12 Ağustos 2013, Pazartesi 07:50:59

DAHA ÖNCE DE KURTULMUŞ!

ABD'nin Connecticut eyaletinde 4 kişinin öldüğü uçak kazasından kurtulan Microsoft eski yönetici Bill Henningsgaard'ın daha önce de uçak kazası geçirdiği ortaya çıktı.

Cuma günü, New Jersey'deki Teterboro Havaalanı'ndan kalkan ve Connecticut Tweed Havaalanı'na yaklaştığı sırada düşen uçakta bulunan, Microsoft'un eski yöneticisi Henningsgaard'ın ilk kazası olmadığı, önceki yıllardaki başka bir uçak kazasından sağ kurtulduğu belirtildi.

Microsoft'a 14 yıl başkan yardımcılığı yapan ve aynı zamanda "saygın bir hayırsever" olarak bilinen Henningsgaard'ın 2009 yılında annesiyle küçük bir uçakla Microsoft'un merkezi Seattle'a uçarken, "motor arızası" yüzünden Washington'un Columbia Nehri üzerine indiği bildirildi.

Henningsgaard'ın, 17 yaşındaki oğlu Maxwell'e uçakla Doğu Yakası kolejleri turu yaptırdığı sırada meydana geldiği belirtilen kazada, 4 kişi hayatını kaybetmişti.

Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulundan (NTSB) araştırmacı Patrick Murray'in yaptığı açıklamada, uçağın eve 60 derece açıyla çarptığı ve kazadan önce pilotun acil durum uyarısı yapmadığı belirtildi.

Murray'ın, enkazdan çıkarılmasından sonraki açıklamasında ise "uçakla ilgili yanlış bir şeyin olduğuna dair göstergenin bulunamadığı" kaydedildi.

Kazayla ilgili "NTSB raporu"nun, 10 iş günü içinde açıklanması beklenirken, daha derinlemesine bir raporun ise, 9 ay süreceği ifade edildi.

DAHA ÖNCE DE KURTULMUŞ!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000