06 Şubat 2017, Pazartesi 12:45:16

Darbeci pilot ile kule arasında şok diyalog

Darbe girişimine katılmaları için 15 Temmuz gecesi Etimesgut'a götürülen havacı öğrencilerin üzerinden FETÖ şifresi '1 dolar' çıktı.
  • Ses kaydının da paylaşılması gerekir bence. Esenboğa'ya sık sık uçan bir pilot olarak çelik11kol diye bir çağrı adı hiç duymadım bugüne kadar, çelik11 veya kol11 gibi çağrı adlarını sıkça duyuyoruz. Ayrıca henüz "okey" tabirini telsizden hele askeri personelden duyduğumu hiç hatırlamıyorum. Sivil ve ingilizce konuşan pilotlar daha çok "roger" derken askerler genelde "anlaşıldı" tabirini kullanırlar. Bence üzerinde durulması gereken çelişkiler bunlar.
  • iflas eden ergenekon, balyoz, poyrazköy ve diğer kumpas davalarında tasfiye edilen yüzlerce subay ve astsubay beraat etmelerine rağmen YAŞ da askerlikle ilişkileri kesilirken yerlerine hemde şerh konulmadan getirdikleri adamlar FETÖ darbesi yaptılar; anladınız mı şimdi. o kumpas davaları olmasaydı bugün bu darbecilerin %10 u bile terfi alıp o makamlara gelemezlerdi; bir daha anladınız mı. ağlayıp sızlamayalım, bu şarkının adı kendim ettim kendim buldum dur.
  • Bu ülkeyi hala akp yönetiyor.Bu daha büyük şok...
  • Kayseri'de askerlik yapmıştım kısa dönem bi fotoğrafım vardı eski cumhurbaşkanı abdullah gülü beklerken tüm komutanlarımızla resim çekinmiştik geçen denk geldi gördüm aralarında bi tek ben hapiste değilim nasıl bi birliğe düştüysem artık hepsi darbeci çıktı
  • Gün gelir bu arkadaşlarada pardon yanlış yaptık denmesin :) şu anda resmen o durumdayız...
  • Bu zamana kadar bunları besleyen, kol kola gezenler de en az bunlar kadar suçlu. Ne istediler de vermedik diyenler, ne vermediler de araları bozuldu asıl onu merak ediyorum.
  • E artık gardiyanlardan wc izni alırkende öle artizlik yapar..
  • Yav he artis asker emir veriyor. Kara havacı işte. Ne nezaket ve başka bir şey. Tam bir maraba.
  • Bile olsa okula hazır cevaplarla girmeleri bile yeterli sebeptir. Haramzadeler bunun diyetini birgun ödeyeceklerinden habersiz olabilirler mi? Yazıklar olsun kul hakkı yiyenlere...
  • Yerde kalan 51 i kurtarmis

Darbe girişimine katılmaları için 15 Temmuz gecesi Etimesgut'a götürülen havacı öğrencilerin üzerinden FETÖ şifresi '1 dolar' çıktı. Cuntacı helikopter pilotu ile kule arasında geçen konuşma ise iddianamede en çok dikkat çeken detay oldu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz darbe girişiminden 4 gün önce 'paraşüt atlayışı eğitimi' için Kara Harp Okulu'na (KHO) getirilen 142 Hava Harp Okulu öğrencisinden 48'i tutuklu olmak üzere 91 harbiyeli ile 2 cuntacı komutan hakkında dava açtı. Şüphelilerin 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme', 'TBMM ve Hükümeti ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme', 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapsi istendi.

Ceplerinde 1'er dolar

15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece saat 02:30'da 142 harbiyelinin sivil kıyafetli ve silahsız bir şekilde KHO Celal Dora içtima alanında toplandıkları, bunlardan 91'inin Skorsky S-70 marka 2 adet genel maksat helikopterleri ile 6 sorti yapılarak Etimesgut'a götürüldüğü belirtilen iddianamede, geriye kalan 51'inin ise helikopter gelmemesi nedeniyle bulundukları yerde kaldığı kaydedildi. Şüphelilerin bazılarının üzerinde 1'er Amerikan doları ele geçirildiğine dikkat çeken savcılık, halen tutuklu bulunan 48 öğrenciden bazılarının yakın akrabalarının da FETÖ'yle ilişkisi bulunduğunu belirtti.

'HARBİYELİ VAR, NE DETAYI!'

İddianameye göre, radara yakalanmamak için alçak uçuş yapan helitopterler kulenin izni olmamasına rağmen üsse, ışıkları sönük vaziyette korsan inişler yaptı. Helikopterlerde görevli cuntacı pilotlar ile kule arasında gerçekleşen konuşmalara da yer verilen iddianamede o diyaloglar şöyle yer buldu:

KULE (Saat 04.45): İniş izniniz yok.
PİLOT (Çelik11Kol çağrı kodlu): Okey, pilot mesuliyetinde yaklaşıyoruz.
KULE: Emri kimden aldınız? Geliş amacınızı aktarır mısınız?
PİLOT: Bunun ne detayı olacak? Harbiyeliyi getiriyorum işte, ne detayı! Ben mi vereceğim oğlum o bilgiyi! Planlayıcısı ben miyim? Biraz mantıklı olsunlar ya...
KULE: Halihazırda inişlerinize müsade edilmedi, pilot sorumluluğunda iniyorsunuz, mutabık mıyız?
PİLOT: Mutabıkız. Bu getirdiğimiz personel sizin personeliniz. Dolayısıyla öyle 'izin vermiyoruz' falan durumlarına girmeyin.

(Yeni Şafak)

Darbeci pilot ile kule arasında şok diyalog

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Düşünüp sorgulayan zihniyet ~ 7 yıl önce
Ses kaydının da paylaşılması gerekir bence. Esenboğa'ya sık sık uçan bir pilot olarak çelik11kol diye bir çağrı adı hiç duymadım bugüne kadar, çelik11 veya kol11 gibi çağrı adlarını sıkça duyuyoruz. Ayrıca henüz "okey" tabirini telsizden hele askeri personelden duyduğumu hiç hatırlamıyorum. Sivil ve ingilizce konuşan pilotlar daha çok "roger" derken askerler genelde "anlaşıldı" tabirini kullanırlar. Bence üzerinde durulması gereken çelişkiler bunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FETÖ ~ 7 yıl önce
iflas eden ergenekon, balyoz, poyrazköy ve diğer kumpas davalarında tasfiye edilen yüzlerce subay ve astsubay beraat etmelerine rağmen YAŞ da askerlikle ilişkileri kesilirken yerlerine hemde şerh konulmadan getirdikleri adamlar FETÖ darbesi yaptılar; anladınız mı şimdi. o kumpas davaları olmasaydı bugün bu darbecilerin %10 u bile terfi alıp o makamlara gelemezlerdi; bir daha anladınız mı. ağlayıp sızlamayalım, bu şarkının adı kendim ettim kendim buldum dur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şOK şOK ~ 7 yıl önce
Bu ülkeyi hala akp yönetiyor.Bu daha büyük şok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tayfur bora ~ 7 yıl önce
AKP yönetiminde olmayan ülkelerde var beyim. istediğin yere gidebilirsin. tabi hükumeti devirip kendi istediğin kişileri getirmek istersen ona da ne yapıyoruz görüyorsun. kararı sen ver
sergio ~ 7 yıl önce
niye gitsin adam tayfur bora, babanin mali mi bu topraklar, hicbir iktidar sonsuz degildir, elbette gunu gelince bu hukumet de degisecek, elbette insanlar birbirlerinin haklarina saygi duymayi ogrenecek, elbette hukuk bu ulkede de adalet dagitacak, kimse kimseyi kandiramayacak ve elbette su an oldugu gibi biz de siz de onlar da her kim bu topraklarda yasamak istiyorsa yine bu memlekette olacak, sen ve senin gibiler hep vardi hep de olacak ve bos konusacak, cigerlerinize cektiginiz oksijene yazik
Tsk ~ 7 yıl önce
Kayseri'de askerlik yapmıştım kısa dönem bi fotoğrafım vardı eski cumhurbaşkanı abdullah gülü beklerken tüm komutanlarımızla resim çekinmiştik geçen denk geldi gördüm aralarında bi tek ben hapiste değilim nasıl bi birliğe düştüysem artık hepsi darbeci çıktı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komik ~ 7 yıl önce
Dikkat et sende
Hayırlı olsun ~ 7 yıl önce
Hala " TÜRBANLI " sıfatı ekleniyor??? Kardeşim bacımız pilot olmuş bu kadar basit. Herkesin günahı sevabı kendine, açığı kapalılığı kendine. Bu gibi durumlara " TÜRBANLI VEYA DEĞİL " tepkileri verirsek bir yol kat edemeyiz. Bacımıza hayırlı olsun.
PC750 ~ 7 yıl önce
Gün gelir bu arkadaşlarada pardon yanlış yaptık denmesin :) şu anda resmen o durumdayız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asıl sebep olanlar??? ~ 7 yıl önce
Bu zamana kadar bunları besleyen, kol kola gezenler de en az bunlar kadar suçlu. Ne istediler de vermedik diyenler, ne vermediler de araları bozuldu asıl onu merak ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aşikar ~ 7 yıl önce
Araları karı meselesi yüzünden bozulmuştur. Anla işte
Son yaklaşma ~ 7 yıl önce
E artık gardiyanlardan wc izni alırkende öle artizlik yapar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
He yav ~ 7 yıl önce
Yav he artis asker emir veriyor. Kara havacı işte. Ne nezaket ve başka bir şey. Tam bir maraba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kara havacı ~ 7 yıl önce
Kuyruk acısı zor şeydir. İyi kaçmış sana.
Eetrowing ~ 7 yıl önce
He yaw a, Karahavacılar sevsin seni
kibar çocuk ~ 7 yıl önce
Ordu naziklere göre bir yer değildir ;)
Ogrenci ~ 7 yıl önce
Bile olsa okula hazır cevaplarla girmeleri bile yeterli sebeptir. Haramzadeler bunun diyetini birgun ödeyeceklerinden habersiz olabilirler mi? Yazıklar olsun kul hakkı yiyenlere...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lort mat ~ 7 yıl önce
Yerde kalan 51 i kurtarmis

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000