03 Şubat 2011, Perşembe 08:35:40

DALAMAN-LİTVANYA SEFERLERİ BAŞLIYOR

Litvanyalı turistlerin Muğla bölgesine gelmesini sağlamak amacıyla Dalaman Havalimanı ile Kaunus Havalimanı arasında anlaşma imzalandı. Buna göre, Litvanya'dan Dalaman'a direk uçuşlar gerçekleştirilip, tur operatörlerinin bölgeye girmesinin önü açılacak.
  • Ileriye dönük bir yatirim olarak bakilmali konuya. Su anda büyük bir ekonomik kriz icindeler.
  • şu anda bu ülkeden türkiyede antalya ve istanbula tarifeli seferi olan air baltic yaz tarifesine dalaman seferlerinide ekleyebilir..
  • Sen ne anlarsin gazeteden , iste sana Cahilik örnegi.. tüm insanlik görüsün.. senin gibi birine EGITIM ´in .. nekadar SART oldugu.. .. ama sen iyisimi hic okuma.. en azindan topluma zararin olmaz .. ne oldugunu bilirler..
  • haberı bıle okumadım.cunku zaman gazetesı tarafından ne oldugu belirsiz birhaber olduguna inanıyorum..istanbul-vatıkan seferını ne zaman başlatıyorsunuz?vatıkandan daha kolay emır alrsınız...
Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Dr. Jolanda Kriskovieciene başkanlığında bir heyet, Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz ve Litvanya Kaunas Havalimanı temsilcisi İsmail Uğur Erkuş da hazır bulundu. Yaklaşık 1 saat süren görüşmede, Litvanya'nın Kaunas Havalimanı ile Dalaman Havalimanı arasında iş birliği yapılacağı bildirildi. İşbirliği anlaşması ile bölgeye daha çok Litvanyalı turistin gelmesinin sağlanacağının belirtildiği görüşmede; Dalaman, Göcek, Ortaca, Fethiye ve Ölüdeniz belediyelerinin ortak bir çalışma yapması gerektiği üzerinde duruldu.

Litvanya Büyükelçisi Jolanda Kriskovieciene, Kaunus Havalimanı'ndan her yıl 77 bin turistin Türkiye'ye geldiğini söylerken, bunların sadece 2 bininin Fethiye bölgesine gelebildiğini açıkladı. Tur operatörlerinin Türkiye'ye gelecek uçakları Dalaman Havalimanına yönlendirmeleri halinde, bölgeye daha çok turist geleceğini ifade eden Kriskovieciene, bunu sağlamak için ellerinden geleni yapacaklarını, ancak bölgedeki belediyelerin işbirliği yapmaları gerektiğini söyledi.

Büyükelçinin endişelerinin giderilmesi için çalıştıklarını belirten Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz, bölge turizmini ilgilendiren çok önemli bir projeyi uygulamaya koymak üzere olduklarını açıkladı. Proje kapsamında Kaunas Havalimanı ile Dalaman Havalimanı arasında bir anlaşma yapıldığını anlatan Yılmaz, içeriği hakkında bilgi vermediği proje içinde Dalaman, Dalyan, Fethiye ve Ölüdeniz'in yer aldığını ifade etti.

Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz da heyetin ziyaretinin bölge turizmi için umut verici olduğunu söyledi. Belediye olarak üzerlerine düşen görevi büyük bir memnuniyetle yapacaklarını kaydeden Yılmaz, şunları söyledi: "Amacımız, bölgede turizm potansiyelini artırmak ve turist profilini çeşitlendirmektir. Çevre belediyeler arasında yapılacak böyle bir işbirliğiyle bütün Muğla bölgesi kazanç sağlayacaktır. Bu talepler bölge esnafı için bir müjde niteliğindedir. Ölüdeniz'de 26 bin olan yatak kapasitesinin daha da artacağına ve tesislerin kendilerini bu potansiyele göre süratle yenileyeceklerini umuyorum."

(Zaman)

DALAMAN-LİTVANYA SEFERLERİ BAŞLIYOR

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Ileriye dönük bir yatirim olarak bakilmali konuya. Su anda büyük bir ekonomik kriz icindeler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
şu anda bu ülkeden türkiyede antalya ve istanbula tarifeli seferi olan air baltic yaz tarifesine dalaman seferlerinide ekleyebilir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sen ne anlarsin gazeteden , iste sana Cahilik örnegi.. tüm insanlik görüsün.. senin gibi birine EGITIM ´in .. nekadar SART oldugu.. .. ama sen iyisimi hic okuma.. en azindan topluma zararin olmaz .. ne oldugunu bilirler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
haberı bıle okumadım.cunku zaman gazetesı tarafından ne oldugu belirsiz birhaber olduguna inanıyorum..istanbul-vatıkan seferını ne zaman başlatıyorsunuz?vatıkandan daha kolay emır alrsınız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000