16 Ocak 2012, Pazartesi 15:21:04

DALAMAN'DA HEDEF BÜYÜK...

Dış turizmde İngiltere pazarına bağımlılığı yüksek olan Dalaman, yeni pazarlara yöneliyor. Almanya, Rusya, İskandinavya ve Hollanda yeni hedef bölgeler olarak öne çıkıyor...
  • ATM de sıkıntı yönetimden kaynaklanmıyor. Sıkıntı terminalin dünyada bir eşi daha olmayan kullanışsız yapısından kaynaklanıyor. Keşke çizen mimarlar en azından yurtdışında bir havalimanını görüp örnek alsaydı. Hadi yurtdışı olmadı, IST, ESB, SAW veya ADB havalimanlarına bakılabilirdi.
  • Arkadaşım nedir bu ATM sıkıntısı,Dalamanın geçtiği her haberde bir ATM karalamasıdır gidiyor.Bakıyorumda DLM Çelebi/ DLM Havaş, Steelbird,Fly service hatta okadar yatırım yapılmasına rağmen Gözen uçuş okulu ortada.Birazda kendine bakmalı insan.Bizim ülkemizin sorunu bu her daim bir eleştiri.hadi bırakalımda öneri verelim.yada çalış göster kendini buyur sen yönet.....
  • Türkiye de baktığın zaman en yeşil en güzel bölgedir bu bölgeler. Doğasına bile el değmeden yapıldı o havalimanı. hava limanını güzel yapan doğasımı? yoksa hava limanımı? bidaha düşünelim. elverişsiz toprak yanlış gibi bence. değerlendirilmemiş toprak bence.
  • Dalamanda toprağa kemik atsan yeşerir. Verimsiz olan ATM dir.
  • tarım el verişsiz alan dalaman da yok eğer orası tarım el verişizse Türkiye bir çöl dür. Dalaman yeşildir,yeşil kalacak.
  • dalamanın yurt dışına açılan yüzünün atlasjet olmasını istiyoruz ve bekliyoruz
  • 2500-3000 dönüm tarıma elverişli olmayan bölge mi diyor? yoksa ben mi yanlış anlıyorum? söz konusu yerlere su-gübre-ilaç vermeseniz dahi hangi ürünü koysanız yetişir,bilgilerinize...sanki taş-kireç ocağından bahsediyor...burası tigem!
  • ATM o terminalle afrikadan bile uçak bulamaz. O terminale nasıl izin verdiler o da ayrı bir konudur.
ATM Dalaman Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Hamdi Güvenç, geçtiğimiz yıl sonunda Muğla'da bir turizm konseyi kurulduğunu ve bu konseye hem kamu hem de özel sektör tarafından ciddi bir katılım olduğunu söyledi.

Konsey toplantılarında şehrin turizm potansiyelinin artırılmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını kaydeden Güvenç, şunları anlattı:

"Dalaman Havalimanı'nın hitap ettiği bölgede İngiltere pazarına bağımlılık yüzde 70 seviyesinde. Ancak geçen sene İngiltere'den gelen turist sayısında yüzde 12'lik bir düşüş meydana geldi. Rakam 1 milyon 150 binden 1 milyon sınırına kadar geriledi. Dolayısıyla Konsey'de bu bizim için öncelikli konu haline geldi ve İngiltere'deki kaybı hangi pazarlarla telafi edeceğimiz üzerine çalıştık."

YENİ HEDEF PAZARLAR

Alternatif pazarları Rusya, Almanya, İskandinavya ve Hollanda olarak belirlediklerini anlatan Güvenç, bu bölgelere yoğun bir pazarlama stretejisi ile yaklaşıp bakanlığın da desteğiyle daha fazla girmenin yollarını aradıklarını söyledi. Güvenç, şöyle devam etti:

"İskandinavya'da bazı görüşmeler yaptık ve 12 bin kişilik bir anlaşma sağladık. Almanya'da da FTI ile görüştük ve Dalaman'a uçuş yapmaları konusunda anlaştık. İlk etapta 15 bin kişi getirecekler. Rusya ve Hollanda ile de anlaşmalar yaptık. Rusya'dan 30 bin, Hollanda'dan 25 bin ek turist bekliyoruz."

Almanya pazarının önemli olduğunun altını çizen Güvenç, "çünkü daha önce zaten geliyorlardı ama İngilizler gelince çekildiler. Şimdi tekrar hatırlatmak gerekiyor. Bu sene büyük bir tanıtım yapacağız" diye konuştu.

Geçen sene Dalaman Havalimanı'na 1 milyın 582 bin turistin geldiğini hatırlatan Güvenç, bu sene İngiltere'deki kaybı telafi edip biraz da geçerlerse başarılı sayılacaklarını kaydetti.

YATAK SAYISI YETERSİZ

Dalaman Havalimanı'nın hitap ettiği bölgede 150 bin civarında yatak olduğunu ifade eden Güvenç, "ama bu sayı yetersiz. O nedenle yeni alanlar oluşturulmaya çalışılıyor. En büyük proje ise TİGEM arazisi. Havalimanına 15 dakikalık mesafede tarıma elverişli olmayan 2 bin 500-3 bin dönümlük bir alan. Burada 7-8 otellik bir bölge düşünülüyor. Ayrıca Dalaman Marina da son aşamaya geldi. Bu sene kazmayı vurur dedi.

Bölgenin tesise ihtiyacı olduğunun altını çizen Güvenç, "tesis oldukça satarsınız. Ayrıca bölgede yat turizmi ve tekne gezintileri de çok önemli bir ürün. 132 tane çok güzel koy var ve bunlar iyi tanıtıldığında vurucu güç haline gelir" diye konuştu.

(Hürriyet)
DALAMAN'DA HEDEF BÜYÜK...

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 12 yıl önce
ATM de sıkıntı yönetimden kaynaklanmıyor. Sıkıntı terminalin dünyada bir eşi daha olmayan kullanışsız yapısından kaynaklanıyor. Keşke çizen mimarlar en azından yurtdışında bir havalimanını görüp örnek alsaydı. Hadi yurtdışı olmadı, IST, ESB, SAW veya ADB havalimanlarına bakılabilirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Arkadaşım nedir bu ATM sıkıntısı,Dalamanın geçtiği her haberde bir ATM karalamasıdır gidiyor.Bakıyorumda DLM Çelebi/ DLM Havaş, Steelbird,Fly service hatta okadar yatırım yapılmasına rağmen Gözen uçuş okulu ortada.Birazda kendine bakmalı insan.Bizim ülkemizin sorunu bu her daim bir eleştiri.hadi bırakalımda öneri verelim.yada çalış göster kendini buyur sen yönet.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Türkiye de baktığın zaman en yeşil en güzel bölgedir bu bölgeler. Doğasına bile el değmeden yapıldı o havalimanı. hava limanını güzel yapan doğasımı? yoksa hava limanımı? bidaha düşünelim. elverişsiz toprak yanlış gibi bence. değerlendirilmemiş toprak bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Dalamanda toprağa kemik atsan yeşerir. Verimsiz olan ATM dir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
tarım el verişsiz alan dalaman da yok eğer orası tarım el verişizse Türkiye bir çöl dür. Dalaman yeşildir,yeşil kalacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
dalamanın yurt dışına açılan yüzünün atlasjet olmasını istiyoruz ve bekliyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
2500-3000 dönüm tarıma elverişli olmayan bölge mi diyor? yoksa ben mi yanlış anlıyorum? söz konusu yerlere su-gübre-ilaç vermeseniz dahi hangi ürünü koysanız yetişir,bilgilerinize...sanki taş-kireç ocağından bahsediyor...burası tigem!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ATM o terminalle afrikadan bile uçak bulamaz. O terminale nasıl izin verdiler o da ayrı bir konudur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000