01 Eylül 2011, Perşembe 08:12:12

DAHA AZ YAKIT TÜKETMESİ TALEBİ ARTTIRACAK

ABD’li uçak üreticisi Boeing’in yeni model 737 Max uçağına güvendiği ve önümüzdeki 20 yıl içerisinde 2 trilyon doları bulan küresel uçak piyasasının yarısına sahip olmayı hedeflediği bildirildi.
  • thy bu yeni uçaklardan hemen 50-60 tane sipariş versin.alaskaya,patagonya ya seferlerler yeni yapmak için lazım olabilir :)
Halen dünyadaki en büyük iki uçak üreticisi, Avrupalı Airbus ile ABD’li Boeing firması olarak biliniyor.

Kaynaklara göre daha az yakıt tüketen motora sahip 737 Max için şu ana kadar Boeing’e 496 ciddi talep geldi. Boeing’in yönetim kurulu, yeni model jetin üretimine resmi onayı bu hafta verdi. 737 Max’ın teslimatları 2017 yılında başlayacak. Buna karşılık Airbus’un geliştirilmiş A320neo modeli 2015’ten itibaren müşterileriyle buluşacak. Max’ta modifiye edilmiş CFM International Leap-1B motoru kullanılacak ve rakip modellere kıyasla yakıt tüketiminde yüzde 7 tasarruf sağlanacak.

Yönetim kurulunun onayında geçen Temmuz’da Amerikan Havayolları ile yapılan 100 uçaklık anlaşmanın etkili olduğu kaydedildi. Amerikan Havayolları, satın almayı planladığı 460 uçağı Boeing ve Airbus arasında paylaştırmıştı. Avrupalı Airbus’un ABD’den kazandığı bu tarihi sipariş ile Teksas merkezli Amerikan Havayolları ve Boeing arasında 1987’ye dayanan karşılıklı düzenlenmenin de bozulmuş olduğu ifade edildi.

Boeing, önümüzdeki 20 yıl için dünyada değeri 2 trilyon doları bulan 23 bin adet dar gövdeli uçak satışı öngörüyor. Uzun zaman dünyanın en büyük uçak üreticisi konumundaki Boeing, birinciliği Airbus’a kaptırmıştı. Fransa merkezli Airbus, geçen Aralık’ta tanıttığı A320Neo modelinden şu ana kadar binin üzerinde sipariş ve ön talep almayı başardı
DAHA AZ YAKIT TÜKETMESİ TALEBİ ARTTIRACAK

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
thy bu yeni uçaklardan hemen 50-60 tane sipariş versin.alaskaya,patagonya ya seferlerler yeni yapmak için lazım olabilir :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000