24 Ocak 2015, Cumartesi 14:30:18

DAVOS ZİRVESİNE 1700 ÖZEL UÇAK 2500 HELİKOPTER!

Dünya liderlerinin ve iş dünyasının üst düzey temsilcilerinin bir araya geldiği Davos’a ulaşmak için Zürih Havalimanı’na sadece VIP isimleri taşıyacak 2500 helikopter geldi.
  • Bu dunya fakirlerin. Dunyasi degil. Insallah. Obur dunya bizim olacak
  • Uçakların modellerini de söyleseydiniz:)
  • Hepsi hava atmak için özel jetleriyle geliyor. Ben ZÜRİCH de daha bu kadar Özel uçak görmedim. Zenginlik bunu yaptırıyor. Maalesef fakir her zaman fakir.
  • Teleport falan demişken aklıma geldi telekonferans yapsınlar xD. Tekonoloji gelişmiş diyorlar ben bilmem.
  • napsın adamlar buharlaşarak teleport mu olsun arkadaş.
  • şaşırtıcı değil insanlar ikiyüzlülüğünü göstermekte uzmandır farkında olmadan hemde mesela yeni f1 araçları v6 ve berbat sesleri var daha yavaşlar böyle büyük bir show da ortalığa çevreciyiz mesajı vermek için altı boş izleyici hayal kırıklığına uğratan adımlar atıyorlar arka plana baktığınızda bu kararı alanların v8 v12 super arabalardan g550 ler g650 ler 30 40 metrelik özel yatlar dan inmediklerini görürsünüz davos daki bu kadar vıp dünya yararına iyi karar alma ihtimali var mı sizce kendi torunlarının yuvalarını kazıyor insanlar haberleri yok
  • Zurich havayollarinin değil zurih havaalaninin kapasitesi yetmediği için askeri uslere özel uçajlarin inişine izin verildi..
  • 1700 uçak !!! toplasan o ucaklar 5 kişilik heyet ya taşır ya taşımaz.. sonra da iklim değişikliği he??

Dünya liderlerinin ve iş dünyasının üst düzey temsilcilerinin bir araya geldiği Davos’a ulaşmak için Zürih Havalimanı’na sadece VIP isimleri taşıyacak 2500 helikopter geldi.

Zirve boyunca 1700 özel uçağın da Davos Zirvesi için İsviçre’ye iniş yaptığı tahmin ediliyor.

Hatta Zürih Havalimanı'nın kapasitesi yetmediği için İsviçre ordusu askeri hava üslerini de bu uçaklara açtı.

1700 uçağı kullanan katılımcı sayısıysa 2500’le sınırlı kaldı.

Dünya liderleri ve iş adamlarının iklim değişikliğini tartışmak için, iklime zarar veren, küresel ısınmaya etki eden ve karbon salınımı meydana getiren özel uçakların yoğun olarak kullanılması eleştirilerin odağındaydı.

UÇAKLARIN İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE ETKİSİ

Uçakların iklim değişikliğine etkisi yüzde 3 ila 5 arasında. Bu oranın önümüzdeki 20 yıl içinde yüzde 15'e ulaşacağı ileri sürülüyor.
Bugün dünyada 17 bini aşkın yolcu uçağı yılda 4.2 milyar yolcuyu dünyanın dört bir yanına taşıyor. Yine dünya genelinde 200 aktif havayolu şirketi bulunuyor.

Uçak bileti fiyatlarının giderek düşmesi ve kişi başına gelirin artması, hava ulaşımında hızlı bir büyümenin önünü açıyor. Ancak bu büyüme beraberinde farklı bir sorunu da gündeme getiriyor.

Yakıt olarak petrol ürünlerini kullanan uçaklar, küresel ısınmaya sebep veren etkenlerden biri olarak sorgulanmaya başlandı.

Özel uçaklar bir saatte bir aracın yıllık yaktığı benzinden daha çok benzin sarf ediyor.

Bilim insanları, hava ulaşımının yüksek karbon emisyon oranları nedeniyle iklim değişikliğini etkilediğini belirtiyor. Ayrıca, yüksek irtifada atmosfere karışan gazların yeryüzündekilere göre dört kat daha etkili olduğu ifade ediliyor.

Uçak yakıtının bir litresinin yanmasıyla 3.16 litre karbondioksit gazı, 1.25 litre su buharı ortaya çıkıyor. (Hürriyet)

DAVOS ZİRVESİNE 1700 ÖZEL UÇAK 2500 HELİKOPTER!

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu dunya fakirlerin. Dunyasi degil. Insallah. Obur dunya bizim olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kral ~ 9 yıl önce
Uçakların modellerini de söyleseydiniz:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Hepsi hava atmak için özel jetleriyle geliyor. Ben ZÜRİCH de daha bu kadar Özel uçak görmedim. Zenginlik bunu yaptırıyor. Maalesef fakir her zaman fakir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hoşgörü Elçisi ~ 9 yıl önce
Teleport falan demişken aklıma geldi telekonferans yapsınlar xD. Tekonoloji gelişmiş diyorlar ben bilmem.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
napsın adamlar buharlaşarak teleport mu olsun arkadaş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tk ~ 9 yıl önce
şaşırtıcı değil insanlar ikiyüzlülüğünü göstermekte uzmandır farkında olmadan hemde mesela yeni f1 araçları v6 ve berbat sesleri var daha yavaşlar böyle büyük bir show da ortalığa çevreciyiz mesajı vermek için altı boş izleyici hayal kırıklığına uğratan adımlar atıyorlar arka plana baktığınızda bu kararı alanların v8 v12 super arabalardan g550 ler g650 ler 30 40 metrelik özel yatlar dan inmediklerini görürsünüz davos daki bu kadar vıp dünya yararına iyi karar alma ihtimali var mı sizce kendi torunlarının yuvalarını kazıyor insanlar haberleri yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Zurich havayollarinin değil zurih havaalaninin kapasitesi yetmediği için askeri uslere özel uçajlarin inişine izin verildi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vay be ~ 9 yıl önce
1700 uçak !!! toplasan o ucaklar 5 kişilik heyet ya taşır ya taşımaz.. sonra da iklim değişikliği he??

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000