08 Haziran 2012, Cuma 11:03:00

DANA AIR: BİZİM SUÇUMUZ YOK

Nijerya'nın Lagos şehrinde geçtiğimiz hafta 163 kişinin hayatını kaybettiği kazanın ardından motor üreticisi Pratt Whitney ve uçak üretim firması McDonnell Douglas şirketine dava açıldı.
  • Mc Donnell Douglas firması amerikanın başına büyük bela olmuş bir firmadır. Ürettiği bir çok uçak basit üretim hatalarından dolayı bir çok ölümcül kazaya sebep olmuştur. Amerikalılar çareyi firmayı boinge satmakta bulmuş ise de sorunları tamamen çözememiştir. En çok kaza yapan uçakları ise uçan tabut lakaplı dc9, md80 serisi ve dc10 uçaklarıdır. 1972 yılında kargo kapısındaki üretim hatası yüzünden atlantada düşen dc10 uçağında 346 kişi hayatını kaybetmiştir. Firma hatayı bilmesine rağmen pahalı olacağı düşüncesi ile kapak tasarımını değiştirmemiş sadece basit bir revizyona gitmiştir. Bu olayın akabinde aynı sebepten dolayı fransada thy ait dc10 düşmüş ve malesef 346 kişi hayatını kaybetmiştir.
  • my technic neden suçlu oluyo arkadaşım uçak bakımdan çıkalı 1 yıl olmuş 1 senede arıza vermeyen motorlar ki tek motorda değil iki motorda susmuş şimdimi arıza verdi? hem my technic suçlu olsa dana air neden bu şirkete dava açmasın.? hem onu geç adamlar belki bakımdan çıkan motorları değil kendi ellerinde olan motorları kullanıyolardı değiştirdiler olamazmı? Türklerin huyu bu zaten birbirlerini paçalarından tutup aşağı çekmek başka derdi yok bu milletin. mytechnic kapatılsa o kadar insan işinden edilirse kına yakarsınız.
  • Atlasjet Airlines - MD-83-Isparta, Turkey- 30th November, 2007..Hassas Özen İsteyen(hem bakım hem pilotaj) insana daha bağımlı bir uçak.. Boeing olsun çamurdan olsun..
  • o uçak kısa zaman önce mytech ten bakımdan çıktı.my tech tercih sebebi en ucuz motoru onlar yapıyor.personele maaş verme ucuz işçilik yap sonuç çok acı çizmeci uyan biraz .
  • Kötü uçak sabıkalı uçak Eski uçak yoktur.Bakımsız uçak vardır.
  • MDlerin sabıka dosyasına bir ekleme daha.Yazik yahu

Geçtiğimiz Pazar sabahı inişe geçtiği esnada motorları duran ve şehrin göbeğinde bulunan bir binaya çarparak düşen Dana Air'e ait MD83 tipi yolcu uçağında 153 kişi hayatını kaybetmiş, uçağın çarptığı binada da 10 kişi hayatını kaybetmişti.

Yaşanan kazanın ardından bazı parçalanan cesetlerden kimliklerin belirlenmesi işlemi sona erdi.

Uçak üretim şirketi Boeing, Mc Donnell Douglas ve motor üretici firma Pratt Whitney şirketine uçakta bulunan kişilerin yakınları tarafından 56 sayfalık bir dosya ile dava açıldı.

Nijerya Havacılık Bakanı Stella Oduah, Çarşamba günü yaptığı açıklamada "Kaptanın en son motorlarda arıza olduğunu ve acil iniş deklare ettiğini biliyoruz. Kısa bir süre sonra uçak düştü" diyerek motor üretici firmayı suçlamıştı.

Pratt Whitney'den ise henüz bir açıklama gelmemesine rağmen şirket CEO'su "Kazada hayatını kaybedenlere dua ediyoruz" diyerek duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Dana Air ise şirketin başteknisyeninin dahi uçakta hayatını kaybettiğini yazarak kendini savunurken, suçu üretici şirketlere attı.

DANA AIR: BİZİM SUÇUMUZ YOK

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

mrklhvc ~ 12 yıl önce
Mc Donnell Douglas firması amerikanın başına büyük bela olmuş bir firmadır. Ürettiği bir çok uçak basit üretim hatalarından dolayı bir çok ölümcül kazaya sebep olmuştur. Amerikalılar çareyi firmayı boinge satmakta bulmuş ise de sorunları tamamen çözememiştir. En çok kaza yapan uçakları ise uçan tabut lakaplı dc9, md80 serisi ve dc10 uçaklarıdır. 1972 yılında kargo kapısındaki üretim hatası yüzünden atlantada düşen dc10 uçağında 346 kişi hayatını kaybetmiştir. Firma hatayı bilmesine rağmen pahalı olacağı düşüncesi ile kapak tasarımını değiştirmemiş sadece basit bir revizyona gitmiştir. Bu olayın akabinde aynı sebepten dolayı fransada thy ait dc10 düşmüş ve malesef 346 kişi hayatını kaybetmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ucuz etin yahnisine cevap ~ 12 yıl önce
my technic neden suçlu oluyo arkadaşım uçak bakımdan çıkalı 1 yıl olmuş 1 senede arıza vermeyen motorlar ki tek motorda değil iki motorda susmuş şimdimi arıza verdi? hem my technic suçlu olsa dana air neden bu şirkete dava açmasın.? hem onu geç adamlar belki bakımdan çıkan motorları değil kendi ellerinde olan motorları kullanıyolardı değiştirdiler olamazmı? Türklerin huyu bu zaten birbirlerini paçalarından tutup aşağı çekmek başka derdi yok bu milletin. mytechnic kapatılsa o kadar insan işinden edilirse kına yakarsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yasin ~ 12 yıl önce
Atlasjet Airlines - MD-83-Isparta, Turkey- 30th November, 2007..Hassas Özen İsteyen(hem bakım hem pilotaj) insana daha bağımlı bir uçak.. Boeing olsun çamurdan olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ucuz etin yahnisi ~ 12 yıl önce
o uçak kısa zaman önce mytech ten bakımdan çıktı.my tech tercih sebebi en ucuz motoru onlar yapıyor.personele maaş verme ucuz işçilik yap sonuç çok acı çizmeci uyan biraz .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Kötü uçak sabıkalı uçak Eski uçak yoktur.Bakımsız uçak vardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MDFobi ~ 12 yıl önce
MDlerin sabıka dosyasına bir ekleme daha.Yazik yahu

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000