28 Temmuz 2010, Çarşamba 08:30:40

Cyprus Airways'e hava sahası yasak!

Yunanistan’da hava kontrolörlerinin grevi nedeniyle pazar gününden beri Avrupa kentlerine uçuşları etkilenen Rum Havayolları (Cyprus Airways), Türkiye hava sahasını kullanmak için girişimde bulundu ancak olumlu yanıt alamadı.
  • KKTC nin uçağını kim tanıyor yol veriyor da biz vereceğiz, planları bile eurocontrolden gelmiyor AFTN aracılığı ile geliyor. hadi canım hadii hadiii..
  • evet kıbrısta kapılar bile açıldı fakat rumlar kıbrısın yerli halkını türk olarak görmedikleri için onları tc lilerden farklı gördükleri için onlara serbest dolaşım hakını vermiştir.kıbrısta dogmuş tc vatandaşı olmayan fakat anne ve babası tc li olan hiçbir vatandaşı oraya kabul etmemektedir sebeb soruldugunda sizin anne veya babanız TÜRK diye yanıt almışızdır evet malesef hangi devirde yaşadıgımızın önemi yok.Acaba ankaradan neee
  • her iki tarafta serbest dolaşım var diyen medeniyet yazan arkadaşa sadece kıbrıs halkı için geçerli bir durumdur bu Türkler için geçerli bir durum değil birşey derken yazarken başkalarınıda düşün sırf yazmış olmak için boş yazma herşey karşılıklı çıkarlar doğrultusunda adil birşekilde yapılır ama tek taraflı asla yapılmaz herşey medeniyet demekle olmuyor asla olmazda
  • Medeniyet diyen arkadas yunanistanda adamlarin turk kelimesine tahammulu yoktur sen ne bahsediyorsun Tr de uretilen bi japon otomobilini sirf Turkiyede uretiliyor diye almayip ayni modelini japonyadan ithal ettilerdi,sonra panatinaikos-fenerbahce macinin 1 saat gecikmeyle baslamasinin nedeni Turkcell reklam panolariydi Turk yazan bolumu carsaflarla kapatip tek cell yazan bolumunu gostermislerdi ve bunun gibi yuzlerce ornek verebiliriz o yuzden bol keseden atma adamlarda 800 senelik bi dusmanlik var sen tutmussun ati aln uskudari gecti diyorsun .
  • Atatürk yaşasaydı herhalde türkiyenin bu yaptıklarına çok kızardı. bir havayolu sizin hava sahanızı kullanacak ve siz taviz vermeyelim diyorsunuz. hangi devirde yaşıyorsunuz. bu tutumunuzla nereye varacaksın ey türkiye, berlin duvarı yıkıldı, kıbrısta kapılar bile açıldı her iki tarafa serbest dolaşım hakkı var siz hala hava sahamızı açmayız diyorsunuz.
  • ercandan avrupa ve dünyanın diğer yerlerine direk uçuşların başlaması karşılığında taviz verilmesi güzel olur herşey karşılıklı yok öyle izin almaya gittikte vermediler diye yaygara koparma bazı şeyler vermden alınmaz ERCAN havalimanından direk uçuşlar açılmadıkça izin mizin çıkmaz rüyalarında bile göremezler yoksa!
  • Bence Ercanın direktifi ile kalkıp ERCAN dan uçuyormuş gibi rota kullanarak kalkmayı kabul ederlerse idi izin verseydik. Hatta önce Ercan inmelerinide teklif edebilirdik. Böylece ERCAN dan AB ye direk uçuş yaptırmış olurduk.
  • Türkiye deseydi tamam geç bir şartla ERCAN'dan uçaklar kalkacak direkt uçuş yapacaklar itiraz etmeyecen. Yoksa Rusya veya İtalya uzerinden uç bakalım Avrupaya da görelim seni uçuş süren ve yakıt durumun ne olur. yasas
  • ne zamanmi taviz verecegiz ve anlasacagiz? Karsi tarafta ayni sekilde karsilik verince. Bu olmadigi muddetce bu sorun cozulmez.
  • Iyi guzel de ne zaman anlasicagiz, komsularla sifir sorun politikasi ne oldu? Bir yerden baslamasi lazim degilmi? Komsunun isi dusmus, hadi bir iyilik yapip he desek ne olucak sanki?

Rum radyosunun haberine göre, Rum Havayolları (Cyprıus Airways) Halkla İlişkiler ve İletişim Sorumlusu Kiriakos Kiriaku, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın bilgisi dahilinde iki uçuş için Türk hava sahasının kullanılması talebiyle Türkiye makamlarına başvurduklarını açıkladı. Cyprus Airways yetkilisi, Brüksel ve Amsterdam’a yönelik iki uçuşla ilgili  talebe Ankara’dan olumsuz yanıt geldiğini de ifade etti.

Yunanistan’daki hava kontrolörlerinin grevi nedeniyle pazar sabahından itibaren Güney Kıbrıs’ta çok sayıda uçuşun etkilendiği kaydedildi.

Güney Kıbrıs’ın yurt dışı uçuşlarının büyük çoğunluğu Yunanistan üzerinden yapılıyor.

Cyprus Airways'e hava sahası yasak!

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 14 yıl önce
KKTC nin uçağını kim tanıyor yol veriyor da biz vereceğiz, planları bile eurocontrolden gelmiyor AFTN aracılığı ile geliyor. hadi canım hadii hadiii..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
evet kıbrısta kapılar bile açıldı fakat rumlar kıbrısın yerli halkını türk olarak görmedikleri için onları tc lilerden farklı gördükleri için onlara serbest dolaşım hakını vermiştir.kıbrısta dogmuş tc vatandaşı olmayan fakat anne ve babası tc li olan hiçbir vatandaşı oraya kabul etmemektedir sebeb soruldugunda sizin anne veya babanız TÜRK diye yanıt almışızdır evet malesef hangi devirde yaşadıgımızın önemi yok.Acaba ankaradan neee

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
her iki tarafta serbest dolaşım var diyen medeniyet yazan arkadaşa sadece kıbrıs halkı için geçerli bir durumdur bu Türkler için geçerli bir durum değil birşey derken yazarken başkalarınıda düşün sırf yazmış olmak için boş yazma herşey karşılıklı çıkarlar doğrultusunda adil birşekilde yapılır ama tek taraflı asla yapılmaz herşey medeniyet demekle olmuyor asla olmazda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Medeniyet diyen arkadas yunanistanda adamlarin turk kelimesine tahammulu yoktur sen ne bahsediyorsun Tr de uretilen bi japon otomobilini sirf Turkiyede uretiliyor diye almayip ayni modelini japonyadan ithal ettilerdi,sonra panatinaikos-fenerbahce macinin 1 saat gecikmeyle baslamasinin nedeni Turkcell reklam panolariydi Turk yazan bolumu carsaflarla kapatip tek cell yazan bolumunu gostermislerdi ve bunun gibi yuzlerce ornek verebiliriz o yuzden bol keseden atma adamlarda 800 senelik bi dusmanlik var sen tutmussun ati aln uskudari gecti diyorsun .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Atatürk yaşasaydı herhalde türkiyenin bu yaptıklarına çok kızardı. bir havayolu sizin hava sahanızı kullanacak ve siz taviz vermeyelim diyorsunuz. hangi devirde yaşıyorsunuz. bu tutumunuzla nereye varacaksın ey türkiye, berlin duvarı yıkıldı, kıbrısta kapılar bile açıldı her iki tarafa serbest dolaşım hakkı var siz hala hava sahamızı açmayız diyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ercandan avrupa ve dünyanın diğer yerlerine direk uçuşların başlaması karşılığında taviz verilmesi güzel olur herşey karşılıklı yok öyle izin almaya gittikte vermediler diye yaygara koparma bazı şeyler vermden alınmaz ERCAN havalimanından direk uçuşlar açılmadıkça izin mizin çıkmaz rüyalarında bile göremezler yoksa!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bence Ercanın direktifi ile kalkıp ERCAN dan uçuyormuş gibi rota kullanarak kalkmayı kabul ederlerse idi izin verseydik. Hatta önce Ercan inmelerinide teklif edebilirdik. Böylece ERCAN dan AB ye direk uçuş yaptırmış olurduk.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Türkiye deseydi tamam geç bir şartla ERCAN'dan uçaklar kalkacak direkt uçuş yapacaklar itiraz etmeyecen. Yoksa Rusya veya İtalya uzerinden uç bakalım Avrupaya da görelim seni uçuş süren ve yakıt durumun ne olur. yasas

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ne zamanmi taviz verecegiz ve anlasacagiz? Karsi tarafta ayni sekilde karsilik verince. Bu olmadigi muddetce bu sorun cozulmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Iyi guzel de ne zaman anlasicagiz, komsularla sifir sorun politikasi ne oldu? Bir yerden baslamasi lazim degilmi? Komsunun isi dusmus, hadi bir iyilik yapip he desek ne olucak sanki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000