03 Haziran 2008, Salı 14:52:55

Dalaman Havalimanına turist yağdı!

Kış aylarında yurt dışındaki fuarlarda yapılan tanıtımlar meyvesini vermeye başladı. Güney Ege ve Batı Akdeniz bölgelerine gelen turistlerin kullandığı Dalaman Havalimanı Dış Hatlar Terminali her gün ilçe nüfusu kadar insanı ağırlıyor.

Kış aylarında yurt dışındaki fuarlarda yapılan tanıtımlar meyvesini vermeye başladı. Güney Ege ve Batı Akdeniz bölgelerine gelen turistlerin kullandığı Dalaman Havalimanı Dış Hatlar Terminali her gün ilçe nüfusu kadar insanı ağırlıyor. Terminal de Pazartesi, Perşembe ve Cumartesi günleri ortalama 80-100 uçak iniş kalkış yapıyor. Havalimanından Türkiye'ye giriş yapan yabancı turist sayısında da gözle görülür artış yaşanırken, en fazla artış yüzde 180 ile Ukraynalı turistlerde oldu. 
Özellikle Marmaris, Fethiye ve Kaş gibi turizm beldelerine tatile gelen yolcuların ilk tercihi olan Dalaman Dış Hatlar Terminali'nden günde 35 bin kişi ülkeye giriş çıkış yapıyor. Sadece mayıs ayında havalimanından ülkemize 180 bin kişi giriş yaparken, geride kalan 5 aylık dönemde bu rakamın toplam 250 bin kişi olduğu bildirildi. Bu sayının Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında ise katlanarak artması bekleniyor.

ATM Dalaman Dış Hatlar Terminali Genel Müdürü Hamdi Güvenç, geçen yılın aynı ayına göre gelen turist sayısında yüzde 19 oranında artış olduğunu açıkladı. Güvenç'e göre alınan rakamlar doğrultusunda İngilizlerde geçen yıla oranla yüzde 20, Ruslarda yüzde 19, Ukraynalılarda yüzde 129 bir artış var. "Zaten biz Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğümüzle bu bölgelerde aktif tanıtım faaliyetlerinde bulunmuştuk. Bu çalışmalar geri dönmeye başladı." diyen Hamdi Güvenç, geçtiğimiz yıla göre Alman pazarında yüzde 5'lik artış yaşandığını aktardı. Haziran temmuz aylarında gelen yolcu sayısında önemli bir atış beklediklerinin altını çizen Güvenç, 1 milyon hedefinin Temmuz ayında aşmayı düşündüklerinin altını çizdi.

Önemli firmalardan Martin Air uçaklarını uzak doğuya gönderdiği için uçak bulma sıkıntısı olduğunu bunun dışında bölgede yaşanan artışların göz doyurucu olduğunu ifade eden Güvenç, yapılan tanıtım faaliyetleri ile ilgili şunları söyledi: "Aralık ayından başlayıp Nisan ayına kadar bölgedeki sivil toplum hareketleriyle iyi bir tanıtım atağına geçtik. Bakanlığın da desteğiyle, hedef pazarlarda sadece fuarlara katılarak değil, basın toplantıları ve Türk geceleri düzenledik. Görüyoruz ki bu kıt kaynaklar doğru kullanıldığı zaman verimli bir şekilde geri dönüyor. Biz bu çalışmaları arttırarak devam ettireceğiz."

Bölgede tatillerini yapan ve ülkelerine dönmekte olan turistler ise, Türkiye'deki tatilden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Özellikle Marmaris ve Fethiye'ye hayran kaldıklarını belirten turistler, aradıkları her tür alternatifi buldukları tatillerini çok iyi değerlendirdiklerini söyleyerek ülkelerinde tavsiyelerde bulunacaklarını anlattı.

 

Dalaman Havalimanına turist yağdı!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000