19 Ekim 2017, Perşembe 08:26:58

Dalaman Havalimanı'nda yangın tatbikatı

Dalaman Havalimanı'nda düzenlenen yangın tatbikatı gerçeği aratmadı.
  • il sağlık müdürüne not. dalaman ve yakınında kaç tane kaç yatak kapasiteli hastane var, kaç faal ambulans var. bir kaza kırım durumunda acil durum planlarında hasta sevkleri nasıl yapılacak nereye yapılacak çaışması varmı. tatbikat güzel ama bu bir uçak en az 200 bilemedin 350-400 yolcu mürettebat alıyor. otelemi yerleştireceğiz bu insanları.
  • Tatbikat ne için yapılır çalışanların paslanmaması yani fazla yatıp karpuz büyütmemeleri için ama gel ki gördüğümüz ülkemizdeki tatbikatlar hep bildiğiniz komedi filmi tadında, bizim zamanımızda ortaokula itfaiyeci gelir kasa yakar su sıkar giderdi yani orada itfaiye gelene kadar yangın içinde kalanların nasıl bir savunma yapacağı önemsizdi, demek istediğim savaş yangın afet tatbikatları boş tamam insanoğlu her an herşeye hazırlıklı olmalı ama ben 99 depremini gölcükte yaşadım artık büyük binalar yapılmayacak denildi ama nedense devlet hep büyük binalar rezidanslar dikiyor sonra tatbikat hadi be sizde derler adama bir taraflarıyla gülerler
  • fotoğraflara baktım, resmen film gibi senaryosu yazılmış, dekor yapılmış. bu derece ciddiye alınmış ve hazırlanmış bir tatbikat sadece takdir edilir. yetkilileri tebrik ederim.
  • "Papatya Havayolları"mı? Oceanic yapaydınız bari.
  • Bir ARFF dir gidiyor.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Dalaman Havalimanı Başmüdürlüğünce, Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele Müdürlüğü (ARFF) ekiplerinin katılımıyla tatbikat yapıldı. Tatbikatta senaryo gereği Papatya Havayolları'na ait SF 2308 sefer sayılı, 172 yolcu ve 8 mürettebatı bulunan yolcu uçağı, uçuş sırasında yaşadığı teknik bir problem nedeniyle düştü ve yangın çıktı.

DHMİ uçak kaza kırım kurtarma ve yangınla mücadele yönergesi kapsamında yapılan tatbikatta, yaklaşık 5 bin litre yakıtla piste 100 metre kala düşen uçağın bulunduğu bölgeye, Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekipleri sevk edildi.

Bölgede güvenlik tedbirleri alınarak yangına müdahale edildi. Kaza bölgesinde ve uçakta bulunan yolcu ile mürettebat, duman ve ısıdan etkilenmeyen bir bölgeye taşındı.

Kısa sürede bölgeye ulaşan çok sayıda ambulans ve sağlık ekibi, yaralılara müdahale etti ve hastaneye ulaştırdı. Başarıyla tamamlanan tatbikatta, 21 kurum ve kuruluş, 58 araç ve 246 personel görev aldı.

Dalaman Kaymakamı Ali Güldoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, tatbikatta görev alan ekipleri kutlayarak "Dalaman Havalimanı, ekipman ve personeli her türlü olumsuzluğa hazır. Alt yapımız ile her türlü olağanüstü şarta hazır olduğumuzu gördük." dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin ise Muğla'da iki havalimanı bulunduğunu ve bugüne kadar herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını vurguladı.

Her daim hazırlıklı olmak açısından bu tür tatbikatları periyodik aralıklarla gerçekleştirdiklerini anlatan Tekin, tatbikatın başarılı bir şekilde gerçekleştiğini dile getirdi.

Dalaman Havalimanı Başmüdürü Osman Serdar da olası bir kaza sonrası itfaiye ekiplerinin 120 saniye içinde enkaza ulaşması gerektiğine dikkati çekti.

Dalaman Havalimanı'nın dünyanın önemli destinasyonlarından birine hizmet ettiğini belirten Serdar, "Bu tür tatbikatlar kendimizi geliştirmemizi, olası kazalarda nasıl hareket etmemiz gerektiğini, yeterliliğimizi ve kendimizi test etmemizi sağlıyor. Bu olayların olmasını kesinlikle istemeyiz ancak her ihtimali göz önünde bulundurmamız gerekir. Havalimanımızda 60 personel ve 14 araçtan oluşan bir itfaiye teşkilatımız günün 24 saati nöbettedir." diye konuştu.

Tatbikatı, Garnizon Komutan Vekili Hava Pilot Albay Savaş Cenik, Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, Ulaştırma Bakanlığı İşletme Daire Başkanı Cevat Yılmaz, Dalaman Havalimanı Emniyet Müdürü İsmail Ayhan, Dalaman İlçe Emniyet Müdürü Namık Söylemez, YDA Koordinatörü Dr. Cengiz Tuğrul Ayaz, havalimanı müdür yardımcıları, kurum müdürleri ve çok sayıda personel izledi.

Tatbikat sonunda protokol üyeleri ve tatbikata katılan personel hatıra fotoğrafı çektirdi.

















Dalaman Havalimanı'nda yangın tatbikatı

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

1-9 ~ 6 yıl önce
il sağlık müdürüne not. dalaman ve yakınında kaç tane kaç yatak kapasiteli hastane var, kaç faal ambulans var. bir kaza kırım durumunda acil durum planlarında hasta sevkleri nasıl yapılacak nereye yapılacak çaışması varmı. tatbikat güzel ama bu bir uçak en az 200 bilemedin 350-400 yolcu mürettebat alıyor. otelemi yerleştireceğiz bu insanları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rus asıllı LAZ ~ 6 yıl önce
Tatbikat ne için yapılır çalışanların paslanmaması yani fazla yatıp karpuz büyütmemeleri için ama gel ki gördüğümüz ülkemizdeki tatbikatlar hep bildiğiniz komedi filmi tadında, bizim zamanımızda ortaokula itfaiyeci gelir kasa yakar su sıkar giderdi yani orada itfaiye gelene kadar yangın içinde kalanların nasıl bir savunma yapacağı önemsizdi, demek istediğim savaş yangın afet tatbikatları boş tamam insanoğlu her an herşeye hazırlıklı olmalı ama ben 99 depremini gölcükte yaşadım artık büyük binalar yapılmayacak denildi ama nedense devlet hep büyük binalar rezidanslar dikiyor sonra tatbikat hadi be sizde derler adama bir taraflarıyla gülerler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ayt ~ 6 yıl önce
fotoğraflara baktım, resmen film gibi senaryosu yazılmış, dekor yapılmış. bu derece ciddiye alınmış ve hazırlanmış bir tatbikat sadece takdir edilir. yetkilileri tebrik ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sağlıkçılar ~ 6 yıl önce
Sağlıkçılar güneş gözlüklerini bile takmışlar. Sponsorlari varsa herhal
Jack Sawyer ~ 6 yıl önce
"Papatya Havayolları"mı? Oceanic yapaydınız bari.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sierra ~ 6 yıl önce
Bir ARFF dir gidiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000