11 Nisan 2017, Salı 09:39:27

Davut uçuş okulunun en anlamlı uçuşu

Davut Uçuş Okulu, eğitimlerde kullanmak üzere Tecnam tipi fabrika çıkışlı uçağını teslim aldı. İtalya’dan Türkiye’ye getirilen uçağın o uçuşu, geçen hafta hayatını kaybeden okulun Genel Müdürü Sevim Gümüş adıyla gerçekleştirildi.
  • Çok güzel bir uçak.
  • allah mekanini cennet eylesin geride biraktigi sevenlerine sabir versin...pilot adayi arkadaslara da her daim emniyetli ucuslar dileriz...
  • Sevim ablamız anısına ne yapılsa az olur. Gidişiyle bizi derinden yaraladı. Her zaman o güzel gülüşün hafızamızda olacak sevim abla nurlar içinde uyu...
  • Dunyanın her yerine çatır çatır satan uçak. Tecnam 2010 ve 2012 modellerini inceleyiniz. Kanadı metal govdesi composit harika bir uçak. 2010 modeli kesinlikle Cesna yı silip süpürecek. Alımı da işletmeside maliyeti çok düşük ve ucuz uçuş eğitiminin onunu aciyor. Ayrica diamond gibi yogurt kabı gibi sadece composit değl.
  • Tecili TC SVM olsun
  • tecnam az yakan sadece okul sahibinin işine yarayan plastik bir hava aracı. Uçak değil bence shgm hafif hava aracı sınıfına almalı bu modeli. Motorlu planörde ipad ile uçmak daha verimli o derece. Cessna mercedes ise bu ancak fiat albea olur.
  • Başta Merhûme Sevim hanım olmak üzere havacılığa gönül veren tüm öğrenci pilot arkadaşlarıma hayırlı, uğurlu olsun nice emniyetli uçuşlar yapmak dileğiyle...
  • Tecnam bu uçakları BİM için özel olarak üretiyor. Göstergeleri a4 kağıttan en son kalite. Pencereler kırılmaz plastikten kurşun geçirmiyor.
  • Mekanı Cennet olsun İnşallah
  • Tecrubeli Ferry Pilotu Oben Kardeşime ve Taşkın Kardeşime ( İtalya-Türkiye) bacağını Tecnam (Sevim Gümüş ) adlı Uçağıyla emniyetli olarak geçip Adanaya getirdikleri için çok teşekkür ederiz ! Ayrıca öğrencilerde artık Uçuş eğitimlerinde yeni olan uçakları (kaza-kırım) Riskine karşın tercih etmektedirler. Adana Merkezli Davut Uçuş Okuluna nice yıllar Kazasız ve Belasız Emniyetli uçuşlar dilerim...

Davut Uçuş Okulu, eğitimlerde kullanmak üzere Tecnam tipi fabrika çıkışlı uçağını teslim aldı. İtalya’dan Türkiye’ye getirilen uçağın o uçuşu, geçen hafta hayatını kaybeden okulun Genel Müdürü Sevim Gümüş  adıyla gerçekleştirildi.

Davut Uçuş Okulu’nun İtalyan Tecnam şirketinden sipariş ettiği P2008JC model uçak üç gün süren uçuşun ardından okula teslim edildi. Pilotlar Oben Oğultarhan ve Taşkın Büyükyurtsever’in İtalya’nın Capua kentinde bulunan Tecnam fabrikasından teslim aldığı TC-SLI kuyruk tescilli uçak, 7 Nisan günü yola çıktı. Vezüv yanardağı ve Pompei kalıntıları üzerinden geçtikten sonra Yunanistan rotasını izleyen uçak Bodrum’a indikten sonra son bacak için havalandı ve  Adana’ya ulaştı.

Uçuş okullarının PPL ve temel CPL eğitiminde tercih ettiği fabrika çıkışlı uçağın teslimat uçuşunun özel bir anlamı da vardı. Geçen hafta ani şekilde hayatını kaybeden Davut Uçuş Okulu Genel Müdürü Sevim Gümüş’ün anısına uçuşa, “ Sevim Gümüş uçuşu” adı verildi.  Bugüne kadar yurtdışından sayısız uçağı alarak Türkiye’ye teslim uçuşunu yapan deneyimli  pilot Oben Oğultarhan, “ Sevim Gümüş bu uçağı dört gözle bekliyordu ancak uçağın hangara girişine tanık olamadı. Biz de bu uçuşu ona ithafen gerçekleştirdik” dedi.

Davut uçuş okulunun en anlamlı uçuşu

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Volvo ~ 7 yıl önce
Çok güzel bir uçak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kenny ~ 7 yıl önce
allah mekanini cennet eylesin geride biraktigi sevenlerine sabir versin...pilot adayi arkadaslara da her daim emniyetli ucuslar dileriz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne olsa az ~ 7 yıl önce
Sevim ablamız anısına ne yapılsa az olur. Gidişiyle bizi derinden yaraladı. Her zaman o güzel gülüşün hafızamızda olacak sevim abla nurlar içinde uyu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sevcan ~ 4 yıl önce
Mayil teyzeye ulasma imkanımız varmıdır acaba :(
Tecnam ~ 7 yıl önce
Dunyanın her yerine çatır çatır satan uçak. Tecnam 2010 ve 2012 modellerini inceleyiniz. Kanadı metal govdesi composit harika bir uçak. 2010 modeli kesinlikle Cesna yı silip süpürecek. Alımı da işletmeside maliyeti çok düşük ve ucuz uçuş eğitiminin onunu aciyor. Ayrica diamond gibi yogurt kabı gibi sadece composit değl.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tecil ~ 7 yıl önce
Tecili TC SVM olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tecnam ~ 7 yıl önce
tecnam az yakan sadece okul sahibinin işine yarayan plastik bir hava aracı. Uçak değil bence shgm hafif hava aracı sınıfına almalı bu modeli. Motorlu planörde ipad ile uçmak daha verimli o derece. Cessna mercedes ise bu ancak fiat albea olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Student Pilot (Davut FTO) ~ 7 yıl önce
Başta Merhûme Sevim hanım olmak üzere havacılığa gönül veren tüm öğrenci pilot arkadaşlarıma hayırlı, uğurlu olsun nice emniyetli uçuşlar yapmak dileğiyle...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TC-ERL ~ 7 yıl önce
Tecnam bu uçakları BİM için özel olarak üretiyor. Göstergeleri a4 kağıttan en son kalite. Pencereler kırılmaz plastikten kurşun geçirmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Usta ~ 7 yıl önce
Çok saatin var galiba o uçakta. Biz niye göremedik o a4 kağıtları ?
TC-ERL ~ 7 yıl önce
30 yoktur ama 29 saatim vardır. Polarize Güneş gözlüğüyle bakınca görülmüyor o kadar kaliteli uçak gözlüğü çıkarda bak, hele uçaktaki o Garmin yüklenmiş Piranha tabletler 15 derece sıcaklığa bile dayanıyor!
TC-ERL ~ 7 yıl önce
30 yoktur ama 29 saat uçuşum vardır, Yunan adalarına bu uçakla gittik. Polarize gözlükle bakarsan göremezsin o kadar kaliteli göstergeler. hele Garmin yüklü Piranha tabletler varki uçakta 20 derece sıcaklığa dayanıklı en son teknoloji. (Not:21 derecede de çalışıyor ama kapanıp açılıyor)
Tebrikler ~ 7 yıl önce
Yalnız kaptanı tebrik ediyorum çok nizami çıkmış pistten.
Allah Rahmet eylesin ~ 7 yıl önce
Mekanı Cennet olsun İnşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Viziter ~ 7 yıl önce
Tecrubeli Ferry Pilotu Oben Kardeşime ve Taşkın Kardeşime ( İtalya-Türkiye) bacağını Tecnam (Sevim Gümüş ) adlı Uçağıyla emniyetli olarak geçip Adanaya getirdikleri için çok teşekkür ederiz ! Ayrıca öğrencilerde artık Uçuş eğitimlerinde yeni olan uçakları (kaza-kırım) Riskine karşın tercih etmektedirler. Adana Merkezli Davut Uçuş Okuluna nice yıllar Kazasız ve Belasız Emniyetli uçuşlar dilerim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000