30 Eylül 2009, Çarşamba 07:36:17

Cyprus Airways, zararı devlet bütçesinden karşılıyor

Avrupa Birliği (AB), havayolu şirketlerine devletlerin maddi destek vermesini kabul etmiyor. Rumlar, bu kuralı bypass yapmanın yolunu “Türkiye” mazeretiyle buldu.
  • umalım :)
  • insallah en kisa zamanda cokup kapandi haberleriniz gelir,,,

Güney Kıbrıs’ın resmi havayolu şirketi “Kıbrıs Havayolları” ile alt şirketi “Eurocypria” şirketinin, “Türkiye hava sahasını kullanamamaktan ötürü uğradıkları zararın” devlet bütçesinden karşılanmasına AB’nin yeşil ışık yaktığı bildirildi.

Haravgi gazetesinin haberine göre, hükümetin ve söz konusu iki şirket yetkililerinin yaklaşık bir yıldır devam eden gayrı resmi temasları sonunda AB, iki havayolu şirketinin “Türk hava sahasını kullanamamaları nedeniyle uğradıkları maddi zararın” ulusal bütçeden karşılanmasına olumlu yaklaştı.

İlgili AB komitesinin, iki şirketin ne kadar zarara uğradıklarının bağımsız bir mekanizma tarafından tespit edilmesi şartıyla onay verdiği belirtilirken, Kıbrıs Havayolları’nın “ambargo” nedeniyle uğradığı yıllık zararın 3, “Urocypria’nın ise 2 milyon Euro olduğu ileri sürüldü.

Öte yandan gazete, Kıbrıs Havayolları ve Eurocypria müdürlerinin birçok konuda anlaşamadıklarının geçtiğimiz gün basın aracılığıyla yaptıkları açıklamalarla ortaya çıktığını da yazdı.

Habere göre, Kıbrıs Havayolları Müdürü Kikis Lazaridis, Güney Kıbrıs gibi küçük bir ülkenin birbiriyle rekabet eden iki devlet havayolu şirketini kaldıramayacağını belirterek Eurocypria’nın kapatılması gerektiğini savundu.

Eurocypria Müdürü Elefteherios İoannu ise, Euroyupria’nın kapatılmasının Kıbrıs Havayolları’nın yüksek maliyet sorununu ortadan kaldırmayacağını, bu yüzden böyle bir girişimin yanlış olacağını ifade etti.

Gazete, Ekonomi Bakanlığı’nın konuyu ele almak amacıyla kurduğu komitenin raporunun açıklanmasının ardından gerekli girişimlerde bulunmasının beklendiğini de vurguladı.

(Kıbrıs Postası)

Cyprus Airways, zararı devlet bütçesinden karşılıyor

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
umalım :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
insallah en kisa zamanda cokup kapandi haberleriniz gelir,,,

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000