09 Mayıs 2009, Cumartesi 14:15:51

Dalaman Havalimanı da önlemini aldı

Muğla Dalaman Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde "Domuz Gribi"ne karşı ısıya duyarlı termal kamera sistemi kuruldu...
  • panik anında neler yapılacağını bilmiyorlar.ilk önce sağlık ekipleri panik oluyorlar
  • Bu domuz Gribi, en fazla önlem alınan ülkelerde bile görülebldiğine göre Türkiye de de görülmesi an meselesidir. Asıl Türkiye' de ortaya çıktıktan sonra ne önlemler alınacak hep birlikte göreceğiz...
  • Başka bir önlem alınıyor mu? Yoksa termalle izleyip duracaklar mı?

Tüm dünyayı etkisi altına alan Domuz Gribi hastalığının Türkiye'ye girmemesi konusunda tüm ülkede olduğu gibi, Dalaman Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde de önlemler alınmaya devam ediliyor.

Dış Hatlar Terminali bulunan havalimanlarında alınan önlemlerin en önemlisi olan 4 metre karelik alana duyarlı ateş ölçer termal kameralardan bir tanesi de Dalaman Havalimanı'na kuruldu. Dalaman Havalimanı'nda Dış Hatlar Terminaline Gelen Yolcu bölümüne konulan termal kamera, gelen yolcunun vücut ateşini ölçüyor. Dalaman Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde termal kameranın yanı sıra önlem olarak havalimanı personeli ile sağlık ekipleri eldiven ve maske kullanıyor.
Konu ile ilgili açıklama yapan Dalaman Kaymakamı Ahmet Deniz "Uluslararası tüm havalimanlarında uygulanan önlemleri Sağlık Bakanlığı'nın ve Valiliğin genelgeleri doğrultusunda uyguluyoruz. Şu ana kadar hiç bir şüpheli vakaya rastlanmamıştır" dedi.

Dalaman Havalimanı Sağlık Denetleme Merkezi Tabibliği'nden alınan bilgiye göre, Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ne gelen tüm uçaklardaki gelen yolcuların termal kameradan geçmeden önce, Genel Sağlık Deklarasyonu ve Kişisel Sağlık Deklarasyonu alındığı açıklandı.

Dalaman Havalimanı da önlemini aldı

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
panik anında neler yapılacağını bilmiyorlar.ilk önce sağlık ekipleri panik oluyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu domuz Gribi, en fazla önlem alınan ülkelerde bile görülebldiğine göre Türkiye de de görülmesi an meselesidir. Asıl Türkiye' de ortaya çıktıktan sonra ne önlemler alınacak hep birlikte göreceğiz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Başka bir önlem alınıyor mu? Yoksa termalle izleyip duracaklar mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000