10 Ekim 2012, Çarşamba 22:42:21

DAVUTOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

Yunanistan'da bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Türkiye'nin Suriye yolcu uçağını Ankara'ya indirmesiyle ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:
  • amerika taşıyabilir çünkü müttefiksin amerika ile. ama rusya müttefiğimiz değil.ayrıca toprağımıza düşen bomba nların uçağımızı düşüren denizaltıda onların...seri numaraları olan teröristlerdeki kalaşnikoflarda onların gördüğün gibi amerikan rüyası değil yani tek suçlu herzaman rusya...ayrıca chicago antlaşması var kurallar gereği indirebiliriz hakkımız var...boğazlarıda kapayabiliriz ayrıca...onları tuttuğunuz kadar b irazda kendi ülkenizi tutun bence...abesle iştigal yorum yapmışsınız...adam nükleer yükleseydi? üstümüzden geçerken kaza süsü verip o nükleer üzerimize dökülseydi ne olacaktı? bunları hiç düşünüyormusun? ben düşünebiliyorum ama fark burada zaten.
  • t.c. ve askeri kuvvetimiz ve diğer ilgili birimler görevlerini en iyi şekilde yapmışlardır.. askeri amaçlı malzeme taşıdığı şüphesi ve istihbahratı gelmiştir bunun üzerine uçak indirilerek arama yapılmıştır sonucunda cargosunda askeri malzeme tespiti yapılmıştır rusyadan yüklenmiştir. uçak ve yolcuların gerekli kontrolleri yapıldıktan sonra suriyeye doğru uçak hareket edecektir..
  • Bisi cikmazsa al basina rezaleti... Cikarsa amenna. Hakkaten ya boyle hava sahamizda tasidigi yuku bildirmeyen her ucagi indiriyoruzda neden cia in ucaklarini indirmedik yillarca? Haberlere cikmadimi sabihaya corluya bile inip yakit aldiklari? Tutuklu tasidikar muhimmat tasidilar yillarca gikimiz cikmadiydi...
  • askeri haberlesme cihazi cikmis hepsi bu. Simdi ne yapacagiz bakalim. Hayirlisi. Iki gun sonra haa o cihazlar askeri degildi "sehven" oyle gorduk deriz. Amma donek bir devlet anlayisimiz var yaa...

Yunanistan'da bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Türkiye'nin Suriye yolcu uçağını Ankara'ya indirmesiyle ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

"Sivil uçakların taşıdıkları kargoyla ilgili bildirim yapmaları gerekir. Bu uçakla ilgili kargosunda sivil havacılık kurallarına uygun olmayan bazı yük olduğu bilgisi geldi. Biz de incelenmesi için indirilmesine karar verdik.

Bildirim yapılmadan uçması sivil havacılık kurallarının ihlalidir. Sayın Başbakanımız da bilgilendirildi. Şu an inceleme sürüyor. Her an bir gerekçeyle böyle bir rejime yönelik silah akışını kontrol etme konusunda kararlıyız.

Uçakta 30 civarında yolcu bulunuyor.

Yolculara yemek ikramı da veriyoruz. İsterlerse salonlarımızda ağırlanabileceklerini de belirttik.

Uçakla ilgili istihbaratın kaynağı gizlidir.

Silah çıkarsa uluslararası hukukun gerektirdiği işlemler yapılır.

Suriye uçaklarının sivil uçuşlarına Türk hava sahası halen açık.

Bu kriz Türkiye-Rusya ilişkilerini etkileyecek boyutta değil."

DAVUTOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

Yorumlar

İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
amerika taşıyabilir çünkü müttefiksin amerika ile. ama rusya müttefiğimiz değil.ayrıca toprağımıza düşen bomba nların uçağımızı düşüren denizaltıda onların...seri numaraları olan teröristlerdeki kalaşnikoflarda onların gördüğün gibi amerikan rüyası değil yani tek suçlu herzaman rusya...ayrıca chicago antlaşması var kurallar gereği indirebiliriz hakkımız var...boğazlarıda kapayabiliriz ayrıca...onları tuttuğunuz kadar b irazda kendi ülkenizi tutun bence...abesle iştigal yorum yapmışsınız...adam nükleer yükleseydi? üstümüzden geçerken kaza süsü verip o nükleer üzerimize dökülseydi ne olacaktı? bunları hiç düşünüyormusun? ben düşünebiliyorum ama fark burada zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaro 2 ~ 12 yıl önce
t.c. ve askeri kuvvetimiz ve diğer ilgili birimler görevlerini en iyi şekilde yapmışlardır.. askeri amaçlı malzeme taşıdığı şüphesi ve istihbahratı gelmiştir bunun üzerine uçak indirilerek arama yapılmıştır sonucunda cargosunda askeri malzeme tespiti yapılmıştır rusyadan yüklenmiştir. uçak ve yolcuların gerekli kontrolleri yapıldıktan sonra suriyeye doğru uçak hareket edecektir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Bisi cikmazsa al basina rezaleti... Cikarsa amenna. Hakkaten ya boyle hava sahamizda tasidigi yuku bildirmeyen her ucagi indiriyoruzda neden cia in ucaklarini indirmedik yillarca? Haberlere cikmadimi sabihaya corluya bile inip yakit aldiklari? Tutuklu tasidikar muhimmat tasidilar yillarca gikimiz cikmadiydi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haberlesme cihazi cikmis ~ 12 yıl önce
askeri haberlesme cihazi cikmis hepsi bu. Simdi ne yapacagiz bakalim. Hayirlisi. Iki gun sonra haa o cihazlar askeri degildi "sehven" oyle gorduk deriz. Amma donek bir devlet anlayisimiz var yaa...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000