çöldeki bedevi gibi yaşarsın o zaman ama o da işinize gelmez. Müslümanlar, boyuna küfür ettikleri gayri müslümleri daha da zengin ederek icatlarını tonla para verip alıp, onlarla birbirine hava atan topluluk, kimse aksini söyleyemez. Yüzde 10'u da ben bulmadım araştırır öğrenirsin, en azından yakınındaki camiye git imama bir sor günde 5 vakitte kaç kişi geliyor diye. 80 milyonda 8.2 milyon camiye giden varsa ve bu senin için iyiyse de sorun yok.
Show ~ 5 yıl önce
Capital çok modern ve iyi bir hava alanıydı yeri de çok iyiydi.ona rağmen yolları hep trafikten tıkanıyordu. Bu havaalanı hem daha uzak (en az 2 katı) hem de Beijing in gelişmemiş ve plansız Güney kesiminde dolayısı ile daha çok trafik yaratılacak.tren olacak ilaki ancak yetmeyecek.kuzey endüstrisi Güney’e kaymak zorunda kalacak.tianjin e yapsalar daha iyidi.sırf PVG nin ardından Beijing e de yapacaz projesi .tamamen chinese politik tarzı.başkent diye yapılan bir yatırım.capital kapanmaz ise hiçbir foreign havayolu buraya gitmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurbetci ~ 5 yıl önce
Her zamanki gibi yabanci sevgisi basladi.onu biz yapsaydik bizim yaptigimizida onlar yapsaydi yine ayni seyi soyleyecektiniz .ha bu araba turkceniz yok sanirim haberde diyorki ilk faz 45 milyon ikinci faz 70 milyon ihtiyac duyulmasi halinda 100 milyon bizim ki ilk faz 90 milyon ikinci faz 150 milyon ihtiyac duyulmasi halinde 200 milyon eger matematikte 45 90dan buyukse evet cinlilerinki ISTANBUL HAVALIMANIndan buyuk ANLAYANA....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşte ~ 5 yıl önce
Bu Havaalanı yüzölçümü bakımından ilk onda bile değil Yolcu sayısı da henüz belli değil neye göre dünyanın en büyüğü

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÇLŞ ~ 5 yıl önce
YAZIN DA ÖĞRENELİM.ALT-ÜST METRO HATTI DA YAPILMIŞ MI.ULAŞIM NASIL SAĞLANIYORMUŞ.İGA YA ÖRNEK OLSUN...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vvv ~ 5 yıl önce
Ne çok biliyorsunuz yaa , paraşütle evinemi bırakıcaklar, yapıldı bitti, hayırlısı olsun deyin bi şükür edin be

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum ~ 5 yıl önce
Muazzam ötesi oldukça modern bir tasarıma sahip. Bizim üçüncü havalimanı bunun yanında 90lardan kalmış gibi. Keşke bizim projeyi de Çinliler yapsaydı. En azından modern ve ZAMANINDA AÇILIŞ ile yeni bir meydana kavuşurduk.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aynen ~ 5 yıl önce
Aynen bizim havaalani ayni cami ye benziyor
Derdiniz belli ~ 5 yıl önce
Nasıl bir aşağılık kompleksli bir sürü var bu mecrada? Ne zaman bir haber çıksa aşağılama yarışı başlıyor. Yahu bildiğin bir is jeti verilen videonun %95ini kapsıyor. Dandik bir hangarın içinde. Sadece tepeden bir terminal çatı görüntüsü. Nereden gördüm mükemmel terminal vs de methiye düzüyorsun. Yuh demek kafi gelmiyor. Dahasını yazsak editör izin vermiyor. Allah mustehakınızı versin...
Rz ~ 5 yıl önce
Sanırım Çin le biz ikimiz de dünyanın en büyük havalimanını yapıyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şimdi siz ~ 5 yıl önce
Bu yorumu yapan siz haberin içeriğini okudunux mu adamlar tüm fazları açınca ancak bizim havalinanının ilk fazı yolcu kapasitesine sahip oluyor
ISL ~ 5 yıl önce
Simdi dunyanin en buyuk havalimanida neye gore terminal buyuklugu mu, alan buyuklugu mu, pist sayisi mi, kapasite mi tartisilir Alan buyuklugu olarak: Suudi Arabistan Kapasite: Turkiye(Tum fazlar 2028de tamamlaninca)
Terminal ~ 5 yıl önce
Nedense icini pek begenemedim ama guzel, dis cephe kesinlikle mukemmel
Alan ~ 5 yıl önce
Şimdi gerçekten merak ediyorum yeni Havaalanı Dünyanın en büyüğü olmadığı halde neden ısrarla Dünyanın en büyüğü diyoruz keşke olsaydı amma değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Düzeltme ~ 5 yıl önce
Yeni Havaliman'na Dünyada Tek çatı altındaki en büyük havalimanı terminali deniyor aslında. İlk fazı Daxing 45 milyon yolcu olup yeni havalimanında 90 milyon yolcu. Bu sebeple karıştırılıyor olabilir
kamil ~ 5 yıl önce
kompex
Airman ~ 5 yıl önce
ATL Hartsfield 104 milyon yolculuk kapasitesi ile (o da bugunku kapasite) hala dunyanin en buyugu.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000