08 Nisan 2017, Cumartesi 09:51:00

Darbe girişimi sivil havacılığı nasıl etkiledi?

15 Temmuz günü yaşanan darbe girişimi Türk sivil havacılığını nasıl etkiledi?
  • Bir soru? Normalde asfalt zeminde hareket etmeyen tank (tır üzerinde nakledilir) maslaktan köprüye gidene kadar veya havaalanlarına giderken hiç mi dikkat çekmedi?
  • Yatacak yerin yok Fetosh
  • Abi, o isler tam oyle degil. Bunu avantaja cevirip ve bahane ederek calisanlarin maaslarini astronomik dusuren sirket yoneticileri ve yandaslari hepiniz ilerde hukuneti zor duruma dusurup ekonomiyi etkilemekle yargilancaksiniz. Haberiniz ola
  • Besle Fetoyu oysun gozunu. Besle terorristi patlatsin bombayi; Besle siyasetcini arkadan bin turlu is cevirsin; Bu memleket bu kadar pisligin icine daha onde saplandi mi acaba?
  • darbe girişimi,ahl saldırısı,kentlerimizin bombalanması,1 yılda 17 olayın olması vs tümü hem sivil havacılığını hem turizmi derinden etkilemiştir. her an yeni bir terör olayının olma ve kaos ortamının meydana gelme potansiyeli ve riski çok yüksek bir ülkeyiz ne yazık ki. ayrıca cbaşkanının söylediği 'siyaseten ne aldattım ne aldatıldım' sözünden sonra neyin ne olduğu iyice belli oldu ama bu sözü necip milletimizin anlaması önemli. eğer para ve çıkar için bu sözü duymazdan gelip,umursamazlarsa yapacak bir şey yok.
  • Akp+Fetö+Pkk+Işid+Abd
  • HAYIR
  • bu işlerde en ufak parmagı olan onların bugune gelmesine neden olan baskalarının haklarını yiyip onların onunu acan kumpas ergenekonun savcısıyım diyemilletin aziz evlatlarını hapislerde çürüten ulkeyi bu felakete sürükleyen kandırılan herkesin iki yakası ne bu dunyada nede ahirette bir araya gelmesin inşallah AMİN

15 Temmuz tarihinde yaşanan darbe girişimi tüm sektörleri olduğu gibi sivil havacılık sektörünü de oldukça olumsuz etkiledi.
Temmuz ayına kadar satış trendleri sezon ortalamalarını korurken, 15 Temmuz sonrası önceki yılların yaz sezonu ortalamalarının altında kaldı. Bunda en büyük etken yabancı turistlerin yaşanan talihsiz olaylar ve terör saldırılarının etkisinde kalarak risk almak istememeleri oldu.



eSky Group’un paylaştığı IATA verilerine göre; Temmuz ayındaki karşılıklı yurt dışı uçak bileti satışlarında, Haziran ayına kıyasla %25 gibi önemli bir düşüş yaşandı. Yine Temmuz ayında dikkat çeken bir başka detay ise bilet iadelerinin %47’ye ulaşarak son yılların rekorunu kırmış olması. Bilet iadelerinde Temmuz ayını %39’luk oranlarla Eylül ve Aralık ayları takip etti.



2016 Yılında satışı yapılmış 3 milyon 700 binden (3,704,758) fazla karşılıklı yurt dışı uçak biletinin brüt toplam miktarı 1 milyar doları (1,106,168,659.59 USD) geçti. Bu satışların 27 milyon doları (27,484,931.44) aşkın kısmı kredi kartı ile yapıldı. Yıl içerisinde toplamda 231,654 adet uçuş iptal edilirken, iadeler 195,602 adet olarak tespit edildi. En fazla uçuş iptali olumsuz hava koşullarından dolayı %46’lık oranla Aralık ayında yaşandı.

Darbe girişimi sivil havacılığı nasıl etkiledi?

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Tank ~ 7 yıl önce
Bir soru? Normalde asfalt zeminde hareket etmeyen tank (tır üzerinde nakledilir) maslaktan köprüye gidene kadar veya havaalanlarına giderken hiç mi dikkat çekmedi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bence ~ 7 yıl önce
Tank her türlü arazide gidebilir. Tır üzerinde gitmesi hep hızlı hemde daha az yakıt tüketerek gitmesidir. Tank fazla yol yapamaz hele bizdeki hurda
Soruyu doğru okursan?? ~ 7 yıl önce
Soru gidebilir mi değil? Sen hiç normal şartlarda asfalt yol üzerinde giden tank gördün mü? tangır tungur bir sürü yere tank giderken bir Allah'ın kulu ne oluyor diye sormadı mı? Maslak'tan köprüye gelip bir de köprüyü geçip askerler trafiği kesince mi haberleri oldu? Yani sorulacak o kadar çok garip soru var ki????
Ah aldin ~ 7 yıl önce
Yatacak yerin yok Fetosh

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abarti ~ 7 yıl önce
Abi, o isler tam oyle degil. Bunu avantaja cevirip ve bahane ederek calisanlarin maaslarini astronomik dusuren sirket yoneticileri ve yandaslari hepiniz ilerde hukuneti zor duruma dusurup ekonomiyi etkilemekle yargilancaksiniz. Haberiniz ola

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fethullan Hoca ~ 7 yıl önce
Besle Fetoyu oysun gozunu. Besle terorristi patlatsin bombayi; Besle siyasetcini arkadan bin turlu is cevirsin; Bu memleket bu kadar pisligin icine daha onde saplandi mi acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
herşey ortada ~ 7 yıl önce
darbe girişimi,ahl saldırısı,kentlerimizin bombalanması,1 yılda 17 olayın olması vs tümü hem sivil havacılığını hem turizmi derinden etkilemiştir. her an yeni bir terör olayının olma ve kaos ortamının meydana gelme potansiyeli ve riski çok yüksek bir ülkeyiz ne yazık ki. ayrıca cbaşkanının söylediği 'siyaseten ne aldattım ne aldatıldım' sözünden sonra neyin ne olduğu iyice belli oldu ama bu sözü necip milletimizin anlaması önemli. eğer para ve çıkar için bu sözü duymazdan gelip,umursamazlarsa yapacak bir şey yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Darbe Girişimi ~ 7 yıl önce
Akp+Fetö+Pkk+Işid+Abd

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAYIR ~ 7 yıl önce
HAYIR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 7 yıl önce
Evet evet evet siz hayırcilar kaybetmeye mahkumsunuz
Haha ~ 7 yıl önce
Ne icin evet dedigini bilmeyen biri daha.
Hayir ~ 7 yıl önce
Izmirin daglarinda cicekler acar!
evet e ~ 7 yıl önce
abisi zaten 15 yildir tek basina iktidar eee ne olacak bundan sonra!! adam zaten tek adam.
kandırıldık ~ 7 yıl önce
bu işlerde en ufak parmagı olan onların bugune gelmesine neden olan baskalarının haklarını yiyip onların onunu acan kumpas ergenekonun savcısıyım diyemilletin aziz evlatlarını hapislerde çürüten ulkeyi bu felakete sürükleyen kandırılan herkesin iki yakası ne bu dunyada nede ahirette bir araya gelmesin inşallah AMİN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynen ~ 7 yıl önce
Akp nin en az yarısı fetöcü.Şimdi kalkmışlar anayasa değişikliği yapıyorlar niye?Çünkü biliyorlar ki kendilerine de bir gün sıra gelecek.Şimdiden önünü keselim diye.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000