15 Haziran 2013, Cumartesi 15:00:46

CYPRUS AIRWAYS YÖNETİMİNE BÜYÜK TEPKİ!

Kıbrıs Rum Havayolları Yönetim Kurulu'nun çok sayıda personeli tazminatsız işten çıkarması büyük tepkilere yol açtı.
  • Çözüm kolay. Gönder KTHY nı batıran Havaseni onları da batırsın...
  • Eeee Kıbrıs türkünün dünyaya açılan tek penceresı kıbrıs türk hava yolları batırılıp peşkeş çekilirken Cyprus airways dekiler guluyordunuz şimdi ne oldu ya ama biz gülmüyoruz çünkü 1.5 yıl tek kuruş bile almadan sosyal hakları yenen ve hala tazminatlarını alamayan Kthy calışanları olarak inşallah bizim halimize düşmeSiniz
  • 300 euro mu saçmalama en az 1000 euro haftada alıyorlar. Oda en düşük çalışanlarının maaşı.
  • hocam oradaki sistem de ingiliz sistemidir. tazminat dedikleri redundancy (isten cikarma) odemesidir. buda turkiyedeki gibi buyuk meblag tutmaz. calistiginiz her sene icin , aldiginiz HAFTALIK ucretin 1.5 katini alirsiniz. soz gelimi 10 sene calismis birisi haftada 300 euro kazaniyorsa. 10x300x1.5 esittrir 4500 euro almaya hak kazanir. tabii ki sirketin kasasinda para var ise. sirket kasasinda yeterli para yok ise oranin is kanununa gore bu parayi DEVLET ODER. devletin kasasi da bombos oldugu icin.bes kurus alamiyorlar. olay budur. tazminatlarini eninde sonunda kibris devletinden alacaklar. kibris devleti de sirketten almaya calisacak.

Kıbrıs Rum Havayolları Yönetim Kurulu'nun şirkette fazlalık olarak görülen 420 personeli, tazminat ödemeden derhal işten çıkarma kararı sendikaların tepkisine yol açtı. Karar, Rum havayolu sendikalarının yoğun tepkisine sebep olurken, sendikalar şirket yönetimini Rum Bakanlar Kurulu tarafından onaylanan anlaşmayı bozmakla suçladı.

Rum havayolu sendikaları yaptıkları duyurularda; Rum Ulaştırma, Çalışma, Maliye ve Ticaret Bakanlarıyla mevcut durumu ele almak için yeni bir görüşme talep ettiklerini açıkladı.

Sendikalar, ayrıca şirket yönetim kurulunu aldığı kararı tekrardan gözden geçirmeye çağırdı.

CYPRUS AIRWAYS YÖNETİMİNE BÜYÜK TEPKİ!

Yorumlar

Sendika ~ 11 yıl önce
Çözüm kolay. Gönder KTHY nı batıran Havaseni onları da batırsın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeşil bannem ~ 11 yıl önce
Eeee Kıbrıs türkünün dünyaya açılan tek penceresı kıbrıs türk hava yolları batırılıp peşkeş çekilirken Cyprus airways dekiler guluyordunuz şimdi ne oldu ya ama biz gülmüyoruz çünkü 1.5 yıl tek kuruş bile almadan sosyal hakları yenen ve hala tazminatlarını alamayan Kthy calışanları olarak inşallah bizim halimize düşmeSiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cyprıot ~ 11 yıl önce
300 euro mu saçmalama en az 1000 euro haftada alıyorlar. Oda en düşük çalışanlarının maaşı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kural farkli ~ 11 yıl önce
hocam oradaki sistem de ingiliz sistemidir. tazminat dedikleri redundancy (isten cikarma) odemesidir. buda turkiyedeki gibi buyuk meblag tutmaz. calistiginiz her sene icin , aldiginiz HAFTALIK ucretin 1.5 katini alirsiniz. soz gelimi 10 sene calismis birisi haftada 300 euro kazaniyorsa. 10x300x1.5 esittrir 4500 euro almaya hak kazanir. tabii ki sirketin kasasinda para var ise. sirket kasasinda yeterli para yok ise oranin is kanununa gore bu parayi DEVLET ODER. devletin kasasi da bombos oldugu icin.bes kurus alamiyorlar. olay budur. tazminatlarini eninde sonunda kibris devletinden alacaklar. kibris devleti de sirketten almaya calisacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000